בעיניין תוספות הריבית וההצמדה בתקופה שבה תיק ההוצאה לפועל היה סגור, נקבע בהחלטת הרשמת כי לסכום החוב שטרם נפרע יתוספו רק הפרישי ריבית והצמדה "רגילים", אך לא "ריבית פיגורים". בהנמקתה חילקה הרשמת את התקופה שבה התיק היה סגור לשלוש תקופות משנה כלהלן:
התקופה הראשונה – ממועד סגירת התיק מחמת חוסר מעש (22.12.2017) עד מועד הגשת הבקשה הראשונה לפתיחתו מחדש (2.8.2020).
לנוכח האבחנה האמורה, דחתה הרשמת את טענת המבקשים (החייבים) כי עליה לפעול בהתאם לסמכותה מכוח סעיף 81א4 בחוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967 (להלן – חוק ההוצאה לפועל) ולהמנע אף מחיובם בתשלום ריבית והצמדה "רגילים". כן נדחתה טענתם כי יש לעשות כן בשל הסתמכותם על סגירת תיק ההוצאה לפועל.
לחלופין נטען, כי אין לחייב את המבקש 1 בתשלום ריבית והצמדה ממועד סגירת התיק, בשל הסגירה הסופית של ההליך נגדו בשנת 2013 ומכוח הסכמת הצדדים ולכן החלטת הבורר, אשר אישרה הסכמה זו, אינה מצריכה אישור של ערכאה שיפוטית; שנית, בנושא הריבית נטען, כי המשיב אינו רשאי לגבות ריבית על ההלוואה, מאחר שהיתר העסקה שנועד לאפשר זאת, נחתם לאחר מתן ההלוואה ולכן הוא נעדר תוקף; היתר העסקה נחתם בקשר להלוואה, כך שאין לחייב בריבית בשל החוב הפסוק שנקבע בפסק הבורר ברוומן; בחתימתם על היתר העסקה גילו הצדדים רצון שכל עסקה ביניהם תתנהל על פי דין תורה, בעוד שהוספת הריבית עומדת בנגוד להסכמתם; העלאת הטענה בעיניין הריבית כעשרים ושבע שנה לאחר מתן ההלוואה, מלמדת שהצדדים נמנעים מגביית ריבית מטעמים דתיים; הבורר גרטנר קבע כי אין מקום לריבית ויש לקזז מהקרן סך 1,100,000 ₪; שלישית, בכל מקרה אין מקום לתוספת הריבית, מאחר שההחלטה משנת 2020, שלא לחדש את הליכי ההוצאה לפועל מלמדת כי הליך הבוררות שהתנהל אותה עת לפני הבורר גרטנר, כלל גם דיון בטענות הצדדים בעיניין החיוב בריבית בהליכי ההוצאה לפועל.
בכלל זה אין לקבל את טענותיהם בעיניין האבחנה שבקשו לעשות בין הריבית הקשורה בהוצאות מימון ההלוואה, שלגביה נקבע בפסק הבורר ברוורמן, כי תדון בנפרד, לבין הריבית שנצברה על החוב החלוט בשל אי פרעונו, שחובת תשלומה נובעת מחוק פסיקת ריבית והצמדה.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, בהחלטת רשמת ההוצאה לפועל ובפסק-דינו של בית משפט השלום, הגעתי לכלל מסקנה כי בקשת רשות הערעור הנדונה נעדרת סיכוי להתקבל וכי אינה מצריכה תשובה.
לפיכך ובהתאם לסמכותי מכוח תקנה 119(ז) בתקנות ההוצאה לפועל, מצאתי כי יש לדחות את הבקשה אף ללא צורך בקבלת תשובת המשיב.
סיכום הדברים הוא אפוא, כי מכל הטעמים אשר פורטו בהרחבה רבה בהחלטתה המפורטת והמנומקת היטב של כבוד רשמת ההוצאה לפועל, שעל עיקריהם עמדנו לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.