מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית בקשה לצרף להליך ביטול צוואה את עורכי הדין

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כלומר, על אף שהמנוחה הייתה באותה עת בחיים, והמבקש ידע באותו שלב את תוכן צוואת אמו, הוא לא פנה אליה בטענה כלשהיא על תוכן צוואתה ואף מיהר לקחת את המכונית שהונחלה לו. בחודש יוני 2019 הוגשה בקשה לקיום צוואת המנוחה, אליה צורפה בקשה למינוי המשיב כמנהל עזבון.
הווה אומר, המבקש מאשר בפה מלא כי ידע על תוכן הצוואה עוד לפני מות אמו (ולאחר מות אביו) אולם לא נקט בכל פעולה לשם בירור רצונה האמיתי של האם, ופטר את עצמו בכך שממילא קיים קושי בבטול צוואה הדדית, כאשר יוזכר כי המבקש אינו עורך דין במקצועו, ועל כן לא ברור מדוע הקושי הנטען מנע ממנו לשוחח עם אמו, אף אם מצבה הכללי לא היה מן המשופרים.
עוד יוער כי בהתאם לסעיף 8א(ב)(2)(א) לחוק הירושה, תשכ"ה- 1965, ניתן לבטל צוואה הדדית בתנאים מסוימים: "כל עוד לא חולק העזבון – בן הזוג שנותר בחיים ומבקש לבטל את צוואתו יסתלק שלא לטובתו, לטובת ילדו או לטובת אחיו של המוריש, מכל מנה או מכל חלק בעזבון שהוא אמור לקבל לפי הצוואה ההדדית של המצווה שמת". אמור מעתה, צוואה הדדית אינה גזירת גורל והיא ניתנת לביטול לאחר עריכתה, כל עוד בן הזוג שנותר בחיים העותר לביטול הצוואה ההדדית שנערכה במשותף עם בן הזוג שנפטר, אינו מבקש במקביל להנות מפירות העזבון אשר הונחל לו על-ידי המנוח.
בהתאם לסעיף 20 לחוק הירושה, תשכ"ה – 1965: "צוואה בעדים תהיה בכתב, תצוין בתאריך ותיחתם ביד המצווה בפני שני עדים לאחר שהצהיר בפניהם שזו צוואתו; העדים יאשרו באותו מעמד בחתימת ידם על פני הצוואה שהמצווה הצהיר וחתם כאמור" במקרה דנן, צוין בפירוש בפתיח הצוואה ההדדית מיום 27.7.2016 כי "לפני שחתמנו על צוואתנו זו, הקדשנו לתוכנה מחשבה רבה והגענו למסקנה, מרצוננו החופשי וללא כל אונס וכפיה ובצלילות הדעת, שעלינו להחליט בדבר גורל רכושנו לאחר מותנו..." כמו כן, בסיום הצוואה מצוין כדלקמן: "אנו החתומים מטה, א' ס', עו"ד...ומ' ס'...מאשרים, כי י' מ'...וח' מ'...חתמו על צוואה זו בפנינו, וכל אחד מאיתנו חתם כעד בפני המצווה ובפני העד השני, וכן אנו מאשרים שהמצווים חתמו בפנינו על הצוואה בהיותם בהכרה מלאה ומרצונם החופשי ללא כל אונס, כפיה, איום או השפעה בלתי הוגנת ולאחר שהוברר לנו כי הם יודעים להבחין בטיבה של הצוואה..." סוף דבר, לאחר שעיינתי בכלל טענות הצדדים באופן מפורט, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה לצוו מניעה אשר ימנע את פינוי המבקש מהדירה עד להכרעה בהליך העקרי.
...
בנוסף לכל האמור לעיל, שוכנעתי כי המבקש אינו נקי כפיים.
בהתאם לסעיף 20 לחוק הירושה, תשכ"ה – 1965: "צוואה בעדים תהיה בכתב, תצוין בתאריך ותיחתם ביד המצווה בפני שני עדים לאחר שהצהיר בפניהם שזו צוואתו; העדים יאשרו באותו מעמד בחתימת ידם על פני הצוואה שהמצווה הצהיר וחתם כאמור" במקרה דנן, צוין בפירוש בפתיח הצוואה ההדדית מיום 27.7.2016 כי "לפני שחתמנו על צוואתנו זו, הקדשנו לתוכנה מחשבה רבה והגענו למסקנה, מרצוננו החופשי וללא כל אונס וכפיה ובצלילות הדעת, שעלינו להחליט בדבר גורל רכושנו לאחר מותנו..." כמו כן, בסיום הצוואה מצוין כדלקמן: "אנו החתומים מטה, א' ס', עו"ד...ומ' ס'...מאשרים, כי י' מ'...וח' מ'...חתמו על צוואה זו בפנינו, וכל אחד מאיתנו חתם כעד בפני המצווה ובפני העד השני, וכן אנו מאשרים שהמצווים חתמו בפנינו על הצוואה בהיותם בהכרה מלאה ומרצונם החופשי ללא כל אונס, כפיה, איום או השפעה בלתי הוגנת ולאחר שהוברר לנו כי הם יודעים להבחין בטיבה של הצוואה..." סוף דבר, לאחר שעיינתי בכלל טענות הצדדים באופן מפורט, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לדחות את הבקשה לצו מניעה אשר ימנע את פינוי המבקש מהדירה עד להכרעה בהליך העיקרי.
במקביל, ולבקשת מנהל העיזבון, אני מורה על פינוי המבקש מהדירה לאור הסכם המכר אשר נחתם ביום 11.4.2021, והצורך למכור את הדירה כשהיא נקייה מכל אדם ו/או חפץ.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לטענת המשיבים (מבקשי הביטול) הצוואה שהוגשה לקיום אינה משקפת את רצון המנוחים; מצבם הרפואי של המנוח היה כזה שאינו מאפשר מסוגלות נידרשת לעריכת שינוי ביחס לרצון המנוח באופן המשתקף בצוואה שהוגשה לקיום.
לבסוף נטען, כי המנוח אמר לאחותה של המנוחה דברים מהם משתמע כי הופעל עליו לחץ לשנות את צוואתו בשל החשש מחשיפת מידע לגביו.
המשיבים טענו, כי יש לדחות הבקשה על כל מרכיביה.
לטענתם, המבקשת לא צירפה כל אסמכתא התומכת בטענות לגבי מצבם של העדים וגם התצהירים שהוגשו לא מתייחסים לענין זה. עוד נטען, כי גילו של מר א' אינו יכול לעמוד בפני עצמו כנימוק להתיר עדות מוקדמת; וכי טרם היתקיים כל הליך מקדמי ולמעשה הבקשה הוגשה ללא דחיפות.
חשש סביר שלא יהיה ניתן לשמוע את העד במועד הרגיל או אם בעלי הדין, המיוצגים כולם בידי עורכי דין, הסכימו לכך" תקנה זו מחליפה את תקנה 171 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד 1984- , אשר התייחסה אף היא ל"זכות לחקור עד מיד".
...
לאור האמור, לאחר ששקלתי את ההלכות הנוהגות; את הנושאים עליהם מעידים העדים; את הטענה לגבי מצבה הרפואי של העדה ולגבי גילו של העד; ואת היכולת להורות - ככל שהנסיבות יאפשרו זאת - על השלמת חקירתם של העדים החלטתי להיעתר לבקשה ולאפשר שמיעת עדותם המוקדמת.
על כן, לאחר ששקלתי את העובדה שהעדים מתגוררים ב_____ אני מורה, כי חקירתם הנגדית תתבצע בהיוועדות חזותית.
אני קובעת דיון ביום 30.12.2021 בשעה 12:00 .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

עוד טען בעיניין זה כי הוא נטל משכנתא בסכום מיליון ש"ח מהבנק הבנלאומי הראשון כדי "לכסות חובות שנזקפו לטובת המנוחה וכי המנוחה "לא כסתה תשלומים אלו". טענת הנתבע, לפיה הוא לא המציא את הצוואה לרשם לעינייני ירושה משום שהוא תיכנן לא לעשות דבר במהלך השנה הראשונה לפטירת אמו, וכן טענתו, לפיה מבחינתו דבר לא בער ולא היה דחוף נסתרה, איפוא, מניה וביה מהודעתו הנ"ל. ההודעה העידה כי מיד עם פטירת האם התובע היה עסוק עד מעל לראשו בכל דבר ועניין הנוגע לנכסי האם ולסכסוך שבינו לאחותו, ובכלל זה ביטול מינויו של עו"ד פולק כאפוטרופוס; דרישת פרטים מעו"ד פולק; דרישה להפסקת הליכי שפוץ; בקשה לדחיית תביעת האחות; וסוגיית ההכנסות מהנכסים בנחלה.
עוד קודם להגשת הבקשה לצוו ירושה, בהליכים המשפטיים השונים שניהל מול אחותו (5 הליכים), התובע היה מיוצג על ידי עורכי דין.
באשר להתנהלות הנתבעת, הנתבעת הייתה מיטיבה לעשות אם הייתה שולחת לתובע דרישה בכתב להציג את הצוואה, או הייתה מצרפת לבקשה לצוו ירושה את הצהרתה של גב' שוורץ אודות ידיעותיה על צוואה שעשתה בשעתו האם המנוחה ואשר אבדה לה. עם זאת, עוד קודם להגשת הבקשה לצוו ירושה גב' שוורץ ובנה פנו אל התובע, באמצעות מר ברש, להציג את הצוואה והתובע לא נענה לפניות.
...
סיכומו של דבר, גב' שוורץ באופן עקבי, לפני ואחרי פטירת אמה, טענה כי היא זכאית לכספים מעיזבון האם.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 17,500 ש"ח. המזכירות תמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובעת נסמכה בין היתר על היתנהלותו של הנתבע אשר ביקש ביום 21.09.2003 להיתמנות ככונס נכסים במסגרת תיק ההוצאה לפועל, לא מילא את הוראות הרשם לצרף מסמכים, ומשכך הבקשה נדחתה.
בהקשר זה ייאמר כבר עתה, כי התובעת לא הציגה לפני בית-המשפט צו ירושה ולחילופין צו קיום צוואה המלמד על זכותה לתבוע את פירות הזכייה בתיק ההוצאה לפועל בשם אמה.
"אין להפוך את עורך הדין לגנב בלילה האמור ליבלוש אחר לקוחו ולאמת כל הצהרה ודיבור שניתנו על ידו. אם נעשה כן, נימנע מעורך הדין למלא את תפקידו כראוי, נימנע מן הלקוח לקבל עצה נכונה ונשבש את יחסי האמון שהאם אבן הפינה לקשר שבין עורך הדין לבין לקוחו" .
כאמור, רשות האכיפה והגביה צורפה להליך דנא על ידי הנתבע מאחר ולטענתו ביום 03.09.2011 ביטלה היא את כלל ההליכים כנגד החייב, על בסיס בקשה מן העבר מיום 08.08.2001 לבטל צו עיכוב יציאה מן הארץ שהוצא כנגד מי שערבו ליציאתו אז. לפי הנטען, ביטול ההליכים נעשה מחמת טעות טכנית.
כן טענה כי נהוג שעורך דין מייצג הנכנס בנעליו של עורך דין מייצג קודם, היה טורח לקבל תדפיס מידע אשר היה בו כדי להאיר את עיניו בדבר ביטול ההליכים.
...
לסיכום: מכל האמור לעיל, מצאתי כי דין התביעה דחייה.
אשר על כן, נוכח כל המפורט לעיל, דין התביעה להידחות.
כפועל יוצא נדחות ההודעות לצדדים השלישיים והרביעיים.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לכתב ההגנה שהגישה המשיבה שבמסגרתו היא עתרה לדחיית התביעה, היא צרפה התכתבויות שונות שלה עם מ' ועם ב"כ הקודמים וטענה שאלו מעידות שהיא לא הבינה ולא ידעה על המסמך והיא אף לא היתה מודעת להסכמת ב"כ הקודמים לבטל את צוואת המנוח.
מאחר שקיים ספק בדבר ולא נקבע עדיין האם המסמך מהוה הסדר גישור או שהוא מהוה חלק ממסמכי הגישור שטרם הסתיים, בצדק דחה ביהמ"ש קמא את הבקשה לחשוף את ההתכתבויות שבין עורכי הדין הקודמים למשיבה שכן יתכן שמדובר בדברים שנמסרו בהליך הגישור שהנם חיסויים.
...
ביהמ"ש (כב' השופטת שטופמן) קבע שמה שכתב אחד מבעלי הדין בתצהיר הם דברים "כלליים בלבד, ואינם יורדים, כלל ועיקר, לתוכנו של הליך הגישור" ולא ניתן לראות בתיאור פרטים אלו משום ויתור על החיסיון בגישור, שכן "חיסיון הליך הגישור, הוא עניין כבד משקל ומשמעותי ביותר, וויתור על חסיון זה , מן הראוי שיהא מכוון ולא אקראי. סבורה אני, כי על מנת לשמור על אמון צדדים בהליך הגישור, אין לאפשר, בנקל, את הסרת החיסיון שבהליך הגישור, אלא במקרים חריגים". ראו גם: רמ"ש 34741-09-16 א.ש. נ' ט.פ. (2.1.17).
סיכומו של דבר: הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.
המבקשים ישלמו למשיבה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו