לאחר שהוגשו תסקירים והתקיימו דיונים שבמסגרתם נחקרה העו"ס וכן אישתו השנייה של האב, ניתן ביום 13.5.21 פסק דין הדוחה את תביעת האם להחזרת הקטינה למשמורתה (להלן: פסק הדין).
העו"ס העידה שהקטינה עברה למשמורת האב מאחר שהאם נקטה בניכור הורי שהוא "סוג של אלימות" והיא נימצאת מעל ארבע שנים במשמורת האב ומקיימת קשר טוב עם האם והמעבר לאב היטיב עם הקטינה וכלשונה: "אני פוגשת ילדה ששמחה בחלקה" (עמ' 106 שורות 9-12).
בנוסף, ככל שהמערערת היתה מעוניינת בחשיפת התיק של אישתו השנייה של האב, היא יכולה היתה להגיש בקשה מתאימה להסרת החיסיון תוך צירופה כמשיבה לצורך הסרת החיסיון בתיק ואולם היא לא הגישה כל בקשה בנושא ואין לה להלין אלא על עצמה.
העו"ס בחנה את השאלה לעומקה ובין היתר אף עיינה בתיק שמתנהל במחלקת הרווחה ביחס לאשת האב והגיעה למסקנה חד משמעית שלא קועקעה בחקירתה, שאין כל קשר בין יחס האב לאישתו השנייה לבין יחסו לקטינה ולא קיימת כל מסוכנות מצידו ביחס לקטינה.
...
האם הגישה ערעור על פסק הדין (עמ"ש 57818-06-21) וביום 7.11.21 ניתן פסק הדין בערעור (להלן: פסה"ד בערעור) שקבע שיש לקבל את הערעור ולהשיב את התיק לבית המשפט קמא: "על מנת לקבל תסקיר משלים שיתייחס, נקודתית ומקצועית, לאירועי האלימות הנטענים ולהשלכות שיש להם, אם בכלל, על המסוכנות הנטענת של המשיב, וממילא על שאלת המשמורת... אנו סבורים כי טענה בדבר אלימות פיזית של מי מההורים, גם אם היא כלפי בן זוגו ולא ישירות כלפי הקטין, ראוי לה שתבחן בצורה מעמיקה יותר וכך אנו מורים".
בעקבות פסה"ד בערעור, הורה ביהמ"ש קמא על הגשת תסקיר עדכני משלים.
תמצית טענות המשיב
יש לדחות את הערעור.
במקרה דנן, העו"ס ערכה בדיקה יסודית והגיעה למסקנה שטענות המערערת לפיה האב אלים ומסוכן לקטינה חסרי שחר.
העו"ס בחנה את השאלה לעומקה ובין היתר אף עיינה בתיק שמתנהל במחלקת הרווחה ביחס לאשת האב והגיעה למסקנה חד משמעית שלא קועקעה בחקירתה, שאין כל קשר בין יחס האב לאשתו השנייה לבין יחסו לקטינה ולא קיימת כל מסוכנות מצדו ביחס לקטינה.
סיכומו של דבר: אציע לחברותיי לדחות את הערעור ולחייב את המערערת בהוצאות בסך של 10,000 ₪.