מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גניבת טלפון מחנות בגדים - תסקירי שירות מבחן

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בשלב הזה התקרב מנהל הבנק אל הנאשם והחל לשוחח עמו, ואז אמר הנאשם לפקידה "תפסיקי לתת שטרות, אני מצטער". היא מסרה לנאשם את השק ובתוכו הכסף הגנוב, והוא לקח את השק במטרה לשלול את הכסף שלילת קבע מהבעלים ללא הסכמתם, יצא מסניף הבנק על האופניים החשמליים שלו, וברח מהמקום כשהוא מחזיק בכסף הגנוב.
לאחר ביצוע השוד המתואר לעיל, הלך הנאשם לשביל בקירבת הבנק, והחליף את בגדיו ונעליו על מנת שהמשטרה לא תוכל לזהות אותו, כל זאת בכוונה למנוע או להכשיל הליך שפוטי.
עוד טענה כי יש להעדיף את תסקיר שירות המבחן על פני חוות דעתה הפרטית של מעריכת המסוכנות, בהיותו גוף בלתי תלוי ומקצועי, ואילו המעריכה, למרות היותה עובדת מדינה בכובעיה האחרים, נשכרה על ידי הנאשם, והוא עבר אצלה טפול פרטי.
המאשימה נדרשה למדיניות הענישה הנוהגת, והפנתה לפסקי הדין הבאים: בפרשה שנדונה בע"פ 5780/16 בן אבו נ' מ"י (16/7/14), מפי כב' הש' זילברטל, המערער הורשע לאחר שמיעת ראיות בעבירת שוד בנסיבות מחמירות ובהחזקת סכין, מששדד סכום בסך 480 ₪ מחנות באיומי סכין יפנית.
הנאשם שדד מכשיר טלפון סלולרי מקטין.
...
. אכן, סעיף 40ד(ב) לחוק העונשין קובע כי ככלל לא יחרוג בית המשפט ממתחם העונש ההולם במקרים שבהם "מעשה העבירה ומידת אשמו של הנאשם בעלי חומרה יתרה", אך אף במקרים אלו האפשרות של חריגה מהמתחם אינה נשללת כליל, וניתן להיזקק אליה מקום בו בית המשפט מצא כי קיימות "נסיבות מיוחדות ויוצאות דופן" המצדיקות זאת.
דברים אלה זוכים למשנה חיזוק מקום בו מדובר באדם צעיר נעדר עבר פלילי" [ההדגשות במקור – ד.ס.] נוכח כל המקובץ, באתי לכלל מסקנה כי עניינו של הנאשם הוא מסוג המקרים אשר נסיבותיהם מצדיקים חריגה לקולה מהענישה המקובלת, מטעמי שיקום.
סוף דבר לסיכום, הריני להטיל על הנאשם עונשים כדלהלן: מאסר למשך תשעה חודשים (9), אשר אותו יישא הנאשם בעבודות שירות, החל מיום 25/1/21, על פי המפורט בחוות דעתו של הממונה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 10.7.18 בשעה 17:05 נתפס הנאשם מחוץ לביתו, בשוק מחנה יהודה, סמוך למסעדה.
הנאשם הגיע למלון ובקש מהמנהל להכנס לחדר בטענת כזב שלפיה המתלונן שוהה בבית חולים ובקש ממנו להביא לו תיק ובגדים.
עם זאת, חלקו של הנאשם בארוע היה גדול משל שותפו, שכן הוא היה זה שניכנס בפועל לחדר וביצע את הגניבה, בעוד חלקו של השותף בוצע מרחוק, באמצעות שיח טלפוני בלבד.
אין מדובר בפעם הראשונה שבה נוטל הנאשם חלק בטיפול, וכפי שעלה מתוך תסקירי שירות המבחן ומתוך גזר דינו של בית משפט השלום בירושלים בת"פ 46148-05-16 נראה היה גם בעבר כי הנאשם עומד בפני שינוי מוצלח של אורחות חייו, ואולם תקוות אלה התבדו והנאשם חזר לסורו.
...
אין בידי לקבל את טענת ב"כ הנאשם כי הוראות סעיף 85 לחוק העונשין מאפשרת הארכה נוספת של המאסר המותנה שהוא חב הפעלה לנוכח טיפול הגמילה מהימורים שעבר הנאשם.
לנוכח האמור לעיל אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: שבעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות השירות.
המאשימה לא קיימה את החלטתי מיום 29.11.20 המורה לה להודיע מי נשא בנזקים שנגרמו עקב ביצוע עסקאות האשראי בתיק העיקרי.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשמת הופנתה לבקשתה לשירות המבחן והתקבלו בעיניינה שלושה תסקירים, מהימים 1.1.18, 7.2.18 ו-3.7.18: המלצת שירות המבחן היא לענישה משקמת של צו מבחן, מאסר מותנה והתחייבות.
ביום 22.10.15, בקניון גבעתיים, גנבה הנאשמת מחנות סופר פארם בקבוק בושם ואריזת מזון לתנוקות בשווי כולל של 653 ₪, וכן גנבה מחנות וורטהיימר ספורט חולצה בשווי 200 ₪ [ת"פ 3976-01-16, אישום שני].
ביום 24.8.16, בחנות בגדים בקניון שבעת הכוכבים בהרצליה, חמקה הנאשמת לתוך מחסן החנות וגנבה מתוכו טלפון נייד מסוג איפון 6 השייך לעובדת החנות גב' אלינה בוגרד [ת"פ 19039-01-18].
...
סוף-דבר, אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים: ארבעה חודשי מאסר על-תנאי למשך שלוש שנים מהיום, שלא תעבור עבירת רכוש למעט עבירה של החזקת נכס החשוד כגנוב; חודשיים מאסר על-תנאי למשך שלוש שנים מהיום, שלא תעבור עבירה של החזקת נכס החשוד כגנוב; התחייבות בסך 800 ₪ למשך שלוש שנים מהיום, שלא תעבור עבירת רכוש מכל סוג.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תסקיר שירות המבחן הנאשם בן 67 שנה, עלה עם הוריו מרומניה בהיותו בגיל 15 שנה.
בענין ת"פ 51187-10-13 שעניינו גניבת מכשיר טלפון נייד טוענת התביעה למיתחם ענישה הנע בין מאסר קצר לריצוי בעבודות שירות לבין מאסר בפועל ממש, כאשר לדעתה יש להשית על הנאשם חודשיים מאסר לריצוי בעבודות שירות.
בענין מדיניות הענישה הנוהגת אני מפנה לפסיקה הדנה במקרים דומים למקרה שבפני: א.           ברע"פ 7528/11 גוטליב נ' מדינת ישראל (26.10.11), נדחתה בקשת רשות ערעור של נאשמת, אשר הורשעה בהתאם להודאתה בבצוע שלוש עבירות של גניבה (ביגוד והנעלה בשווי למעלה מ-800 ₪ ועוד גניבות פריטים מחנויות) ונידונה לשישה חודשי מאסר בפועל, תוך הפעלת מאסר מותנה בן 6 חודשים.
י.              בת"פ (נת') 23992-11-09 מדינת ישראל נ' אדדי (26.1.10), הורשע נאשם בהתאם להודאתו בבצוע עבירת גניבה בכך שגנב מחנות מוצרים בשווי של 395 ש"ח. הנאשם נידון ל- 3 חודשי מאסר בפועל, והופעל בעיניינו מאסר מותנה למשך 6 חודשים, חלקו בחופף וחלקו במצטבר.
...
ו.              בעפ"ג (מח' י-ם) 18727-03-10 ג'אבר נ' מדינת ישראל (22.4.10), נדחה ערעורו של נאשם, אשר הורשע בביצוע עבירת גניבה של טלפון סלולרי, ונידון ל- 8 חודשי מאסר בפועל, ועם הפעלת מאסר מותנה ל- 11 חודשים.
על הערך החברתי הנפגע בעבירות הימורים לסוגיהן, ניתן ללמוד ברע"פ 9140/99 רומנו נ' מדינת ישראל: "בחינת עיקרי ההסדר בחוק הנוגע למשחקים אסורים מביאה למסקנה כי הוא נועד בבסיסו לשלול תופעה חברתית שטמונים בה סיכונים לפרט ולחברה כאחד. משחקי המזל במשמעותם המקובלת קשורים בדרך-כלל באפשרות זכייה הכרוכה בקבלת תועלת חומרית של ממש. הציפייה ליתרונות חומריים כאלה או אחרים עלולה להביא לידי נטייה להתמכרות או לעודדה. ההתמכרות היא תופעה שהחברה מבקשת לשלול על שום סכנותיה הרבות כאשר נלווית אליה ציפייה לקבלת תועלת חומרית. פן אחד של ההתמכרות למשחקי מזל הוא פן ההתעשרות בלא מאמץ ויגיע כפיים. התעשרות הכרוכה כולה במזל היא תופעה חברתית הנחזית כתופעה לא בריאה. היא מעודדת תופעות של פרזיטיות והשתעבדות לדרך חיים שבה הפרט אינו נדרש למצות את יכולתו הפיזית והמנטלית בדרך התורמת לעצמו ולחברה. הפן האחר של ההתמכרות עניינו בסכנות הרות אסון להפסדים כספיים מפליגים היוצאים מגדר שליטה. מצבים כגון אלה עלולים למוטט את המתמכר ואת בני משפחתו ולהופכם תלויים במקורות הסעד של החברה. הם עלולים לדרדר את המתמכר לפשיעה כדי להקהות את תוצאות הפסדיו. ההתמוטטות הכלכלית של הפרט משתלבת כך גם עם יצירת סיכון לשלום הציבור וביטחונו וההשלכות הקשות מכל אלה הם בגדר הנצפה. הנורמה החברתית הנוהגת רואה אפוא בעין רעה את משחקי המזל שמשולבות בהם טובות הנאה כספיות או חומריות אחרות, ואלה מוחזקים בעיני החוק כרעה חולה המסבה נזק חברתי וכלכלי קשה לפרט ולחברה." הפסיקה בעבירות האמורות אינה רבה.
סבור אני כי הצטברות העבירות שבפניי מקשה מאוד על סיום ההליך ללא ענישה משמעותית ולטעמי אף מאסר בפועל אך, עם זאת מצבו של הנאשם ובמיוחד מצבה של רעייתו אותה הוא סועד מחייבים חריגה לקולא.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

ת.פ 61552-06-22 (להלן: תיק הצירוף הששי) ביום 22.3.2022 סמוך לשעה 17:00 גנבה הנאשמת מחנויות הנמצאות בקניון השרון, מוצרים שונים ובכלל זה, ביגוד והנעלה, תכשיטים ומוצרי טואלטיקה.
שווי המוצרים שגנבה הנאשם מחנות FOX הנו 3,436 ₪; שווי הפריטים שנגנבו מחנות H&M הנו 690 ₪ ושווים של המוצרים שנגנבו מסניף הסופר פארם הנו 2,813.70 ₪.
בעוד שביחס לעבירות גניבה, מקובל לקבוע את הגבול התחתון במאסר על תנאי גם כאשר נילווה להן אקט אלים, למעט כשמדובר בגניבת טלפונים חכמים אז נהוג לקבוע מיתחם מעט יותר מחמיר, והגבול התחתון נקבע לרוב במאסר קצר לריצוי בדרך של עבודות שירות.
בהקשר זה חשוב שיצוין כי נעשו מספר רב של ניסיונות לאתרה ולגייסה לשתף פעולה, הן בדרך של פנייה ישירה לנאשמת והן בדרך של פנייה לבאת כוחה, ולאחר שהוגשו תסקירי המבחן ניתנה לנאשמת עוד היזדמנות לחדש הקשר עם שירות המבחן אך החמצה גם היזדמנות זו ולא שתפה פעולה.
...
ובהקשר זה, מקובלת עלי טענת ההגנה שלפיה, לא מדובר בעבירת התפרצות קלאסית.
לכן, סבורני כי יש להשית על הנאשמת עונש ממשי ומוחשי, אך כזה שיאפשר מיצוי אפיקים טיפוליים.
תוצאה אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: 4 חודשי מאסר.
אני מורה על הפעלת מאסר מותנה מת.פ 1289-10-17 שלום כפר סבא מיום 3.7.2018 16 בן 6 חודשים, בחופף ובמצטבר לעונש המאסר שהוטל בסעיף א'.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו