מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית בקשה צו הטרדה מאיימת: תנאים ופסיקה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנתבעת צרפה לכתב הגנתה צו למניעת הטרדה מאיימת שניתן לבקשתה של המבקשת כנגד המשיבה במעמד צד אחד בתאריך 20.4.21 בתיק ה"ט 41746-04-21 (בביהמ"ש השלום בקריות) .
לפיכך, לאור הראיות שהוצגו על ידי התובעת ולאחר שבית המשפט עיין בכתבי הטענות של שני הצדדים ובהיעדר התייצבות מטעם הנתבעת זו הפעם השנייה, לאחר שבית המשפט לפנים משורת הדין ביטל את ההוצאות שנפסקו כנגדה כתנאי לביטולו של פסק הדין הראשון, ניתן כנגד המבקשת בדיון פסק דין במסגרתו נתקבלה התביעה באופן חלקי והמבקשת חויבה לשלם למשיבה סך של 5,000 ש"ח בצרוף הוצאות משפט בסך של 1,000 ש"ח. (להלן: "פסק הדין השני").
עוד טוענת המבקשת כי לא ידעה כי הדיון שנקבע ליום 27.08.2021 נותר על כנו ולא הבינה כי עליה להתייצב כל עוד לא ניתנה החלטה על ידי בית המשפט, בהסתמך על אישור הרפואי שצרפה לבקשתה לדחיית הדיון, ובה טענה כי אינה מתפקדת כלל נוכח מחלתה.
...
דהיינו אף אם מתברר כי אי הגשת כתב ההגנה או אי ההתייצבות נבעו מאי הבנה, או אפילו מתוך רשלנות מסוימת מצד המבקשת ואין בכך בכדי הבעת זלזול מופגן בבית המשפט, ייטה בית המשפט להיעתר לבקשה לביטול פסק דין ולברר המחלוקת גופה במעמד שני הצדדים מבלי לשלול מהמבקשת את זכות הגישה לערכאות שהוכרה כזכות חוקתית, וכל זאת תוך ריפוי הפגם באמצעות פסיקת הוצאות.
בנסיבות העניין דין הבקשה לביטול פסק דין היה להידחות.
בנסיבות אלו ולאחר עריכת מלוא האיזונים הראויים בין האינטרסים השונים של המבקשת והמשיבה, אני מורה כי פסק הדין שניתן בהעדר הגנה ובהעדר התייצבות ביום 28.07.2021, יבוטל כנגד תשלום הוצאות למשיבה בסך של 1,800 ש"ח , שישולמו בתוך 30 יום מהיום.

בהליך הטרדה מאיימת וצו הגנה (ה"ט) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ב"כ המשיב טען כי בית משפט זה, במותב הנוכחי, כבר פסק כי נביחות הכלב אינן מהוות מיטרד, ומשכך נדחתה תביעת המבקש לסילוק הכלב.
לא דין "מיטרד ליחיד" כדין "הטרדה מאיימת" די בכך שיש במעשיו של המשיב משום "פגיעה בשלוות חייו" של המבקש (סעיף 1 לחוק מניעת הטרדה מאיימת) כדי להצדיק מתן צו מניעת הטרדה מאיימת.
יפים בהקשר זה, ובהקשר של פסק דין הניתן על דרך הפשרה, דברי כב' השופט אליקים רובינשטיין ברע"א 682/07 לב לבייב נ' שמעון גילר (20.06.07): "י"א. ... נוכח זאת על בית המשפט לבחון בשים לב - ומתוך שקולי הוגנות וצדק (ראו למשל ע"א 581/72 ארביב נ' מדינת ישראל, פ"ד כז(2) 513, 524 (מ"מ הנשיא – כתארו אז – זוסמן) (להלן פרשת ארביב); ע"א 53/74 בריסטול מייארס קומפני נ' ביצ'ם גרופ לימיטד, פ"ד כט(1) 372, 380 (מ"מ הנשיא זוסמן) (להלן פרשת בריסטול)) - את התקיימות ארבעת התנאים שהתוותה הפסיקה להווצרות השתק הפלוגתא. תנאים אלה הם, ראשית, כי "הפלוגתא העולה בכל אחת מההתדיינויות היא אכן אותה פלוגתא, על רכיביה העובדתיים והמשפטיים". שנית, כי "קויים דיון בין הצדדים באותה פלוגתא במסגרת ההיתדיינות הראשונה, ולצד שנגדו מועלית טענת השתק בהתדיינות השניה היה יומו בבית המשפט ביחס לאותה פלוגתא". שלישית, כי "ההיתדיינות הסתיימה בהכרעה מפורשת או מכללא של בית המשפט באותה פלוגתא, בקביעת ממצא פוזיטיבי, להבדיל ממימצא הנובע מהיעדר הוכחה". רביעית, כי "ההכרעה הייתה חיונית לצורך פסק הדין שניתן בתובענה הראשונה" (ראו: ע"א 1041/97 סררו נ' נעלי תומרס בע"מ, פ"ד נד (1) 642, 650 (השופט אילן)).
...
הוכח בפני כי הכלב נובח בשעות הלילה, וכפי שהתרשמתי ושוכנעתי, נביחותיו מהדהדות ומדירות שינה מדרי הבית השכן.
לאור המקובץ, הנני נעתר לבקשה ונותן בזאת צו מניעת הטרדה מאיימת, המתבטאת בנביחות הכלב שבחצרי העסק של המשיב בין השעות 21:00 עד השעה 07:00 שלמחרת.
על-מנת שתינתן למשיב שהות להתכונן למילוי אחר הצו, הנני קובע שתחילת תוקף הצו מ-8/6/20.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גם אם לצורך הדיון אצא מנקודת מוצא ולפיה החיסיון הוא יחסי ולא מוחלט, כנטען על ידי ח'מיס ובא כוחו, אזי זהו המקרה הקלסי שבו אין להסיר את החיסיון כיוון שהמסמכים אינם רלבאנטיים לצורך הכרעה בבקשה לצוו מניעת הטרדה מאיימת.
הפסיקה מדגישה, כי תנאי בסיסי לחובת גילוי הוא רלוואנטיות המסמכים לבירור מחלוקת בין הצדדים בהליך.
באותו מקרה היתקבל ערעור באופן חלקי ולכן נקבע כי "אין צו להוצאות". נקבע שם (סעיף 12), כי קביעה ולפיה כל צד יישא בהוצאותיו כאשר ערעור מתקבל באופן חלקי "איננה חריגה כלל וכלל... לפיכך, קביעה זו, כשלעצמה, אינה מכניסה את המקרה דנן בקהל המקרים החריגים המצדיקים היתערבות בשקול דעתה של הערכאה דלמטה בעיניין פסיקת הוצאות". ג) ומן הכלל אל הפרט - נקבע בענייננו כי בהליכים לפי החוק נפסקות הוצאות במקרים חריגים וכי הבקשה לא נעתרה במלואה ולכן נמצא שאין לתת צו להוצאות.
ב) כיון ששני הערעורים נדחו, לא ייעשה צו להוצאות.
...
לפיכך, לאור האמור לעיל, דין ערעור ח'מיס להידחות.
באשר לערעורו של פרופ' גונן: א) דין הערעור, כאמור, להידחות אף הוא.
כאמור, לפי הרציונל של ההחלטה בעניין סרדניוף, אין מדובר בהחלטה חריגה המצדיקה התערבות ערכאת ערעור, גם אם ניתן היה להגיע באותן נסיבות להחלטה אחרת.לפיכך לא מצאתי הצדקה להתערבות גם בעניין זה. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחים הערעורים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום מסעדה נפסק כדקלמן:

בכך, לטעמי, התובע עמד בנטל ההוכחה בהתאם לתנאים שנקבעו בפסיקה להוכחת חתימה כאשר הנתבע כופר בחתימתו על מיסמך (עע"מ 2611/08 שאול בנימין נ' עריית תל-אביב (05.05.10); ע"א 5293/90 בנק הפועלים בע"מ נ' שאול רחמים בע"מ (29.06.93).
על כך אוסיף כי על פי התבוננות סבירה בבקשה לצוו מניעת הטרדה מאיימת שהגיש משה בשמו ובחתימתו ביום 29.5.18 , כחצי שנה לאחר פתיחת ההליך דנן, הגעתי למסקנה שאין שוני חריג בין חתימת משה על הבקשה שהוגשה לביהמ"ש (נספח 10 לתצהיר הנתבעים) ולבין החתימה המיוחסת למשה על גבי ההסכם מושא התביעה.
סעד זה דינו דחיה הן משום עדותו של מר אסולין ממנה עולה כי מיקומה של האנטנה נקבע בהסכמה לבקשת התובעים שכנגד בעקבות תוספת הבניה בבית לוי (עמ' 9 לפר', ש' 2-6), הן משום עדותו של מר לוי , לפיה על הרעפים ליד האנטנה יש שאריות חומרי ביניין עוד מהבניה שבוצעה ביוזמתו בבית לוי (עמ' 24 לפר' , ש' 21-25) והן משום שלא פורט ולא הוכח נזק.
...
לעניות דעתי, וכך אני קובעת, מדובר בטענה קנטרנית שלא מצדיקה דיון משפטי.
סוף דבר לאור האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה העיקרית, בהעדר עילה לאכיפת ההסכם ובהעדר זכות לצו המבוקש.
כמו כן, אני מורה על דחיית התביעה שכנגד, בהיעדר הוכחה ובהיעדר זכות לצו המבוקש.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת בית משפט השלום בנתניה מיום 25.1.2024, כב' השופטת אפרת רחלי מאירי בה"ט 28477-01-24, במסגרתה נמצא לדחות את בקשת המערער למתן צו למניעת הטרדה מאיימת כנגד המשיב, מכוח הוראות החוק למניעת הטרדה מאיימת התשס"ב-2001 (להלן: "החוק למניעת הטרדה מאיימת").
בית המשפט קמא הוסיף ובחן את טענות הצדדים לאור הוראות החוק למניעת הטרדה מאיימת כמו גם פסיקה רלוואנטית, ובא לכלל מסקנה כי אין די באותה אמירה של המשיב על מנת להביא למסקנה על פיה, בנסיבות העניין, תוך התבוננות צופה פני עתיד, קיים בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים (במקרה דנן המשיב), עלול לשוב ולפגוע, וזאת בין היתר עת עסקינן בארוע חד פעמי, ועת התרשם בית המשפט קמא כי אין המדובר בפעילות מוועדת של המשיב, אשר מטרתה הטרדת המערער.
לבסוף, תוך מתן הדעת לאמירה המאיימת מהותה ותוכנה, כמו גם היתנהלות הצדדים, קודם, תוך כדי ולאחר הארוע, מצא בית המשפט קמא, כי לא היתקיימו תנאי הוראות הדין לצורך מתן הצוו בהתאם להוראות החוק למניעת הטרדה מאיימת, ועתירתו של המערער נדחתה, תוך ביטולו של הצוו הארעי שניתן במעמד צד אחד.
...
לבסוף, תוך מתן הדעת לאמירה המאיימת מהותה ותוכנה, כמו גם התנהלות הצדדים, קודם, תוך כדי ולאחר האירוע, מצא בית המשפט קמא, כי לא התקיימו תנאי הוראות הדין לצורך מתן הצו בהתאם להוראות החוק למניעת הטרדה מאיימת, ועתירתו של המערער נדחתה, תוך ביטולו של הצו הארעי שניתן במעמד צד אחד.
לאחר שחזרתי ונתתי דעתי לטענות הצדדים כמו גם לכלל נספחי הודעת הערעור, נחה דעתי כי דין הודעת הערעור להידחות.
בניגוד לאופן הצגה זו של הדברים על ידי בעלי הדין, מצא בית המשפט קמא לנכון לבחון את כלל הראיות (מסמכים, סרטונים ועדויות), תוך שהוא משקף בגוף החלטתו, וכפועל יוצא של אותן ראיות, את התמונה העובדתית המלאה אליה נחשף, וזו אשר לאחריה ועל בסיסה יכול היה גם בית המשפט קמא להגיע למסקנות לעניין השלכות אותם אירועים ואותה התנהלות על סיכויי ההישנות של האירוע כמו גם על שאלת קיומו של חשש אמיתי מצד המערער לפגיעה בו על ידי המשיב.
סוף דבר, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו