בתביעתה טענה כרמון על שני המשפטים שלהלן מתוך הכתבה, כי יש בהם משום לשון הרע: "החלטה להענות לבקשת אזרח זר מאילת למתן היתר שהייה בארץ לחברה שלו ילידת אוקראינה"; "המשיכה לקבל החלטות תמוהות הנוגדות את מדיניות ההגירה של הממשלה ומדינת ישראל".
במהלך המשפט טענה כרמון גם על דברים נוספים בכתבה המציגים אותה כמי שאינה דוברת אמת, כאילו הציגה בזדון את מגיש הבקשה בתור אזרח ישראלי בשעה שידעה כי איננו כזה.
סיפור המעשה הזה מסופר בכתבה סמוך לאחר תאור הופעתה של כרמון בפני ועדת הכנסת למלחמה בסחר בנשים, ונועד להמחיש את הפער הקיים, הנטען, בין דבריה שם לבין אורח התנהגותה למעשה: "כרמון הרשימה את המשתתפים בבקיאותה בנושא בלי שאיש יעלה בדעתו שהיא היא בעצם חלק מהבעיה. איש לא ידע באותן ישיבות שהדוברת הנלהבת עזרה ועוזרת בעצמה לאנשים שהגיעו לארץ הקודש בעזרת מסמכים מזוייפים. שהיא מאפשרת להם, ללא סיבה אמיתית, להישאר בישראל, כאילו הפכה ישראל ארץ בחירה לכל אזרחי העולם ובעיותיהם. איש לא ידע שבתיה כרמון מצפצפת לאור היום על נהלים קיימים, ופותחת דלתות לאנשים שאינה מכירה כלל ושלא התעמקה בתיקם. הנציגה הסמכותית של משרד הפנים הייתה כל כך נחושה ומשכנעת עד שספק אם מישהו היה מאמין שרק באחרונה היא פרסה חסות על נערת ליווי השוהה בישראל ארבע שנים בנגוד לחוק. שהיא מנעה בעצם ימים אלה את סילוקה לחו"ל. האורחת הבלתי קרואה שבה מדובר הגיעה לישראל ב-96' מאוקראינה, נעצרה כעבור זמן בידי המשטרה והועמדה לדין בגין שימוש במסמכים מזוייפים, קבלת דבר בתחבולה ושהייה בלתי חוקית. בית משפט השלום בחיפה גזר עליה שישה חודשי מאסר על תנאי ומשרד הפנים הוציא נגדה צו גירוש. נאסר עליה לשהות כאן עד לשנת 2020. אלא שהצעירה ציפצפה על הצו והמשיכה לחיות בישראל. היא פנתה שוב ושוב בבקשה להתיר לה להשאר, ונדחתה פעם אחרי פעם בידי הוועדות והגורמים המוסמכים. למרות זאת, באורח פלא ממש, לא טרח משרד הפנים לעשות למימוש צו הגירוש. הצעירה נשארה, המשיכה להגיש בקשות למשרד הפנים, ונעזרה בידיד מאזור הצפון: אדם בעל רקורד פלילי הנאשם כיום בפריצה לבניין, בגניבה, ובאחזקת סמים מסוכנים לא לתצרוכת עצמית. ביוני השנה נדחתה בקשתה פעם נוספת ומחשש שהפעם יעצרו אותה שוטרים ויעלו אותה בכוח על מטוס, פילסה לעצמה דרך אל בתיה כרמון, ראש מחלקת האשרות במשרד הפנים. כרמון, בעידוד ובדחיפת בכיר אחר במשרד, העמידה לרשותה את שירותיה הטובים: בנגוד לכל החלטות הגורמים המקצועיים היא החליטה לאשר לה להשאר בארץ שישה חודשים. לדעתה, הצעיר התאהב בצעירה כבר לפני כמה שנים, היא הפסיקה לעסוק בזנות והם חיים כבני זוג לכל דבר. זה סיפור עצוב, טענה בתיה כרמון, והבחורה קיבלה כאן אשרה בהתאם לנוהל של קשר בין בני זוג. איך החלטת להשאירה בארץ אם היא לא נישאה לאזרח ישראלי? 'זה נכון שהיא לא התחתנה ואני גם לא לוחצת על אנשים להתחתן...
כך נכתב בכתבה: "אורח 'מסכן' אחר שכרמון מהרה לשרת בנדיבות מופלאה-שוב, בנגוד מוחלט להוראות המשרד-הוא ערבי המתגורר בירדן ומיודד עם מוכתר הכפר צור-באחר שבאיזור ירושלים. המוכתר פנה ישירות אל בתיה כרמון בבקשה לאשר כניסה לארץ של המבקש ושל אזרחים ירדניים נוספים, הסביר מדוע הם מבקשים להגיע ולכמה זמן, והמתין לתשובה. על פי הוראות הביטחון הקפדניות אין להתיר כניסה של אזרח זה או אחר מירדן ללא אישור שירות הבטחון הכללי, ובתיה כרמון אמורה הייתה לפנות לשב"כ לצורך הבדיקה הביטחונית. איש במשרד הפנים, אומרים עובדים ותיקים, לא היה מעז אפילו לחשוב על האפשרות של עקיפת הבדיקה הזאת. זה לא יעלה על הדעת. אלא שכרמון, גם בימים רגישים אלה של פיגועים ומחדלי ביטחון שגרמו להרוגים ואין סוף פצועים, החליטה להכניס לארץ את האזרח המסויים ללא בדיקת השב"כ. היא הורתה לפקידה ששמה ציפי להעביר אישור כניסה למבקש הירדני, כתבה 'לציפי, דחוף מאד', וציינה שזה לאחר בדיקה ביטחונית. השורה הזאת, בלשון המעטה, הייתה מכשילה ומטעה: לא התקיימה בדיקה בטחונית ולא התבקשה על ידי כרמון בדיקה כזאת. המזל הוא שאדם אחראי גילה בעוד מועד את המחדל, התערב, וגרם לביטול האישור. האיש לא נכנס לארץ".
56.
...
לסיכום דיון זה בשאלת תום הלב, נשוב אל ראשיתו: אף לא אחת מן הנסיבות החלופיות המצויינות בסעיפי-המשנה של סעיף 15 לחוק מתקיימת בעניינינו.
מעבר לצורך, פרשׂנו את היריעה, ומצאנו כי גם מבחינת תום הלב המהותי, וגם על-פי כללי החזקה שנקבעו בחוק, לא היו הנתבעים תמי-לב, וממילא, גם לוּ הייתה מתקיימת אחת מן הנסיבות הנ"ל, לא היה ניתן לומר כי הפרסום מוגן על-פי החוק בשל עשייתו בתום לב.
ומעת שאין עומדת לימינם של הנתבעים אף לא אחת מן ההגנות שבחוק, לגבי אותם רכיבים שמצאנו כי אינם אמת, הרי שעוולו כלפי כרמון בפרסום לשון הרע על אודותיה.
סוף דבר 118.