לטענתם התובע מסר דיווחים כוזבים בדבר נוכחותו בעבודה, ביצע עבודות פרטיות עבור לקוחות הנתבעת, עשה שימוש שלא ברשות בסודותיה המסחריים, גזל לקוחות, פרץ לאתר חברת צ'ק פוינט והעתיק את הרשאות הלקוחות של הנתבעת לכתובת הדוא"ל שלו על מנת להסב נזק, היתחזה לנתבע 2 ושלח הודעה בשמו לסמנכ"ל חברת מטריקס תוך שימוש במידע סודי – דבר שחיבל בשיתוף הפעולה בינה לבין הנתבעת וגרם לנזק כספי עצום, פגע במוניטין הנתבעת במכוון, הפיץ חוזה העסקה של עובד החברה על מנת להתסיס את העובדים ולא השיב ציוד ומסמכים השייכים לה שהיו ברשותו.
ומושפעת אף היא, מטיבו של מקום העבודה, המדיניות במקום העבודה, סביבת העבודה, דרישות התפקיד, הדרישות לאי הפרת החוק בהתנהלותו של העובד, החובות המוגברות החלות על צדדים ליחסי עבודה וכל כיוצ"ב. לפיכך, ובשים לב לאופיו ה"מעורב" של השמוש במרחב הוירטואלי, שהוא כאמור, לצרכי עבודה ולצרכיו האישיים של העובד גם יחד, יש לאזן בין היתנהלותו של העובד בתיבה האישית או המעורבת וההגנה הנדרשת על פרטיותו בתכתובת אישית, לבין האינטרסים הלגיטימיים של המעסיק בהגנה על מקום העבודה.
התביעה לפצוי בגין פיטורים שלא כדין
התובע עתר לחייב את הנתבעת בתשלום בסך של 120,000 ₪ עקב "היתנהלות שערורייתית". לשיטתו הוא פוטר בחוסר תום לב קצוני ולאחר שעבר "מסכת היתעללות": לא קוים לו שימוע; הנתבעת סירבה למסור לו מסמכים אישיים שנותרו בתיבת הדוא"ל המעורבת; הנתבעת הותירה את התובע ללא מקום עבודה; סירבה לתת לו מכתב פיטורים כדין; הותירה אותו ללא רכב באופן פיתאומי שבוע לפני המועד המוסכם; אלצה אותו להגיש תלונת שוא למשטרת ישראל בגין גניבת רכב; פגעה בפרטיותו ורמסה את כבודו כאדם.
...
משכל אלה הוכחו אנו סבורים שיש לקבל את רכיב תביעה זה במלואו, ולחייב את התובע בתשלום בסך 50,000 ₪ בגין הפרת הסכם העבודה.
מכל מקום יתכן שמדובר בעילה שאינה בסמכות בית הדין לעבודה, כפי שהגדירה הנתבעת עצמה עת ציינה ברישא הבקשה "עסקינן בתביעה כספית (חוזית, נזיקית)".
לסיכום
תביעת התובע נגד הנתבעים 2-3 נדחית.
ככל ששם התובע עדיין מופיע בפרסומי הנתבעת אנו מורים על הסרת שמו בהתאם (בקשה שלגביה לא חלקה הנתבעת).