בית המשפט קבע, כי לא נפל כל פגם בקביעות הבוחן; כי מהתצלומים והסרטונים בתיק עולה כי שדה הראיה פתוח ואין הפרעות לראות, ואף המערער לא העלה כל טענה לקשיי ראות בשל תנאי הכביש; והוסיף כי "אם אכן יש בעיית ראות, כפי שמנסה ההגנה לטעון, זה מחייב את הנהג לזהירות יתרה לפני ביצוע הפנייה".
עוד הפנה בית המשפט קמא לחישובים שערך הבוחן, מהם עולה כי אם בתחילת הפניה שמאלה האופנוע היה מחוץ לשדה הראיה של המערער, כטענתו, הרי שהאופנוע צריך היה לנסוע במהירות של 257 קמ"ש כדי לגרום לתאונה; כאשר גם מר אברהמי העיד כי האופנוע של הנפגע לא מסוגל להגיע למהירות כזו.
בעטיה של היתנהגות המערער, השתנו חייו של הנפגע לצמיתות מקצה לקצה; ובהקשר זה מהדהדים דברי הנפגע שהופנו למערער במעמד הטיעונים לעונש, כארבע וחצי שנים לאחר התאונה: "לפני 4.5 שנים שינית את החיים שלי מקצה לקצה שלחת אותי בין חיים למוות ולאחר מכן הליך שקומי ארוך שאיתו אני מתמודד עד היום – לא רק אני נפגעתי, פגעת פגיעה קשה בילדים... שקבלו אבא על כיסא גלגלים על כל המשתמע מכך. הוריי אחיי ומשפחתי המורחבת וחברי הטובים כל אלה מסייעים לי בהתמודדות היומית מאז ולתמיד. היתמודדות יום יומית של אדם עצמאי ומפרנס ברגע אחד נשאר משותק וזקוק לעזרה על בסיס קבוע בהתמודדות יומיומית איבד יכולת לראות בעין שמאל וסובל מבעיות שלא ארחיב עליהם".
במסגרת עפ"ת (באר שבע) 27985-02-20 מדינת ישראל נ' יעקובסון (29.7.20) סקרתי בהרחבה את הערכים המוגנים בעבירות של גרימת תאונות דרכים, את פסיקת בית המשפט העליון בדבר הצורך במלחמת חורמה בנגע תאונות הדרכים, ואת הנסיבות העיקריות שיש לבחון על מנת לקבוע את מידת הפגיעה בערכים המוגנים ואת מיתחם העונש ההולם.
בנוסף, הפניתי לרע"פ 3764/05 בן זויה נ' מדינת ישראל (21.4.05), שם נקבע כי "במקרים של גרימת חבלות אשר אך כפשע ביניהן לבין גרימת מוות, יש הצדקה להקיש מן העונש המינימלי הקבוע במקרה של גרם מוות ברשלנות תוך שימוש ברכב - הוא עונש של שישה חודשי מאסר בפועל, לפי סעיף 64 לפקודת התעבורה - ולגזור עונש מאסר בפועל...".
בעיניין יעקובסון הנ"ל שגם בו נגרם לנפגע התאונה נזק קשה מאד- נותר משותק בשתי רגליו ומתנייד בכיסא גלגלים, וגם בו נקבע כי רמת הרשלנות של המשיב היתה לפחות בינונית, קבעתי כי "בנסיבות המקרה שבפנינו, המשלב דרגת רשלנות בינונית עם חבלות קשות מאד לנפגע, המיתחם אמור לכלול, בין היתר, עונש מאסר שתחתיתו במספר חודשים... שבמקרים המתאימים ניתן לרצותם בדרך של עבודות שירות, ועד 18 חודשי מאסר, וכן פסילה בפועל בת שנים". מיתחם זה יפה אף לענייננו.
...
נוכח כל האמור, ובשים לב אף לקביעות בעניינו של יעקובסון, שם דובר כאמור במי שהודה, לקח אחריות והביע חרטה מלאה על מעשיו; מצאתי כי יש להחמיר בעונש שהוטל על המערער.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את ערעורו של המערער על שני חלקיו, ומקבלת את ערעורה של המדינה לעניין העונש, והכל בהתחשב בכלל לפיו ערכאת הערעור אינה ממצה את הדין.
נוכח האמור, אני מורה כדלקמן:
המערער ירצה עונש מאסר בפועל בן 4 חודשים.