הוא ציין, בין-השאר, כי מדובר במסמכים קיימים ולא במידע שיש לעבד; כי עסקינן במידע ארכיוני לגבי החלטות שכבר התקבלו; כי הרשות עצמה השיבה באיחור לפניותיו; וכי בקשה כמו הנדונה יכול להגיש כל אדם בכל עת, "ובכך לאפס את המועדים להגשת העתירה".
לשיטת העותר, נימוקי הרשות שלא למסור את המידע אף מעידים על "רמת הזדהות גבוהה" של המפקח עם המפוקח; אשר התבטאו, בין-השאר, בהעלאת טענות בדבר גילוי סודות מסחריים מבלי לבקש בעיניין זה את עמדת הצד השלישי, המבטח, וכן טענות בעיניין גילוי מדיניות עסקית הנוגעת להשקת "מוצרים חדשים" טרם פירסומם לציבור, גם כאשר מדובר במידע "הסטורי".
עיקר טיעוני הרשות
ראשית טוענת הרשות, כי דין העתירה להדחות על הסף מחמת שהוי, שכן זו הוגשה לאחר חלוף המועדים הקבועים בדין; כי העובדה שחלק מהמידע הוא ארכיוני אינה רלבאנטית לעניין הארכת המועד; וכי פתוחה בפני העותר הדרך להגיש בקשה חדשה, אגב תשלום אגרה, ולתקוף כל החלטה חדשה במועדים הקבועים בדין.
השלמת טיעונים בדיון בעתירה והבקשה להוספת ראיות
העותר שב והציג במהלך הדיון בעתירה דוגמה לאישור פוזיטיבי לתכנית, שהונפק על-ידי הרשות לחברת ביטוח אחרת ואותו קיבל במסגרת תובענה ייצוגית, ואשר בו צוין שם התכנית שבעניינה ניתן ההיתר לשינוי ומועד השינוי.
...
ראשית, טוענת המשיבה, כי יש לדחות את העתירה על הסף מחמת השיהוי בהגשתה.
לאור המסקנה האמורה, שנסמכה, כאמור, בין-השאר, על כתב-התשובה ועל הצגת דוגמאות להחלטות ולהערות של הרשות בעניין משיבה 2 במערכת הממוחשבת של הרשות משנת 2015 ואילך, לא מצאתי מקום לחייב את הרשות לאתר החלטות שניתנו בשנים 2014-2000, למרות שטענותיה בדבר קשיים של ממש לאתר את המסמכים, הועלו בהחלטת הממונה מבלי שנתמכו בתצהיר.
התוצאה
על-יסוד האמור לעיל, העתירה נדחית.
העותר ישלם, לכל אחד מהמשיבים, שכ"ט עו"ד בסך כולל של 12,000 ₪.