מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גניבה ושימוש בכרטיס אשראי גנוב

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מדיניות הענישה ומתחם העונש ההולם עיון בפסיקה מלמד כי גם במקרים חמורים יותר, כאשר נעשה שימוש נרחב יותר בכרטיס האשראי ולא רק ניסיון כמו בעניינינו, בתי המשפט גוזרים ענישה מותנית לצד ענישה נלווית, ראו למשל: ת"פ (ת"א) 18486-04-17 מדינת ישראל נ' יוסף (17.2.20) – הנאשם הורשע ב-14 עבירות של גניבת כרטיס חיוב והונאה בכרטיס חיוב.
...
לסיכום, השירות התרשם מאדם ללא מערכות תמיכה משמעותיות, אשר הצליח בשנים האחרונות לנהל שגרת חיים יציבה.
לאחר ששקלתי את כלל נסיבות ביצוע העבירה אני קובעת כי מתחם העונש ההולם נע בין מאסר מותנה וצו של"צ ועד מספר חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שירות וכן ענישה נלווית.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מורה על הארכת המאסר המותנה שהוטל על הנאשם על-ידי בית משפט השלום בתל אביב במסגרת ת"פ 64323-01-15 בן 8 חודשים, למשך שנתיים נוספים מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

אך הקביעה רלוואנטית בכל הנוגע לעוצמת הפגיעה בערכים המוגנים בכלל, ובפרט בערך של הקנין, בשינויים המחוייבים – "... אין צורך להכביר מלים על מפח הנפש של אדם היוצא מביתו ומגלה כי רכבו, רכוש יקר ובעל חשיבות רבה מכל בחינה, אינו עוד. לכך מצטרף הנזק הכלכלי במעגל רחב יותר, במונחי המשק. הרוצה להנות בזדון מעמל הזולת ולשלוח יד ברכוש שלא הוא צבר, ראוי לענישה מחמירה, לא כל שכן מי שקופת שרצים גדולה מאחוריו, לרבות בתחום זה עצמו". באשר לפגיעה כתוצאה מהשמוש בכרטיס החיוב, אין לי אלא להפנות לקביעת בית המשפט המחוזי בבאר שבע בעפ"ג (מחוזי-ב"ש) 6412-09-20 בוחניק נ' מדינת ישראל (11.11.20) – "כרטיסי החיוב הם אמצעי התשלום הנפוץ ביותר בישראל, המשמש לבצוע רוב התשלומים והעסקאות המסחריות. חלק ניכר מהפעולות בכרטיסים מתבצע מרחוק, דהיינו שלא במעמד בעל הכרטיס, באמצעות מסירת הפרטים באנטרנט, בדואר אלקטרוני או בטלפון. האפשרות לקיים מערכת כלכלית כזו מותנית באמון הציבור שהשימוש שייעשה בפרטים הנמסרים יהיה אך ורק למטרה לה נימסרו. ניצול זכות הגישה אל מאגרי מידע המכילים פרטי כרטיסי חיוב לבצוע מעשי מירמה וגניבה, מערער את אמון הציבור באמצעי התשלום ובספקי השרות, גורם נזקים לחברות האשראי ועוגמת נפש ללקוחות, ובסופו של דבר פוגע בכלי כלכלי מרכזי וגורם נזק לציבור". בחינת מדיניות הענישה הנהוגה מלמדת על קשת רחבה של ענישה, כאשר סוג העונש ומשכו תלוי בהקף העיסקאות שבוצעו, תדירותן, שווי העיסקאות ושווי הרכוש שנגנב וכן בנסיבות נוספות.
...
אשר על כן, אתייחס במאוחד לאמות המידה ואבני הבוחן בהן התחשבתי בקביעת מתחמי העונש ההולמים, בהתאם לסעיף 40ג(א) ל-חוק העונשין: מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי מביצוע העבירות נפגעו ערכים חברתיים הכוללים הגנה על הקניין, הגנה על הפרטיות והגנה על הבטחון האישי של הציבור.
מקובלת עלי טענת ב"כ הנאשם כי אין מקום להעמיד את הנאשם במרכז המתחמים, אך מנגד גם אין מקום להעמידו בתחתית המתחמים שנקבעו, בהעדר נסיבות מיוחדות.
מקובלת עלי גם טענת ב"כ הנאשם כי יש מקום להשית על הנאשם עונש כולל לכל האירועים, תוך חפיפה בין העונשים, אולם לא מצאתי מקום לחפיפה מלאה בין העונשים.
אשר על כן, תוך התחשבות במספר העבירות, תדירותן ובזיקה ביניהן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

ביחס למדיניות הענישה בעבירות של שימוש לרעה בכרטיסי חיוב, ראו: רע"פ 5212/13 אדינה חיצוני מדינת ישראל (29.8.2013), בו אישר בית המשפט העליון עונש של 10 חודשי מאסר בפועל (בצרוף הפעלת מאסר מותנה) על נאשמת שהורשעה בשני אישומים של שימוש בכרטיס אשראי, גניבת כרטיס חיוב, הונאה בכרטיס חיוב וקבלת דבר במירמה.
...
סיכומו של דבר, לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים, הן לקולה והן לחומרה, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים: 33 חודשי מאסר בפועל.
אני מורה על הפעלת מאסר מותנה בן 8 חודשים אשר הוטל על הנאשם בת"פ 60785-07-21 (בית משפט שלום עכו) וזאת באופן שחמישה חודשים יצטברו לעונש שהטלתי ושלושה יחפפו.
אני מחייב את הנאשם לפצות את המתלוננים כמפורט להלן: ת"פ 54142-07-23 - ע"ת 1 ו-2 (יחדיו) סך של 6,000 ₪; ע"ת מס' 15 סך של 1,500 ₪.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המשיב השתמש בכרטיסי האשראי שנגנבו, ובהמשך גם גנב רכוש מחנות הנוחות "סו גוד סותריה" בתחנת דלק ברחובות.
...
חרף זאת סבורני, כי המקום אליו כיוון בית המשפט קמא בהחלטתו מיום 9/6/20, הוא המקום המאזן נכונה- מעצרו של המשיב באיזוק.
שמינית- בימים אלו יש להתחשב גם בסיטואציה של התפשטות נגיף הקורונה והכרחיות המעצר; ראה לדוגמא בעניין זה – תסקיר חיובי בעבירות חמורות ועבירת סיכון סטטוטורי- בש"פ 3638/20 אברזיל נ' מ"י. תשיעית- בית המשפט קמא ניתח בצורה מפורטת ומאלפת טענת הפגם; בית המשפט מצא כי אין בטענה להצדיק שחרור (וראה בש"פ 2546/18 נאסר אבו כף נ' מ"י לנסיבות דומות).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד על בסיס האמור, קיבלה הנאשמת מחנה כסף רב במזומן, ומשכה מחשבון הבנק של חנה כספים באמצעות כרטיס האשראי בסך של לא פחות מ- 750,000 ₪, בהם עשתה הנאשמת שימוש לצרכיה האישיים, וחלק מהכספים הפקידה בחשבונות בנק של ילדיה.
את הכספים משכה במזומן, תוך ביצוע פעולות רבות בחשבונות הבנק לשם טישטוש הגניבה, שימוש בכרטיסי אשראי בבעלות המתלונן לצרכיה האישיים ושימוש בשיקים של המתלונן אותם זייפה.
...
אפנה בעניין זה לע"פ 1901/19 אסולין נ' מדינת ישראל (31/5/2020) במסגרתו נקבע: "מכאן השאלה האם בית המשפט רשאי לקבוע את מתחם הענישה חרף קיומו של הסדר טיעון, והאם ראוי שיעשה כן. כשלעצמי סבורני כי יש להשיב על כך בחיוב, אולם נדרשת זהירות. רוצה לומר, בית המשפט אינו קובע מתחם במובן הפורמלי שנקבע בתיקון 113, אלא לשם קבלת מידע והקשר לעונש שראוי לקבוע בהסדר טווח. מתחם כזה עשוי לסייע. ברם, על בית המשפט לקבוע את המתחם בצורה 'רכה'. הטעם לכך הוא קיומן של סיבות מגוונות שיכולות להוביל להחלטת המדינה להגיע להסדר. טול, לדוגמא, מקרה שבו המדינה מסכימה להסדר טיעון בשל שיקולים ראייתיים". נוכח ייחודיות נסיבותיו של המקרה שבפניי, ובהתחשב בעתירת הצדדים לגזור את הדין בגדרי המתווה האמור, מבלי להידרש לקביעת מתחמי ענישה- ראיתי לבחון את הסכמתם העונשית בהתאם לפרמטרים שנטענו לפני, וברוח עקרונות תיקון 113 לחוק העונשין.
הנאשמת מהווה עבור **** מקום יציב, בטוח ומוגן והיעדרותה תערער את חייו במובן זה. לאור כל האמור, אין חולק כי הפגיעה בבן **** היא משמעותית ומורכבת, והיא תובא בחשבון בעת גזירת הדין, לרבות באשר למועד תחילת ריצוי המאסר.
לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת על הנאשמת את העונשים הבאים: מאסר בפועל לתקופה של 24 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו