מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גניבת רכב והתפרצות לרכב - הסדר טיעון

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

טיעוני המאשימה הנאשם קשר קשר עם עומר אבו חדיר ואחר, במסגרת הקשר הם פעלו ככנופיה מאורגנת ומתוכננת היטב לגניבת כלי רכב בתחומי מדינת ישראל והעברתם לתחומי הרשות, הכול תוך חלוקת תפקידים, שיטת התפרצות ושימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים לפריצה, הסתרה והמנעות מגילוי.
· ת"פ (שלום כפר סבא) 46069-06-12 מדינת ישראל נ' עויצי (עציר) ואח' [פורסם בנבו] (ניתן ביום 13/5/13) - בית המשפט אישר עונש של 37 חודשי מאסר בפועל לנאשם 1 ועונש של 34 חודשי מאסר בפועל לנאשם 2 (שניהם ללא עבר פלילי) במסגרת הסדר טיעון בעבירות של קשירת קשר לעשות פשע, גניבת רכב, כניסה לישראל שלא כחוק, פריצה לרכב בכוונה לגנוב, ניסיון גניבת רכב, פריצה לרכב בכוונה לגנוב.
...
· עפ"ג (מרכז לוד) 61853-01-13 מואמן דעמה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (ניתן ביום 7.4.2013), נדחה ערעורו של נאשם שהורשע על יסוד הודאתו בביצוע עבירה של גניבת כלי רכב, נהיגה פוחזת ברכב, הפרעה לשוטר וכניסה לישראל שלא כחוק, ונגזרו עליו 15 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית.
העבירות הנוכחיות לא רק שמייחסות לנאשם כניסה לישראל שלא כחוק, כי אם עבירות נלוות מרובות, בהן עבירות רכוש, נהיגה פוחזת וכיו"ב. משנתתי דעתי למכלול השיקולים הרלוונטיים, ובייחוד לנוכח שילובן והצטברותן של העבירות והנסיבות שנלוו, אני קובעת כי מתחם העונש ההולם בענייננו נע בין 36 חודשי מאסר בפועל ועד ל- 66 חודשי מאסר בפועל.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 48 חודשים מאחורי סורג ובריח.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

עיון בטבלת איתור כליאות (ת/5) ובגזר הדין בפל"א 2192-12-19  (ת/3) מעלים כי ביום 16.12.19,  במסגרת הסדר טיעון אליו הגיע הנאשם עם המאשימה, הורשע הנאשם בבית המשפט השלום לתעבורה באילת בעבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה (מעולם לא הוציא), עבירה של נהיגה בקלות ראש ובעבירה מהתוספת הראשונה בנגוד לסעיף 38 (1) לפקודת התעבורה, ונגזרו עליו מאסר על תנאי, 11 חודשי פסילה בפועל מלנהוג, קנס ופסילה על תנאי.
דובר בנאשם שהורשע במסגרת הסדר דיוני במהלך ניהול הוכחות, ב-5 עבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, 4 עבירות של גניבת רכב, עבירה אחת של סיוע לגניבת רכב, 2 עבירות של חבלה במזיד ברכב, 6 עבירות של שהייה שלא כדין בישראל, 5 עבירות של נהיגה ללא רישיון נהיגה ו 4 עבירות של נהיגה ללא ביטוח.
נוסיף לציין כי לעומת האמור נמצא כי נאשמים אחרים בפרשייה שחלקם היה משמעותי יותר נדונו לעונשים כבדים יותר ( ראו למשל עניינו של אחמד ( סעיף 5 בגזר הדין) שהיה מהמבצעים העקריים של 6 עבירות של גניבת רכב, התפרצות לרכב ונהיגה ללא רישיון רכב וביטוח  ואשר נדון ל-37 חודשי מאסר ( ערעור היתקבל ועונשו הופחת ל32 חודשי מאסר).
...
  בעפ"ת (מרכז) 37499-12-16 בראל נ' מדינת ישראל (23.3.2017), נדחה ערעורו של נאשם שהורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה וללא רישיון (מעולם לא הוציא) וללא ביטוח.
השופטת בכור עמדה על החשיבות שבהרחקת אנשים כדוגמת המערער מהחברה במטרה להגן על חיי אדם: "בכל הנוגע לנאשם השב ומבצע עבירות של נהיגה בפסילה, פעם אחר פעם, לא כל שכן מקום בו כלל אינו מורשה לנהיגה, אין מנוס מהרחקתו מהחברה ומהטלת מאסר לריצוי מאחורי סורג ובריח בעניינו. אין צורך להמתין לאבדות בנפש בכבישי הארץ או לפציעתם האנושה של משתמשים בדרך, אלא לקדם פני הרעה באמצעות מאסרם הממושך של אלו השמים לבוז, ללעג ולקלס את החוק ומשרתיו". בפ"ל (תעבורה- מרכז) 1727-07-20 מדינת ישראל נ' חדאד (25.11.2020) (הוגש על ידי המאשימה).
סוף דבר אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 8.5 שנות מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו לפי רישומי שב"ס. הפעלת מאסר על תנאי בן 3 חודשים שנגזר על הנאשם בפל"א 2192-12-19, אותו ירצה בחופף לעונש שהוטל עליו בסעיף א לעיל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 7.2.2023, לאחר שהתקיים הליך גישור בפני חברתי, כבוד סגנית הנשיא, השופטת תבור, הודה הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, במסגרת הסדר טיעון, והורשע בעבירות שפורטו לעיל; בין הצדדים לא היתה הסכמה עונש.
על פי העובדות בהן הורשעה, קשרה המערערת קשר עם אחרים על מנת לגנוב כלי רכב משטחי מדינת ישראל ולהעבירם לשטחי הרשות הפלסטינאית, וזאת תמורת תשלום; המערערת עצמה לא התפרצה אל כלי הרכב אותם גנבה, אולם היא היתה זו שהסיעה את הפורצים אל המקומות בהם ביצעו את העבירות, ולאחריהן הובילה אותם אל שטחי הרשות הפלסטינאית; בסך הכל נגנבו שבעה רכבים, ששה מהם לא אותרו.
...
אשר על כן, לאור כל האמור לעיל, בדבר הערכים בהם פגע הנאשם, מידת הפגיעה בהם, הנסיבות והפסיקה הנוהגת - אני קובע כי מתחם העונש ההולם במקרה דנא נע בין 33 חודשי מאסר בפועל, ועד 60 חודשי מאסר בפועל.
בהתאם לאמור לעיל, סבורני כי יש למקום את עונשו של הנאשם בשליש השני של מתחם הענישה, ובהתאם יושתו עליו את העונשים הבאים: 41 חודשי מאסר פועל, בניכוי ימי מעצרו, על פי רישומי שב"ס. 8 חודשי מאסר, אולם הנאשם לא יישא בעונש זה אלא אם יעבור בתוך 36 חודשים מיום שחרורו עבירת רכוש מסוג פשע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

כתב האישום והסדר הטיעון הנאשם שלפני נותן את הדין בגין העבירות כדלקמן: · תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש, בנגוד לסעיף 382 (ג) לחוק העונשין, תשל"ז – 1977; · תקיפת בת זוג, בנגוד לסעיף 379 ביחס עם סעיף 382 (ב)(1) לאותו חוק.
מכאן – גזר דין זה. ראיות לעונש התביעה הגישה, לענין העונש, ראיות כדלקמן: גיליון רישום פלילי של הנאשם (ת/1) – לחובת הנאשם, הרשעות, אשר חלקן חוזרות ונישנות, בעבירות של נהיגה פוחזת של רכב; פריצה לרכב בכוונה לגנוב; גניבה מרכב; מבצע עבירה; החזקת סם לצריכה עצמית; ביצוע עבודות ללא היתר; החזקת אגרופן או סכין שלא כדין; הפרעה לשוטר במילוי תפקידו; איומים; העלבת עובד ציבור; תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו; ניסיון לתקיפת שוטר; גניבת רכב; התפרצות למקום מגורים לבצע עבירה; פריצה לבניין שאינו דירה ובצוע גניבה; החזקת מכשירי פריצה; שבל"ר ונטישה באותו מקום; הפרת הוראה חוקית; חבלה חמורה; פריצה לרכב; מסחר ברכב או חלקי רכב גנובים; אי מניעת פשע; תמונות חבלה של המתלוננת (ת/2); תעודה רפואית של המתלוננת (ת/3).
...
במקרה דנן, מדובר בשני אישומים שבכתב האישום המתוקן דומים במהותם; מדובר בשני אירועי אלימות בהם תקף הנאשם את רעייתו; בפרק זמן קצר יחסית; ולכן, מוצא בית המשפט, כי יש מקום להיעתר לעמדת ההגנה, ולקבוע מתחם אחד בגין שני האירועים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

בדיון שהתקיים ביום 7.6.2022 הציגו הצדדים הסדר טיעון, במסגרתו הודה הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, והורשע בעבירה המפורטת לעיל; הנאשם הופנה, בהסכמת הצדדים, לקבלת תסקיר שירות המבחן לעניין העונש.
המערער הורשע בעבירה של גניבת רכב בכך שהתפרץ לרכב, שבר את המתנע והחל בנסיעה.
...
· במסגרת רע"פ 2054/18 רבאיעה נ' מדינת ישראל (12.3.2018) דחה בית המשפט העליון בקשת רשות ערעור נגד פסק דינו של בית המשפט המחוזי, בגדרו נדחה ערעורו של המבקש נגד גזר הדין שניתן בעניינו.
לאור האמור לעיל, נוכח הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה, ומדיניות הענישה הנהוגה, אני קובע כי מתחם העונש ההולם נע בין 6 חודשי מאסר שניתן לרצותם בדרך של עבודות שירות, ועד 18 חודשי מאסר בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו