מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דחיית בקשה למתן צו כינוס נכסים זמני

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר שפסק הדין הפך לחלוט הגישו המשיבים, ביום 7.7.2021, בקשה בתיק בו ניתן פסק הדין למינוי כונס נכסים זמני ובקשה למתן צו איסור דיספוזיציה לצורך ביצוע פסק הדין.
להלן הציטוט המלא: "...סבורני, כי פסה"ד שניתן בתביעה ביום 26.9.2019, הנו פסק דין הצהרתי גרידא, ואין מקום ליתן צוי עשה וודאי לא למינוי כונס נכסים בעדר (צ"ל בהיעדר ש' ש') סעד של אכיפה או צו 'עשה' בפסק הדין. הבקשה נדחית איפוא". צא ולמד, בית המשפט המחוזי הוסיף וציין כי בהיעדר סעד של אכיפה או צו עשה בפסק הדין ההצהרתי אין מקום לבקשה שמוגשת באותו הליך סגור.
...
בנסיבות אלו מצא בית משפט זה (השופט ג'ובראן) כי על מנת שיוכל להשיג את היתרון שהוא זכאי לו (בעקבות פסק-הדין ההצהרתי) קיים צידוק להגשת תובענה חדשה שעילתה היא פסק-הדין ההצהרתי: "מקובלת עלי מסקנתן של שתי הערכאות שקדמו לי ולפיהן פסק-דינו של בית-המשפט המחוזי מיום 4.8.96 איננו ניתן לביצוע במסגרת ההוצאה לפועל. פסק-דין זה אכן קובע הוראות ועקרונות לחישוב של הסכומים במחלוקת, אך הוא אינו קובע את סכום החיובים. מדובר, אפוא, בפסק-דין הצהרתי אשר מצהיר על זכויות הצדדים, אך אין בו חיובים אופרטיביים, אשר יש בהם להפוך את פסק-הדין לבר אכיפה. מטרת הליכי ההוצאה לפועל היא אכיפת החיובים הטמונים בפסק-הדין ומשום כך, פסק-דין הצהרתי אינו ניתן לאכיפה במסגרת הליכי הוצאה לפועל ..... יחד עם זאת, אין כל חשש שמא לא ניתן יהיה לבצע את פסק-הדין למרות היותו פסק-דין חלוט, שכן, המשיבים בחרו בפיתרון הראוי ליישוב המחלוקת בניהם וזאת באמצעות הגשת תובענה חדשה לבית-המשפט המחוזי. אכן, בדרך כלל יפנה התובע שזכה להליכי הוצאה לפועל או להליכי ביזיון בית-המשפט, כדי לאכוף על הנתבע את ביצוע החיוב שבפסק. ואולם, אם פסק-הדין אינו ניתן לביצוע ונבצר מן הזוכה להשיג באמצעותו את היתרון שהוא זכאי לו, קיים צידוק, שהתובע יגיש תובענה חדשה שעילתה היא הפסק הראשון (ראו ע"א 556/75 לוקה (אברהם) צביק נ' דינה צביק פ"ד לא(1) 7 ,עמ' 11-12). " בהקשר זה, אין בהחלטה מיום 11.7.2021 כדי להוות מעשה בית דין.
להלן הציטוט המלא: "...סבורני, כי פסה"ד שניתן בתביעה ביום 26.9.2019, הינו פסק דין הצהרתי גרידא, ואין מקום ליתן צווי עשה וודאי לא למינוי כונס נכסים בעדר (צ"ל בהעדר ש' ש') סעד של אכיפה או צו 'עשה' בפסק הדין. הבקשה נדחית אפוא". צא ולמד, בית המשפט המחוזי הוסיף וציין כי בהעדר סעד של אכיפה או צו עשה בפסק הדין ההצהרתי אין מקום לבקשה שמוגשת באותו הליך סגור.
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים מצאתי לדחות את הבקשה.
ביום 20.6.22, נעתרתי לבקשה למינוי כונס נכסים זמני בהתאם לתקנה 111 לתקנות, לתפיסת הרכב, לאחר שנוכחתי כי מתקיימים התנאים הדרושים למתן סעד זמני כנדרש בתקנות 95 ו- 111 לתקנות, ובכלל זה קיומן של ראיות מספקות לכאורה לקיומה של עילת התביעה, וכי קיים צורך במתן צו כנוס נכסים זמני אירעי , במעמד צד אחד על הרכב, לשם הבטחת קיומו התקין והיעיל של ההליך ובצוע ראוי של פסק הדין לכשיינתן לטובת התובע, ככל שיזכה בתביעתו, נוכח החשש מפני העלמת הרכב על ידי הנתבעים.
...
בבוא בית משפט ליתן צו איסור דיספוזיציה, הוא עושה כן על בסיס מערכת העובדות שהוצגה לפניו, במועדים הרלוונטים, מבלי לקבוע ממצאים סופיים בקשר לזכויות המתנגשות, עניין אשר עתיד להתברר במסגרת ההליך העיקרי, כאשר הוא בוחן במסגרת הבקשה את מאזן הנוחות ושיקולים מן היושר, ואת הנזק שעתיד להיגרם למבקש אם לא ינתן הצו לעומת הנזק שיגרם למשיב עם מתן הצו, כאשר ייבחן ,בין היתר ,אם ניתן יהיה לפצות על הנזק בפיצוי כלכלי כלשהו .ufך, כאשר מבוקש צו איסור דיספוזיציה, ככלל, בתי המשפט נוטים להיעתר לו (מתוך הנחה שמדובר בסעד שאינו גורם נזק משמעותי) אלא אם מוכח כי הנזק שבמתן הצו עולה על הנזק שייגרם אם לא ינתן הצו (ע"א 4445/10 אבן חיין נ' חברת צמרות המושבה יזום והשקעות בע"מ (פורסם ביום 15.8.10),ע"א 268/14 שחר הררי, עו"ד - נאמן על נכסי הים נ' מדמון( פורסם ביום 25.3.14)).
כמפורט בהחלטה למינוי הכונס, לאחר שעיינתי בכתב התביעה , בו עתר התובע להשבת הרכב לידיו עקב הפרת הסכם המכר על ידי הנתבעים ולהחזרת רישום הרכב על שמו, וכן לתשלום מלוא חובו של הנתבע 1 ונתבעים 2 ו – 3 שערבו להסכם; ובפעולות הרבות בהן נקט התובע לשם קבלת יתרת החוב, שלא הועילו, וכי התברר לו שהרכב אינו רשום עוד על שמו, אלא הועבר על שמו של צד שלישי כלשהו ששיתף עם הנתבע 1 פעולה, מצאתי להעתר לבקשה למתן צו כינוס זמני לרכב, ומינוי כונס לצורך איתורו, תפיסתו והעברתו למגרשי התובע, עד למתן החלטה אחרת.
לאור כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש ביום 13.2.2023 בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בבת ים (כב' השופטת רונית אופיר) מיום 6.2.2023 בת"א 42408-01-23 ולפיה נדחתה בקשתו למתן צו מניעה זמני.
כאשר הגיש את התביעה ביקש צו מניעה זמני וצו אירעי שיאסור על ביטול צו כנוס נכסים שניתן בת"א 70228/01 ונרשם על המקרקעין הידועים בגוש 15437 חלקה 43 ובגוש 15438 חלקה 15 (להלן: "המקרקעין") וצו מניעה זמני האוסר על מחיקת הערה על מינוי כונס שנרשמה על המקרקעין וזאת עד למתן פסק דין בתביעה.
...
המשיב 5 קיבל אורכה להגשת תשובה עד ליום 19.3.2023 (ראה החלטתי מיום 13.3.2023) אך לא הגיש תשובה כלל .
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור ובתשובות הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור תתערב רק במקרים חריגים בשיקול דעתה של הערכאה הדיונית בכל הנוגע למתן סעדים זמניים.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 20.10.2016 ניתן נגד החייב צו זמני לכנוס נכסיו, וביום 5.2.2017 הפך הצוו הזמני לקבוע, בד בבד עם השתת תשלום חודשי על החייב בסך של 800 ₪.
עוד ראו והשוו להחלטתי בפש"ר (מחוזי ת"א) 14766-12-13 עמירם ויז'נסקי נ' כונס הנכסים הרישמי, בפיסקה 10 (נבו 14.5.2017), שם נדחתה בקשת חייב למתן הפטר שחובותיו צמחו זמן רב בטרם ניפתח הליך חידלות הפרעון בעיניינו מאחר ואלו נוצרו בתרמית ובחוסר תום לב: "אכן, לעתים די בחלוף הזמן כשלעצמו כדי ליטול את העוקץ מחוסר תום ליבו של חייב המבקש הפטר, ברם, בעניננו, לא מדובר רק בחובות שנוצרו בחוסר תום לב, אלא בחובות שנוצרו בדרך של תרמית, ולכן אין מקום ליתן בגינם הפטר, לפחות לא בעת הזו. יתר על כן, החייב מצוי בהליכי הפש"ר פרק זמן קצר יחסית, למרות שהעלמת המס בוצעה לפני שנים רבות. מתן הפטר לחייב כעת, כאשר קרוב לוודאי שהחייב עודנו מסתיר נכסים בשווי כספי ניכר, פרושו מתן פרס לחייב מתוחכם, שהשכיל להסתיר את נכסיו מנושיו." מקרה דומה להליך שבפניי נדון לאחרונה במסגרת פש"ר (מחוזי מר') 24734-03-12 עו"ד אליהו עמר נ' מיכאל שר (נבו 8.4.2021).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים בכתב ובעל פה באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל, וכפועל יוצא מכך יש לבטל את הליך פשיטת הרגל של החייב, הן מחמת אופן יצירת החובות והן מחמת ניצולו של ההליך לרעה.
עם כל הצער שבדבר, המקרה דנן הוא מקרה מובהק בו אין מנוס מביטול ההליך מחמת חוסר תום ליבו של החייב, הן בשלב יצירת החובות והן במסגרת הליך פשיטת הרגל.
סוף דבר מכל הטעמים אשר פורטו לעיל, דין הבקשה להתקבל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

על רקע המחלוקות שבין הצדדים, והודעת המבקשים כי בכוונתם לפתוח בהליכי בוררות בהתאם לתניית הבוררות הקבועה בהסכם השותפות ובהסכם השיווק, הוגשה ביום 15.5.2023 מטעם השותפות ומשיבה 2 (להלן: המשיבות) בקשה לבית המשפט המחוזי בנצרת למתן "צו מניעה זמני, מינוי כונס נכסים זמני וצו עשה למסירת מידע" בה התבקש בית המשפט ליתן סעדים שונים.
לכל היותר, מדובר בסעד אשר נועד לאפשר הבהרת התמונה המלאה בנוגע למערך הזכויות והחובות בקשר למקרקעין מושא הסיכסוך, כדי להקל על בירור הסיכסוך עם כל הצדדים הקשורים לו. אין איפוא כל עילה להתערב בהכרעת בית המשפט המחוזי להענות לבקשה בכל הנוגע לסעד זה. הבקשה נדחית כאמור.
...
דין הבקשה להידחות.
לכל היותר, מדובר בסעד אשר נועד לאפשר הבהרת התמונה המלאה בנוגע למערך הזכויות והחובות בקשר למקרקעין מושא הסכסוך, כדי להקל על בירור הסכסוך עם כל הצדדים הקשורים לו. אין אפוא כל עילה להתערב בהכרעת בית המשפט המחוזי להיענות לבקשה בכל הנוגע לסעד זה. הבקשה נדחית כאמור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו