מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

דוגמת כתב תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

כך התייחסו הנתבעים בכתבי ההגנה שהוגשו בתיק לטענות התובע: הנתבעים 1-3, הבעלים של חלקה 145, ביקשו לדחות את התביעה על הסף, בעיקר מן הטעם שלא קיימת עילת תביעה לפירוק שתוף במקרקעין בהעדר שתוף במקרקעין בין התובע לנתבעים.
דברים אלו מקבלים משנה תוקף בהליך רב צדדים, דוגמאת ההליך כאן.
...
כמובן שבית המשפט המחוזי היה ער לקושי לכאורה העולה מהקביעה כי פירוק שיתוף יבוצע גם על מגרש שטרם נרשם כיחידת רישום חדשה, ונימק: "סבורני שעל הבעייתיות האמורה, ניתן להתגבר על דרך פרשנות בצמצום של פסק הדין בעניין קדמאני, באופן שתחולתו תהיה לאותן נסיבות בהן הזכויות העומדות לפרוק וחלוקה נובעות מחוק המקרקעין ועל פיו ואולם, לא תחול במקרה בו הזכויות נשוא החלוקה אין מקורן בחוק המקרקעין, שאז ניתן לראות גם במגרש תכנוני בגדר יחידת מקרקעין שהינה מושא לפירוק שיתוף בהתאם לחוק המקרקעין. הנני סבורה כי פירוש כאמור מתבקש הן לאור שינוי המדיניות השיפוטית ... והן לאור התפתחות החקיקה במסגרתה הוכרה זכות הקניין מפורשות כזכות יסוד וזאת, במסגרת חוק יסוד - כבוד האדם וחירותו...". אם כך, על פי החלטת בית המשפט המחוזי בעניין קעניג, חרף הכלל שנקבע בעניין קדמאני, במקרה בו מקור הזכויות נשוא החלוקה אינו חוק המקרקעין, ניתן לראות גם ב"מגרש תכנוני" בגדר יחידת מקרקעין שהינה מושא לפירוק שיתוף בהתאם לחוק המקרקעין.
בעניין כאן, מתבקשת המסקנה שאין בנמצא תכנית איחוד וחלוקה של חלקותיהם של הצדדים להליך כאן, שכן תכנית רע/185/1 או תכנית רע/3000 אינן תכניות איחוד וחלוקה, ובכל מקרה הן לא שינו את מערך הזכויות הקנייניות של הצדדים, כפי שהוא מופיע בפנקס רישום המקרקעין.
סיכומו של דבר הבקשה מתקבלת והתביעה תימחק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

לאחר הגשת התביעה, הגיש התובע בקשה לתיקון כתב התביעה באופן שהתביעה תהפוך לתביעה לפירוק שתוף במקרקעין.
כך לדוגמא בשנת 2012 ניבנה קיר על ידי הנתבעים אשר לגביו ניתן צו הפסקה מינהלי על ידי רשות התיכנון.
...
אין בידי לקבל את טענות הנתבעים שיש לפנות תחילה לוועדת התכנון ורק לאחר מכן להגיש תביעה לבית המשפט.
המסקנה המתבקשת כי הנתבעים עושים כדי לשנות את מצב החזקה בפועל בקו התפר בין שני המגרשים.
על רקע הדברים שצוינו לעיל, בחינת מאזן זה מוליכה בבירור למסקנה שיש מקום למתן צו מניעה זמני.
התוצאה היא אפוא כלהלן: אני מקבל את הבקשה לתיקון כתב התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

אף לא מצאתי להתייחס לשאלות אחרות שהעלו הצדדים, ואשר חורגות מגדר העובדות הדרושות להכרעה בסעד הכספי שבכתב התביעה (דוגמאת הטענה כי המסלעה בנויה ללא היתר כדין, או הטענות הנוגעות לפסק דין שניתן בבית משפט בקריות בשנת 2006, בהליך פירוק שתוף במקרקעין בין התובע לבין אדם אחר).
...
סוף דבר: התביעה מתקבלת באופן חלקי.
אשר על כן אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע פיצוי בסך 15,900 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה (3.11.19) ועד התשלום המלא בפועל.
עוד אני מחייב את הנתבע בתשלום הוצאות התובע (לרבות אגרות ושכ"ט עו"ד ומע"מ) בסכום כולל של 3,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיף 37(א) לחוק המקרקעין, כל שותף זכאי לבקש פירוק שתוף, וגם מבחינה פראקטית ויעילה, נכון יהיה לבצע את פירוק השתוף במקרקעין בחלוקה בעין, וככל הניתן לבצע גם תיקון רישום צו הבית המשותף ויצירת תת חלקה נפרדת נוספת בחלקה.
דיון והכרעה: פירוק השתוף המבוקש נקשר וכולו במסגרת כתב התביעה בבטול הסכם השתוף.
ר' לדוגמא סעיף 20 לפסק הדין.
...
מעבר לדחייה כאמור בית המשפט מצא כי שאלת תוקפו של הסכם השיתוף היא שאלה משפטית, ובדין קבע בית המשפט השלום שהמומחה חרג מסמכותו כאשר דן בשאלה זו. המערער חתם על הסכם השיתוף.
לאור כל האמור, הרי שיש לדחות את התביעה על הסף בשל מעשה בית דין, השתק שיפוטי, בשים לב לסתירות בין התביעה ונימוקיה וקשירה בין הליך פירוק השיתוף לבקשת ביטול ההסכם, לבין פסקי הדין של בית המשפט המחוזי והשלום.
לסיכום: יש לדחות את התביעה לפירוק שיתוף בעין על הסף, בשל מעשה בית דין והשתק שיפוטי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התוכנית חלה על כ - 344 דונם בין דרך מס' 4 לנחל עדה במזרח אור עקיבא, ומטרתה חלוקת השטח למגרשים בייעוד מגורים (בניה רוויה בקומות גבוהות), מסחר ותעסוקה ושטחים לבנייני ציבור (דוגמאת בית ספר, גנים, מועדונים ועוד).
בשים לב לכך שמגרש 104 מיועד לבניית 52 יח"ד, הרי ששווי המיגרש, אף לשיטת התובעת, עולה בהרבה על גבול הסמכות העניינית של בית משפט זה. כפועל יוצא מכך, אף אם התביעה היתה מוגשת כראוי, מכוח חוק המיטלטלין (תוך תשלום אגרה מתאימה), בית משפט זה נעדר סמכות עניינית לידון בה. סיכומם של דברים, התובעת אינה זכאית לסעד של פירוק שתוף במקרקעין לפי סעיף 37 לחוק המקרקעין ותביעתה שגויה.
הלכה היא, כי מקום בו אפילו יוכיח התובע את כל העובדות המהותיות אשר פרש בכתב התביעה, הוא לא יזכה בפסק הדין, יש למחוק את כתב התביעה על הסף (ראה י. זוסמן, שם, בעמ' 384 - 385 וכן, ע"א 693/83 שמש נגד רשם המקרקעין, פ"ד מ(2) 668, 671, ע"א 35/83 חסין נגד פלדמן, פ"ד לז(4) 721, ע"א 5634/05 צוקית הכרמל פרויקטים בע"מ נגד מיכה צח חברה לקבלנות כללית בע"מ (4.6.2007), ע"א 2452/01 דרור אורן, עו"ד נגד מגדל חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נח(1) 577, ע"א 50/89 פרופ' רות ליטן נגד פרופ' חיים אילתה, פ"ד מה(4) 18 וע"א 7547/99 מכבי שירות בריאות נגד דובק בע"מ, פ"ד סה(1) 144).
...
לאור האמור לעיל, אני מורה על מחיקת התביעה.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 9,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו