בית המשפט העליון חזר ועמד על האמצעי הדיוני הראוי להתמודדות עם הליכים משפטיים קנטרניים או בלתי-מוצדקים המתנהלים מחוץ לישראל, באמצעות פניה אל הערכאה הזרה בבקשה מתאימה:
"...אוסיף כי אין להקל ראש בעצם הקביעה כי בית משפט בישראל מוסמך למנוע מגורם זה או אחר להגיש תביעה במדינה זרה. רבות נכתב על הזהירות המופלגת בה יש לנקוט בהוצאתם של צוים חוסמים המונעים מאדם לנקוט בהליכים משפטיים בישראל ... והדברים הם בבחינת קל וחומר בכל הנוגע לחסימתם של הליכים במדינה זרה – מכבידים ומקשים ככל שיהיו. האמצעי הראוי, לדידי, להתמודדות עם הליכים משפטיים קנטרניים או בלתי-מוצדקים כאמור הוא פניה אל הערכאה הזרה בבקשה מתאימה לסילוק התביעה על הסף (ראו: עניין פריסקל, בעמוד 765; עניין אינטר-לאב, בעמוד 773) או לעיכוב הליכים, אשר תתברר בהתאם לדין הרלוואנטי החל באותה המדינה ולשיקול דעתה של הערכאה המבררת. זאת, חלף מניעה אקס-אנטה של זכות הגישה לערכאות באמצעות מתן צו חוסם על-ידי בית המשפט הישראלי – תוך עקיפה, הלכה למעשה, של הדין הזר ושיקול דעת הערכאה הזרה ביחס לטיב התביעה, לסכוייה ולהתנהלות הצדדים. אמנם כאמור, בית משפט זה הכיר בסמכות העקרונית ליתן צו חוסם, ואולם, אני סבורה כי נוכח כל האמור לעיל, שומה על השמוש בסמכות זו להעשות אך במקרים נדירים שבנדירים ובנסיבות קיצוניות בלבד".
ראו: רע"א 2459/20 האוניברסיטה העברית בירושלים נ' פיקארד (25.06.2020).
סבורתני כי בשים לב לטיב הבקשה לצוו חוסם ולחשיבות כיבוד ערכאות זרות כמפורט לעיל, היה על המבקשים לגלות עוד במועד הגשת הבקשה כי הוגשה על-ידם בקשה לעיכוב ההליך בארה"ב. למעלה מהדרוש אציין כי מסקנה זו אינה תלויה בתוצאות הדיון בבקשה שהוגשה בארה"ב ולא מצאתי להדרש לטיעוני הצדדים לגבי תוכן פרוטוקול הדיון בבית המשפט בארה"ב.
שיקול נוסף התומך בדחיית הבקשה לצוו חוסם הוא החפיפה שבין הסעד הזמני המבוקש לסעד העקרי המבוקש בהליך – אכיפת הסכם הפשרה ובכללו סעיפים 7.5-7.8 להסכם הפשרה שעוסקים בהקפאה ובטול של כל ההליכים המשפטיים בין הצדדים בארה"ב, במלטה ובישראל (ראו גם סעיף 6 לבקשה לצוו חוסם).
...
כפי שנפסק: "ככלל, במקרים כאלו כאשר הסעד הזמני המבוקש זהה לסעד העיקרי, ייטה בית המשפט שלא להיעתר לבקשת הסעד הזמני" ראו: רע"א 6203/20 י.ע.ז חברה לבניה ופיתוח בע"מ נ' רפאל מערכות לחימה מתקדמות בע"מ (10.09.2020); ראו בנוסף: ע"א 5537/12 הוט מועדון צרכנות הסתדרות ההנדסאים והטכנאים בע"מ נ' ערוצי זהב ושות', פסקה 8 (29.8.2012).
מכלול השיקולים שפורטו לעיל מובילים למסקנה כי לא הוכח שמתקיימות בענייננו נסיבות קיצוניות ונדירות שמצדיקות מתן צו חוסם.
התוצאה
הבקשה לצו חוסם נדחית.