יתרה מכך, הנאשם צרך את המשאב הלאומי הזה בחינם, ולכן חורג מעשהו מגניבה "רגילה", ויש בו משום הפגיעה האופיינית לעבירות מס.
יפים לענייננו הדברים שאמר בית המשפט המחוזי בחיפה בדחותו ערר על החלטת נציב המים לחייב מושב שיתופי בתשלום מיוחד משום שחרג ממכסות המים שהוקצבו לו, בטענה כי לא נגרם כל נזק כתוצאה מהחריגה משום שלא נוצלה כל הקצבת המים לאותה שנה (ערר מים 9/96 מושב עצמונה נ' נציב המים (1999)]: "ניהול ותכנון משק מים ככלל ובמדינתנו בפרט, מחייבים קביעת גבולות וסטנדרטים ברורים. שמירה עליהם היא צורך הכרחי בשל המשאבים המעטים בתחום זה. חריגה מהמגבלות עלולה להוביל לקריסת התכניות המקוריות ומערכת התיכנון ולהעמיד את המשק בפני נזקים בלתי הפיכים".
כך או כך, העונש המירבי הצמוד לעבירה של גניבת חשמל, או מים או גז, הוא שלוש שנות מאסר, בדיוק כמו העונש הצמוד לעבירת הגניבה "הרגילה" (וכך היה תמיד – גם בתקופה בה עוגנו שתי העבירות בפקודה המנדטורית), ודי בכך כדי ליסתום את הגולל על טענת ב"כ הנאשם המלומד כי עבירה זו נופלת בחומרתה מעבירת הגניבה.
...
איני מקבל את טענת בא כוחו כי מעשה גניבה כגון זה שביצע הנאשם כאן נופל בחומרתו ממעשה גניבה "רגיל". גניבת משאב חיוני, ועוד מים, במדינה דלת משאבים כמדינת ישראל, היא מעשה חמור.
יש אכן מקום להחמיר הענישה ביחס לעבירה לפי סעיף 400 לחוק, ובעניין זה מקובלת עליי במלואה עמדת ההגנה, הנתמכת בפסיקת בית המשפט העליון, כי החמרה שכזו חייבת להיות הדרגתית.
בהתחשב בעקרון היסוד בענישה, הלא הוא עקרון ההלימה בין מעשה לעונש, בערכים המוגנים שצוינו לעיל, בנסיבות ביצוע העבירה, בעקרון לפיו החמרה בענישה חייבת להיות הדרגתית ובעונש המוסכם בעניינו של נאשם 2, אני קובע כי מתחם העונש ההולם את עניינו של הנאשם נע בין 12 ל-26 חודשי מאסר בפועל כעונש עיקרי.