בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה מיום 29.8.22 (כב' השופטת סיגלית אופק בע"ר 15514-11-21) שמחק ערעור שהגישה המבקשת על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל עקב הגשתו באיחור.
נדחתה טענת המבקשת לפיה כב' רשמת ההוצל"פ הותירה פתח להארכת המועד להגשת ערעור בכך שציינה בסיפא של ההחלטה מיום 25.10.21 כי "אין בכך כדי לחסום את דרכו של מי מהצדדים לפנות לביהמ"ש במסגרת ערעור ככל והוא סבור כי אכן נפלה שגגה באופן הבנתי את נסיבות המקרה". נקבע כי אין בסמכות הרשמת להאריך מועדים לצורך הגשת ערעור והסמכות להאריך מועד להגשת העירעור נתונה לערכאת העירעור בלבד.
...
ביום 25.5.20 נעתר ביהמ"ש קמא לבקשת המבקשת והורה למשיבה לפרט את רשימת הגופים אליהם היא פנתה בעקבות הפסיקתה בצירוף העתק הפניות והמסמכים שהתקבלו עקב פניות אלה וזאת בתוך 7 ימים.
דיון והכרעה
לאחר עיון בטענות המבקשת ומכוח הסמכות המוקנית בהתאם לתקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 (להלן: תקסד"א), שוכנעתי כי דין הערעור להידחות וזאת אף מבלי להזדקק לתשובת המשיבה.
לעניין זה נקבע בבש"א 3430/13 גבי אלבז נ' עו"ד אבירם מיטל (26.05.2013) כי:
"לא מיותר להזכיר בהקשר זה את הכלל המושרש שלפיו הגשת בקשה לעיון חוזר (וכך גם בקשה לתיקון טעות הנדחית), אין בה כדי להאריך מניה וביה את המועד להגשת הליך ערעורי על ההחלטה המקורית, ובהיעדר נסיבות מיוחדות גם אין בה, כשלעצמה, כדי להצדיק מתן ארכה בדיעבד. שאם לא אמרנו כך, הרי שמנו בידיו של בעל-הדין את המפתח להארכת המועד להגשת הליך ערעורי, עד אין-קץ".
בעניינו, המבקשת לא הציגה נסיבות מיוחדות המצדיקות סטייה מכלל זה.
בטרם סיום, יש להביע מורת רוח מאופן התבטאותה של המבקשת אשר נקטה בלשון משתלחת ומבזה כלפי ביהמ"ש קמא.
כפי שצוין בבג"ץ 1430/21 עוה"ד עודד הוכהאוזר נ' מיכאל תמיר, שופט בית המשפט המחוזי מרכז (11.04.2021):
"פעמים רבות נפסק, כי בית המשפט לא יאפשר לבעלי הדין להתבטא לפניו, בכתב או בעל-פה, בלשון משתלחת, ובאופן פוגעני, משפיל או מעליב. ניתן להתבטא בדרך מכבדת, גם כאשר עסקינן בטענות חמורות, הנוגעות להתנהלות לא ראויה מצד אדם או גוף כלשהו. דברים אלו נכונים כלפי כל אדם, ונכונים מקל וחומר למקרה שבו ההתבטאויות הבוטות והקשות מופנות כלפי שופט היושב בדין, ובשל כך עלולות הן להתפרש כניסיון להלך עליו אימים, ולהשפיע על הכרעותיו".
סיכומו של דבר: דין בקשת רשות הערעור להידחות.