בהתאם, לטענת המשיבה, המוצרים האמורים מסופקים לפי מספר יחידות שהוזמנו ולא לפי המשקל שהוזמן, תוך שהמשיבה אינה מתחייבת למשקל מסוים של המוצר ולכן יש לדחות את טענת המבקש לקיומה של "כמות עודפת".
כמו כן, ביחס לטענת המבקש לפיה המשיבה אינה מעניקה את מחיר המבצע ביחס לכמות העודפת, המשיבה טענה כי מחיר המבצע ניתן למשקל המסוים של מוצר בשר טרי שסופק, לפי תנאי המבצע שהוגדרו מראש, ואין להעניק את תנאי המבצע גם עבור משקל שמעבר לו.
בנוסף, המשיבה טענה כי היתנהלותה האמורה והאופן שבו החילה היא את מחיר המבצע תואמת את המצגים שהוצגו באתר האנטרנט שלה, כך שבפועל לא היתקיים פער בין המצגים האמורים לבין המחיר שבו חויב הלקוח בפועל.
לכן, לשיטת הגורמים המקצועיים, יש לאפשר לצרכן, ככל הניתן, לבחור האם הוא מעוניין לזכות בהטבה גם במקרה של הפחתה של האריזה, או שהוא מוכן לשלם מחיר מלא על היתרה שאינה במבצע.
דיון והכרעה
הוראות סעיפים 19(א) ו-19(ג) לחוק תובענות ייצוגיות קובעות כי בבואו של בית המשפט להכריע בבקשה לאישור הסדר פשרה עליו, בין היתר, לשקול האם הסדר הפשרה הוא ראוי, הוגן וסביר; אם הבקשה לאישור הסדר פשרה הוגשה לפני שאושרה בקשה לאישור תובענה ייצוגית – אם הבקשה לאישור עומדת בתנאי סעיפים 4,3 ו-8(א) לחוק תובענות ייצוגיות; האם הסדר הפשרה הוא הדרך היעילה וההוגנת לסיום המחלוקת בנסיבות העניין; הגדרת הקבוצה שעליה חל הסדר הפשרה; עילות התובענה, השאלות המהותית של עובדה או משפט המשותפות לכלל חברי הקבוצה והסעדים שנתבעו; את היחס בין הסכום הנתבע בבקשת האישור לסכום המוסכם בהסדר הפשרה; ואת הסיכונים והסכויים שבהמשך ניהול ההליך.
לפיכך, בשים לב שהמבקש לא הציג ולא פירט על פי אילו אומדנים או תחשיבים התבסס הוא בעת חישוב הנזק שניגרם לחברי הקבוצה ובעת חישוב מספרם של חברי הקבוצה, מלבד טענתו כי "הנזק שניגרם לחברי הקבוצה הנו בהקף בלתי מבוטל", הרי שטענתו של המבקש לנזק-קבוצתי נטענה בעלמא וללא כל ביסוס, וכי הפער בין הסכומים האמורים הנו בשל פערי מידע שהיו בין המבקש לבין המשיבה בעת הגשת בקשת האישור ואין לו כל משמעות.
לאחר בחנתי את מכלול השיקולים שעל בית המשפט לשים לפניו בעת פסיקת גמול ושכר טירחה – בשים לב לתועלת שבקשת האישור הביאה לחברי הקבוצה, הן בהתחייבות המשיבה לתת הטבה לציבור לקוחותיה בגין העבר והן התחייבות המשיבה לשנות את מצגיה במבצעי "X ק"ג ממוצר Y במחיר Z ₪" והחלתם גם על סטייה של +/- 0.5 ק"ג; בשים לב לסיכונים ולטרחה שלקחו על עצמם המבקש ובאי בכוחו בהגשת ההליך דנן; וכן בשים לב לאופן שבו נוהל ההליך על ידי הצדדים, סוברני שיש מקום לאשר את הגמול למבקש בסך של 27,000 ₪, בתוספת מע"מ כדין, ואת שכר הטירחה לבא כוחו בסך של 63,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין, בהיותם סבירים והוגנים.
...
לפיכך, לאור האמור, סבורני כי אין לקבל את טענת המשיבה מאחר שהיא אינה ישימה בפועל וכי הצעות המשיבה לעניין נותנות מענה ראוי.
לכן, מצאתי לנכון להיעתר לבקשתם של הצדדים שלא למנות בודק.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל אני מאשר את הסדר הפשרה בהתאם למפורט בפסק דין זה;
המשיבה תשלם למבקש גמול ולבאי כוחו שכר טרחת עורך-דין באופן ובמועדים שפורטו לעיל; כמו כן, המשיבה תשפה את המבקש בגין חלקה הראשון של ואני פוטר את המשיבה מתשלום חלקה השני של האגרה, כמופרט לעיל;
אני מורה על פרסום אישור הסדר הפשרה בשני עיתונים נפוצים יומיים וכן בדף הנחיתה הראשי באתר האינטרנט של המשיבה, זאת בהתאם לסעיף 25(4) לחוק תובענות ייצוגיות;
הצדדים יגישו לאישור בית המשפט את נוסח ההודעות המוצעות וזאת בתוך 10 ימים מהיום;
המשיבה תמסור דיווח לבית המשפט אודות ביצוע הסדר הפשרה, כאמור בסעיף 5.