אלא שבהחלטתי מיום 22.12.2023, ולאחר בחינת טענות הצדדים בעיניין זה, נדחתה הבקשה תוך שנקבע כי, בשלב זה, לא ברור כיצד תשפיע רכישת הרכב על הוצאות הקטינה ועל הכנסתה הפנויה של האם ואף אין מקום להמתין עם מתן פסק הדין עד לבירור הסוגיה.
עוד מלין האב כי האם מבקשת למחוק לחלוטין את האב מחיי הקטינה על מנת להענישו.
ובהמשך עדותה:
"ראיתי אבא מיוסר. ראיתי אבא שתשמעי, אני חושבת שחלום של כל ילד מישפחה ליצור ילד שהוא ילד בלי מוגבלויות. כי מן הסתם כל דבר דורש יותר היתערבות, יותר טפול, טיפולים פרה מקצועיים שאלה כל כך מוקפת סביבם, כן, ראיתי שהאב ממש כואב את האובדן הזה. הוא גם סיפר לי שהוא לפעמים עולה על האופנוע, קטנוע, אני לא זוכרת מה. ממש מתנפץ בסלעים מרוב כאב. כלומר, אני ראיתי אב מיוסר. "
(עמ' 13 לפרו' שורות 17-22).
בכל הנוגע להוצאות אחזקת המדור, מצאתי לציין כי משהקטינה שוהה 100% מהזמן אצל האם, הרי שההסכם בין הצדדים ביחס לתשלום המזונות אינו רלוואנטי עוד ועל האב להישתתף בהוצאות אחזקת המדור של הקטינה.
...
שוכנעתי כי האב, מנקודת מבטו, רואה בכך משום טובת הקטינה, ולא כהזדמנות להתנער מחובותיו וזכויות כאב.
עוד צוין בבע"מ 2083/19 לענין היתרה מקצבת ילד נכה (לאחר מימון הצרכים המיוחדים) כי:
".... עם זאת, במקרים מהסוג שלפנינו, יש מקום כי בית המשפט לענייני משפחה יתן את דעתו על העניין בבואו לקבוע את שיעור המזונות, והחלוקה בין ההורים. בחינה נקודתית, בין היתר של האפשרות להקצות את כספי הגמלה לצרכיו המיוחדים של הילד, תוך הפקדת היתרות השוטפות בחשבון ייעודי שיועמד לרשותו בבגרותו ומבלי להפחית בשל כך ממזונותיו השוטפים, עולה בקנה אחד עם הפסיקה הקיימת (בע"ם 8994/18, ובג"ץ 448/21 שהוזכרו לעיל). סבורני כי הערכאה המבררת – שברגיל מזמינה עדים, ובוחנת ראיות – היא הפורום המתאים לשמור על טובת הילד, ולמנוע מצב שבו הורה שהכנסתו גבוהה יחסית לא יידרש לשאת במזונותיו, בהסתמך על גמלה שנועדה לספק את צרכיו הייעודיים של ילד עם מוגבלות. ישנם פתרונות שונים למצב כזה, וחזקה כי בית המשפט לענייני משפחה יכריע בעניין, תוך רגישות לשיקולים השונים. "
האם העמידה את הוצאות הקטינה בכתב התביעה כדלקמן:
הוצאות טיפולים רפואיים, פארארפואיים, טיטולים ומוניות (בסך של 1,032 ₪ ) – 6,582 ₪ לחודש
הוצאות מטפלת "סביב השעון" – 9,515 ₪ לחודש (כולל חופשות, זכויות ועלויות מעסיק).
לא מצאתי להיעתר לסעד זה במסגרת ההליך דנן, שכן מדובר בסעד ערטילאי ביותר בעת הזו .שעה שלא ברור אם ואילו התאמות יידרשו עבור הקטינה ומה עלותן וכן באם ישנה השתתפות מהמוסד לביטוח לאומי בגין הוצאות אלו.
סוף דבר
לאור האמור, אני מורה כמפורט להלן:
האב ישלם לידי האם סך של 800 ₪ מזונות הקטינה (השוטפים) בתוספת סך של
200 ₪ בגין הוצאות אחזקת המדור .
תוקף החלטתי זו מיום 8.12.2021 (מועד פתיחת הליך י"ס ) ועד להגיעה של הקטינה לגיל 18.