מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גניבת מים חיבור פיראטי לצינור

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי מטרת סעיף 5(א)(5) להסכם בין הצדדים, להבטיח שהתובעת, שאינה חברת מושב אלא שוכרת בלבד, לא תשלם תשלומי מים מופרזים במידה שהנתבעת לא תידאג לתקינות רשת המים של הצנור הראשי או גניבת מים על ידי חיבורים פירטיים.
...
אשר על כן, נוכח לשון ההסכם, שקובעת באופן ברור וחד משמעי כי התובעת תשלם רק צריכת המים על פי קריאת המונה הנפרד של הפרדס, ולא תישא בחיובים נוספים, אני מקבלת את טענת התובעת לפיה אין עליה לשלם את החיובים בגין הפחת היחסי.
סוף דבר התובעת שילמה בגין חיובי הפחת סך של 151,228 ₪ כאמור בחוות דעת המומחית מטעמה.
על כן, תשלם הנתבעת לתובעת סך של 130,240 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2014 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, מדובר בחיבור פיראטי לצנור המים המרכזי.
אני מאמינה לגירסת הנתבעים כי לא הם היו אלה שהתחברו חיבור לא חוקי לצנור המים, אלא קיבלו את הנכס כמו שהוא עם החיבורים למים והחשמל, כמו כן אני מקבלת את גרסת הנתבעים כי עד לאותה עת שנטען כלפיהם כי הם "גנבי מים" לא היה להם כל מושג כי הם מקבלים מים מחיבור לא חוקי, על אף העובדה התמוהה כי הם במשך כחצי שנה לא קיבלו לשלם חשבון מים.
...
אני מאמינה לגרסת הנתבעים כי לא הם היו אלה שהתחברו חיבור לא חוקי לצינור המים, אלא קיבלו את הנכס כמו שהוא עם החיבורים למים והחשמל, כמו כן אני מקבלת את גרסת הנתבעים כי עד לאותה עת שנטען כלפיהם כי הם "גנבי מים" לא היה להם כל מושג כי הם מקבלים מים מחיבור לא חוקי, על אף העובדה התמוהה כי הם במשך כחצי שנה לא קיבלו לשלם חשבון מים.
סיכומו של דבר – לא מצאתי מקום לקבל את התביעה שכנגד והתביעה נדחית.
מששתי התביעות נדחו, התביעה העיקרית והתביעה שכנגד, אין מקום לפסוק הוצאות לאף צד ואני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו, לאחר פניות חוזרות ונישנות, נשלח טכנאי מטעם המשיבה, שקבע כי מקור צריכת המים הגבוהה הוא בגניבת מים בשל "חיבורים פירטיים" לחלק בצנרת, שבין שעון המים האישי של המבקש לבין שעון המים הראשי.
ספק זה, העולה מהתמליל, מתיישב היטב עם טענות המשיבה, שציינה, כי מערכת המים אינה מוסדרת במובן זה, "שהמצב בשטח לא תואם את התוכניות מים שבאגף המים ולא תוכניות הבנייה שבעירייה. צנורות המים מחוברות בצורה פרוביזורית ולא תיקנית באופן שלא מאפשר את בדיקתם" (עמ' 1, 2 לפרוטוקול).
...
משכך, לא מצאתי, כי הוצגו די ראיות לטענה העובדתית לפיה, גניבת המים בוצעה מהמד הראשי וכפועל יוצא אין מקום להיעתר לסעדים שהתבקשו על ידי המבקש.
 סוף דבר הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

 התאגיד טען, כי המבקש ואחרים כמותו, אחראים במידה לא מובטלת לפחת המים שכן הם אינם זכאים לחיבור למים והם דורשים שלא כדין לחברם לצנורות מים המשתרעים על פני מאות מטרים מחוץ לתחומיה הבנויים של העיר, אליהם ניתן להיתחבר בכל מקום נתון, ובדרך זו גם לגנוב מים.
· התאגיד טען כי בנכסים רבים המצויים באיזורי פריפריה שבתחום יישוביו, שהנם אזורים הרריים המיושבים בדלילות רבה, מתרחשת באופן תדיר גניבת מים ונעשים חיבורים פיראטיים, כאשר הצרכנים הרשומים, במרבית המקרים, הם עצמם כלל אינם זכאים לחיבור למים הואיל ואינם עומדים בתנאים הקבועים בדין.
...
דיון ומסקנות לאחר ששקלתי את טיעוני הצדדים, שוכנעתי כי דין הבקשה להידחות.
במסגרת זו על בית המשפט לבחון את השאלה האם קיימים שיקולי יושר שלא להיעתר לבקשה, קרי האם בא המבקש לבית במשפט ביושר, בתום לב ובניקיון כפיים (ראו למשל: ע"א 121/65 נחמד נ' ביג'ו, פ"ד יט (2) 578 (1965); ע"א 625/83 ברקוביץ נ' בודניה, פ"ד מא(4) 581 (1987); רע"א 5095/93 פ.א. ארבן בע"מ נ' גבי א.ג.ר. שותפות לבנין, פ"ד מט(1) 730 (1995)).
בשל כך ומאחר והמבקש בא לבית המשפט שלא בידיים נקיות, אני מורה על דחיית הבקשה ועל ביטול הצו הארעי שניתן.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בעניינים מקומיים אריאל נפסק כדקלמן:

תמצית טענות הצדדים התובע טוען כי ביום 26.12.12 פנה הנתבע בכתב לחבר וועד הישוב שערי תקוה, מר אחונוב, ובמכתב זה ייחס לתובע חיבור פיראטי של צנור אספקת מים ביתי לצנרת כיבוי אש. העתק ממכתב זה נשלח באמצעות הפקס גם למנהל ועדת הרשוי, מר גדעון גולדיס.
בנוסף הנתבע מציין כי הבחין "בחיבור אספקת מים לצנור ברז כיבוי האש שנעשה גם הוא לפני כשבוע, ליד גבול דפנה 21" כאשר הדבר עלול לגרום לאסון בנסיבות מסוימות על ידי הורדת לחץ המים בצנרת כיבוי האש ו"לכאורה הדבר גם מהוה פתח רחב לגניבת מים מאותה מערכת".
...
התנסחותו של הנתבע במכתביו מעוררת חוסר נוחות, אולם יחד עם זאת, הנתבע לא התנסח בצורה החלטית ולא הפליג בהאשמות נחרצות לביצוע עבירה ודאג לסייג את חשדותיו בהוספת הביטוי "לכאורה". מטעמים אלו לא ניתן לומר כי הפרסום חרג מתחום הסביר באותן נסיבות, ולפיכך שוכנעתי כי הנתבע האמין באמיתות האמור במכתביו.
לאור האמור לעיל אני קובע כי הפרסום הנדון חוסה תחת ההגנה של תלונה לרשות מוסמכת, לפי סעיף 15(8) לחוק איסור לשון הרע.
סוף דבר בנסיבות אלו דין התביעה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו