שלושת הנתבעים טענו לניסיון עשיית עושר של התובעים, על חשבונם, שעה שבנו מרפסת חדשה מבטון תחת מרפסת העץ הישנה ובקשו להשית התשלום עליהם.
דירה בקומה ראשונה על גבי קומת קרקע.
לאחר למעלה משנה (נטען ע"י התובעת שהמרפסת לא הייתה בשימוש), ביום 2.10.19 זומן הקונסטרוקטור עמרי הרוש ואלו היו ממצאיו לגבי המרפסת הזיזית מעץ:
"נמצאה שקיעה משמעותית הנראית לעין בקצה המרפסת באיזור החיבור של שתי הקורות בפינת המומנט המקסימלי. לאחר פירוק חלקי של ריצפת המרפסת באיזור השקיעה נמצא כי הקורות הראשיות נרקבו ועקב כך נגרם פגיעה משמעותית בחתך הקורה ומכך נגרם אי יכולת הקורה לקבלת העומסים המתאימים. ככל הנראה הריקבון של קורה ושינוי החתך נגרם עקב תנאי האקלים הפועלים באיזור" (עמ' 95 בתיק המוצגים).
עלות התיקון בערכי כינון, ולאחר הפחתת חלקו של השכן שהמרפסת משמשת לו גג והוא אף סגר את המרפסת באלומיניום, הוערך על ידי שמאי חב' הביטוח של התובעים בסך של 19,000 ₪, שאף הם הוחרגו מהכיסוי הבטוחי משום שמדובר בבלאי ובמילות הפוליסה - "השחתה הדרגתית, בלאי, פחת, חלודה ותהליכי קורוזיה לחות וגורמים אטמוספריים או אקלימיים בעלי השפעה הדרגתית". (מתוך מכתב הדחיה של חב' כלל מיום 20.11.19).
לתובעים שתי טענות מרכזיות נגד נתבעים 1-2: האחת נוגעת לעצם קיומן של חריגות בניה, שמקנה לטענתם עילה לידרוש פיצוי מוסכם, משום שהצהרות הנתבעים בסעיף 3 אינן נכונות והפרת סעיף זה מהוה הפרה יסודית, והשניה, שנובעת מהראשונה, לגבי הליקויים עצמם: המרפסת ואיטום החלונות, ליקויים שלטענת התובעים ידעו אודותם הנתבעים והסתירו זאת מהם.
...
בנוסף, אני מקבלת את טענת הנתבעים כי בתיקון היסודי של האיטום סביב החלונות והחלפת המסגרות, כמו גם בהחלפת מרפסת העץ במרפסת בטון, התובעים השביחו הדירה, שנרכשה על ידם במחיר השוק, ולכן לא מדובר בפיצוי שנועד להשיב המצב לקדמותו.
אשר על כן, אני קובעת כי הנתבעים לא הפרו את ההסכם הפרה יסודית, וכי הם עמדו מאחורי הצהרתם המוגבלת למיטב ידיעתם, כאמור בסעיף 3 להסכם, לפיכך לא הפרו ההסכם ולא קמה לתובעים העילה לדרוש מהם פיצוי מוסכם.
סוף דבר
אני דוחה את תביעת התובעים על שני ראשיה (פיצוי מוסכם ושיפוי בגין הוצאותיהם) נגד כל הנתבעים.