מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גניבה, זיוף ושימוש במסמכים מזויפים ע"י פקידת בנק

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בהתאם לעובדות כתב אישום מתוקן בו הודתה, הורשעה המערערת בחמישה אישומים, בעבירות הבאות: אישום ראשון - עבירות של גניבה בידי עובד, עבירה לפי סעיף 383(א)(1)+(2) + סעיף 391 לחוק העונשין (מספר עבירות); זיוף בכוונה לקבל באמצעותו דבר בנסיבות מחמירות, עבירה לפי סעיף 418 סיפא לחוק העונשין (מספר עבירות); שימוש במסמך מזויף, עבירה לפי סעיף 420 לחוק העונשין (מספר עבירות).
אין חולק כי בעבירות של מעילה המבוצעות ע"י ממלאת תפקיד בבנק, יש סיכון של ממש ליציבות המערכת הכלכלית וזאת מעבר לפגיעה המידית כתוצאה מגניבת כספים.
ככלל, ובכל מקרה דומה של ביצוע עבירת מעילה ע"י פקיד בנק, היינו קובעים בלא היסוס כי העונש שנגזר הוא עונש קל. ואולם, כאמור, נסיבותיה האישיות של המערערת במקרה זה חריגות, נסיבות המקרה מיוחדות, לרבות אופן חשיפתו, ובהתאם סברנו שיש מקום להעתר לערעור, ולו מחמת מידת הרחמים, כדברי ר' משה חיים לוצאטו (הרמח"ל) בעל מסילת ישרים, פרק ד' ("בדרך קניית הזהירות"): "ואם תאמר, אם כן מידת הרחמים למה היא עומדת, כיון שעל כל פנים צריך לדקדק בדין על כל דבר? התשובה, ודאי מידת הרחמים היא קיומו של עולם שלא היה עומד זולתו כלל, ואף על פי כן אין מידת הדין לוקה.... וזה חסד ודאי שאינה משורת הדין, אך על כל פנים הינה הוא חסד שאינו מכחיש הדין לגמרי, שהרי יש צד להתלות בו, שתחת הרצון שנתרצה בחטא וההנאה שנהנה ממנו .... בא עתה הנחמה והצער. וכן אריכות הזמן איננו יתרון על החטא, אלא סבלנות קצת לפתוח לו פתח תיקון....". סבורים אנו כי זה המקרה בו יש לתת משקל של ממש לסכויי השקום, לפתוח למערערת פתח לתיקון, ולהמנע מגזירת עונש של מאסר בפועל, אשר הנזק שבו יעלה על התועלת.
...
ככלל, ובכל מקרה דומה של ביצוע עבירת מעילה ע"י פקיד בנק, היינו קובעים בלא היסוס כי העונש שנגזר הוא עונש קל. ואולם, כאמור, נסיבותיה האישיות של המערערת במקרה זה חריגות, נסיבות המקרה מיוחדות, לרבות אופן חשיפתו, ובהתאם סברנו שיש מקום להיעתר לערעור, ולו מחמת מידת הרחמים, כדברי ר' משה חיים לוצאטו (הרמח"ל) בעל מסילת ישרים, פרק ד' ("בדרך קניית הזהירות"): "ואם תאמר, אם כן מידת הרחמים למה היא עומדת, כיון שעל כל פנים צריך לדקדק בדין על כל דבר? התשובה, ודאי מידת הרחמים היא קיומו של עולם שלא היה עומד זולתו כלל, ואף על פי כן אין מידת הדין לוקה.... וזה חסד ודאי שאינה משורת הדין, אך על כל פנים הנה הוא חסד שאינו מכחיש הדין לגמרי, שהרי יש צד להתלות בו, שתחת הרצון שנתרצה בחטא וההנאה שנהנה ממנו .... בא עתה הנחמה והצער. וכן אריכות הזמן איננו יתרון על החטא, אלא סבלנות קצת לפתוח לו פתח תיקון....". סבורים אנו כי זה המקרה בו יש לתת משקל של ממש לסיכויי השיקום, לפתוח למערערת פתח לתיקון, ולהימנע מגזירת עונש של מאסר בפועל, אשר הנזק שבו יעלה על התועלת.
עם זאת, והביאנו בחשבון את חלוף הזמן מעת שבוצעו העבירות (בשנים 2010 - 2011) ובשים לב למכלול הנתונים הייחודיים של המערערת, ולסיכויי השיקום הממשיים, מצאנו לנכון לקצר במידת מה את עונשה של המערערת באופן שבו תוכל לרצות את מאסרה בעבודות שרות.
אשר על כן ובסיכומו של דבר, אנו מורים לקבל את הערעור באופן שבו במקום שמונת חודשי המאסר שנגזרו על המערערת, תרצה המערערת מאסר למשך תקופה של שישה (6) חודשים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע לאישום הראשון, הורשע המערער על פי הודאתו, בהתאם לסעיף 16 לחוק כרטיסי חיוב, בגין גניבת כרטיס חיוב, הונאה בכרטיס חיוב (7 עבירות) לפי סעיף 17 לחוק כרטיסי חיוב, קבלת דבר במירמה (7 עבירות), עבירה לפי סעיף 415 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), היתחזות כאדם אחר (7 עבירות), עבירה לפי סעיף 441 לחוק העונשין.
זאת עשה המערער בכוונה להציג את המסמכים בפני פקיד בנק, ובאמצעותם להביא לפתיחת חשבון, תוך ניסיון להוציא כסף במירמה מחשבון הבנק שייפתח.
לעמדתה, צדק בית משפט קמא עת קבע כי האישום השלישי, המפעיל את המאסר המותנה, כולל סדרה של עבירות, כאשר אין המדובר במעשה עברייני אחד, שחזר על עצמו מספר פעמים, אלא בוצעו על ידי המערער עבירות שונות, הכוללות הצגת מסמכים מזויפים בשלב הראשון, שימוש בכרטיס אשראי ומשיכת כספים.
המערער זייף מסמכים רבים, פתח באמצעותם חשבון בנק, קיבל כרטיס חיוב שלישי, וניסה למשוך באמצעותו כספים במירמה תוך הצגת המחאות שמועד פרעונן דחוי.
...
אף אני סבורה כי במקרה הנוכחי, אין צורך של ממש להכריע בשאלה אם המעשים אשר בגדרי האישום השלישי מהווים "עבירה" אחת נוספת שמא כמה עבירות, והאם המאסר המותנה "חב הפעלה", שמא – "בר הפעלה" בלבד.
משמע, שעל מנת לקבל את עמדתו של המערער ולהסתפק במקרה זה בהארכת תוקפו של המאסר המותנה – היה על בית המשפט קמא להגיע למסקנה שאין מקום להטיל בכלל עונש של מאסר בפועל בשל האישום השלישי, ואז – על דרך של קל וחומר, היה על בית המשפט קמא הנכבד להגיע לאותה מסקנה גם לגבי האישומים הראשון והשני, החמורים פחות.
כלומר, שבית המשפט קמא היה צריך להגיע למסקנה שאין מקום לענישה בדמות של מאסר בפועל כלל וכלל, לגבי אף אחד משלושת האישומים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

(יג) ת"פ (מחוזי חיפה) 43731-10-13 מדינת ישראל נ' משה נביא (2.9.2014) (כבוד השופט א' אליקים) – הנאשם הורשע בעבירת קשר לפשע, שוד, היתחזות לעובד ציבור, שימוש במסמך מזויף בכוונה לקבל באמצעותו דבר, השמדת ראיות והפרעה לעובד ציבור.
(יד) ת"פ (מחוזי ב"ש) 26868-11-11 מדינת ישראל נ' צוציאשוילי (5.1.2014) (כבוד השופטת ט' חיימוביץ) – הנאשם הורשע על-פי הודאתו בעבירת שוד, שבמהלכה שדד פקידת בנק.
(כ) ע"פ 3412/07 קרר נ' מדינת ישראל (19.9.2007) (כבוד השופט ע' פוגלמן) – המערערים הורשעו בעבירות קשר לפשע, קשר לעוון, שוד, קבלת דבר במירמה, זיוף, היתחזות לאחר, גניבת כרטיסי חיוב, הונאה בכרטיסי חיוב ועוד עבירות מירמה.
...
ערעור המדינה על גזר הדין נדחה וכן נדחה ערעורו של הנאשם בעניין ההרשעה.
עם זאת דומה, כי למניע לשיתוף הפעולה עשויה להיות חשיבות משנית בלבד, אם בסופו של דבר ניכר כי התהליך עצמו השיג את מטרתו, כך ש"מתוך שלא לשמה, בא לשמה" (תלמוד בבלי סנהדרין, קה, ע"ב).
איזון כל השיקולים האמורים ולאחר שקילת עמדת המאשימה וטענותיהם של באי-כוח הנאשמים, מובילים למסקנה כי אין להשית על הנאשמים מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

נאשם 1 ניגש לפקידה בבנק, ביקש לפתוח חשבון ולקבל הלוואה, תוך שהתייצג בפניה בכזב כא.מ באמצעות תעודת הזהות המזויפת, ומסר לידיה את המסמכים המזויפים, הכל בכוונה לרמות ולקבל את כספי ההלוואה.
הנאשמים כמפורט בהרחבה בכתב האישום, פתחו חשבונות בנק במירמה, תוך היתחזות לאנשים אחרים, זייפו בצוותא עם אחרים מסמכים (תלושי שכר מזויפים, תעודות זהות מזויפות ודפי חשבונות בנק מזויפים) והשתמשו בהם במטרה לקבל באמצעותם את כספי ההלוואה מהבנק, אותם שילשלו בסופו של דבר לכיסם, וזאת בסכומים של 100,000 ₪ לכל אחד מהנאשמים.
רע"פ 2374/14 וואשדי נגד מדינת ישראל - בית המשפט העליון דחה את בקשת רשות העירעור של נאשם אשר הורשע בסדרת עבירות זיוף, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במירמה וניסיון גניבה, בגין זיוף 13 שיקים וכן צירוף 3 תיקים נוספים, וקיבל במירמה סך כולל של 175,000 ₪.
...
על כן, סבורני כי על התמהיל הענישתי של כ"א מהנאשמים, להכיל התחשבות בכל הפרמטרים שצוינו לעיל, תוך התחשבות בנסיבות ביצוע העבירות, העובדה שמדובר במעשה מרמה בסניף אחד, באירוע אחד, בנסיבותיהם האישיות של כ"א מהנאשמים, בעברם, במעשיהם לצמצום הנזקים שגרמו.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים: נאשם 1 8 חודשי מאסר בפועל 7 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירה מהעבירות בהן הורשע בתיק זה. אני מחייב את הנאשם לשלם פיצוי בסך 100,000 ₪ לבנק לאומי סניף הגליל חיפה.
אני גוזר עליו קנס בסך 5,000 ₪ או 3 חודשי מאסר חלף הקנס.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

במקביל, במהלך החודשים ספטמבר-אוקטובר 2011, הועברו למעלה מ-1.1 מיליון דולר מכספי עמותת ידידי חזון ישעיה בארצות הברית, כספים שנאספו לצורך מימון פעילות העמותה בארץ, אל הרב פינטו, באמצעות חשבון הבנק של אשת הרב בבנק דיסקונט באשדוד.
בין השנים 1999-1993, ביצע המערער, פקיד בנק בכיר לשעבר, כ-200 פעולות משיכת כספים מחשבונות בסניף הבנק בו עבד, ללא הסכמת הבעלים או ידיעתם, בסכום של כ-4.7 מיליון דולר.
המערער הורשע על פי הודאתו, בסדרה ארוכה של עבירות: גניבה בידי מורשה; רישום כוזב במסמכי תאגיד; מירמה והפרת אמונים בתאגיד; זיוף בנסיבות מחמירות; קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות; גניבה בידי עובד; ושימוש במסמך מזויף.
...
כמו כן, הונה הנאשם עמותות ומשרדי ממשלה, אשר הקצו לו כספים על אף שלא עמד במטרות שהציבו לו. מעשיו של הנאשם פגעו באמון העומד בבסיס עולם גיוס התרומות, אשר בסופו של דבר מטרתו להיטיב עם נזקקים.
בהתחשב במכלול השיקולים כמפורט לעיל, לאור מהות העבירות ונסיבותיהן, אני קובעת את מתחם הענישה לחלקן הראשון של העבירות בין שנתיים וחצי לחמש שנות מאסר בפועל, לצד עונשים נלווים, ולחלקן השני של העבירות בין שנה וחצי לשלוש שנות מאסר בפועל, לצד עונשים נלווים.
נוכח האמור לעיל אני דנה את הנאשם כמפורט להלן: מאסר בפועל למשך שנתיים וחצי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו