נהפוך הוא - אנו מקבלים כנכון את הסברו של כרמי, כאשר נישאל, למה לא הגיש תלונה במישטרה, וענה [עמ' 40, ש' 9]:
"אולי תחשוב שאני ציני, אבל כמו שאם הבן שלי היה גונב ממני, לא הייתי מגיש תלונה במישטרה, ככה ראיתי את התובע באותו הרגע.".
כאשר עובד נתפס בגניבה ממעסיקתו, אף אם מדובר בסכום שאינו עולה, במקרה הבודד בו הודה התובע, כדי עבירה פלילית של "גניבה בידי עובד" [שערכה צריך להיות יות מ-1,000 ₪, לפי הקבוע בסעיף 391 לחוק העונשין, תשל"ז-1977] - אין ספק, כי מדובר בעילה מוצדקת לסיום יחסי העבודה.
...
עובדות ועיקר טענות הצדדים
לאחר ששמענו את הצדדים, חזרנו ועברנו על טענותיהם בתצהירים ובסיכומים, ושקלנו את הדברים לכאן ולכאן, אנו קובעים עובדות רלוונטיות, כדלקמן:
הנתבעת היא חברה בע"מ המפעילה נגריית עץ, החל משנת 1987 (להלן: הנגריה), ובעליה בתקופה הרלוונטית היו מר גבריאל רינג (להלן: גבי או רינג) ומר יונתן כרמי (להלן: יוני או כרמי).
בשל ההסכמה - אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע 310 ₪, כהשלמת רכיב "דמי הבראה"; זאת - בצרוף הפרשי הצמדה וריבית, כחוק, מיום סיום יחסי העבודה - 27.1.14 - ועד יום התשלום המלא בפועל.
בנסיבות שהוכחו בפנינו מצאנו שעל הנתבעת לשלם לתובע פיצויי פיטורים חלקיים, בסך 18,000 ₪, נכון להיום.
שוכנענו, כי התשלום בחסר לתובע, ברכיב זה, מקורו בטעות כנה מצד הנתבעת, שבעליה סברו "בזמן אמת" שהתובע קיבל הפסקה ארוכה יותר מאשר זו שהוכחה בפנינו; משכך - לא פסקנו פיצויי הלנת שכר, בהקשר זה, ואת הסכום הנ"ל יש לשלם בצרוף הפרשי הצמדה וריבית, כחוק, מאמצע התקופה - 1.3.12 - ועד יום התשלום המלא בפועל.