הנאשם זוכה מעבירות של איסור הלבנת הון וגניבה בידי מנהל.
בהתאם לסיכום בין נציגי ישיבת מיר לנאשם ועובדי עמותה מטעמו, בכל מכירת בשר לאברכים, העבירו נציגי הישיבה לעמותה סכום כסף המגיע לכדי כ-90% מעלות מוצרי הבשר.
במקרה שהיתה תקלה, הם חיפשו בעל מיקצוע זול, כדי שיישאר כמה שיותר כסף עבור הנזקקים.
במשך שנים רבות הנאשם עבד 24 שעות ביממה בהיתנדבות מבלי לקבל משכורת, והוא אף נתן לעמותה הלוואות בשווי של מאות אלפי שקלים שלא קיבל חזרה.
בין השנים 1999-1993, ביצע המערער, פקיד בנק בכיר לשעבר, כ-200 פעולות משיכת כספים מחשבונות בסניף הבנק בו עבד, ללא הסכמת הבעלים או ידיעתם, בסכום של כ-4.7 מיליון דולר.
המערער הורשע על פי הודאתו, בסדרה ארוכה של עבירות: גניבה בידי מורשה; רישום כוזב במסמכי תאגיד; מירמה והפרת אמונים בתאגיד; זיוף בנסיבות מחמירות; קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות; גניבה בידי עובד; ושימוש במסמך מזויף.
לגבי עבירת מירמה והפרת אמונים בתאגיד, בע"פ 6790/18 משה טטרו נ' מדינת ישראל (29.07.2020) נקבע כי "בעבירה של מירמה והפרת אמונים כלפי הציבור, הערכים המוגנים הם אמון הציבור, טוהר המידות של עובדי הציבור, והאנטרס הצבורי. ואילו בעבירה של מירמה והפרת אמונים בתאגיד, הערכים המוגנים הם הבטחת תיפקודם הנאות של מינהלי התאגיד, העדפתו של האנטרס התאגידי על פני האנטרס האישי של המנהלים, מניעת שחיתות בקרב מנהלים, ביסוס אמון בעלי המניות במנהלים והגנה על התאגיד מפני מעילה באמון זה".
אשר לנסיבות הקשורות בעבירה – הנאשם ניצל את טוב לבם ואת האמון שנתנו בו התורמים, שבקשו לתרום לטובת נזקקים – קשישים וניצולי שואה מיעוטי יכולת.
...
כמו כן, הונה הנאשם עמותות ומשרדי ממשלה, אשר הקצו לו כספים על אף שלא עמד במטרות שהציבו לו. מעשיו של הנאשם פגעו באמון העומד בבסיס עולם גיוס התרומות, אשר בסופו של דבר מטרתו להיטיב עם נזקקים.
בהתחשב במכלול השיקולים כמפורט לעיל, לאור מהות העבירות ונסיבותיהן, אני קובעת את מתחם הענישה לחלקן הראשון של העבירות בין שנתיים וחצי לחמש שנות מאסר בפועל, לצד עונשים נלווים, ולחלקן השני של העבירות בין שנה וחצי לשלוש שנות מאסר בפועל, לצד עונשים נלווים.
נוכח האמור לעיל אני דנה את הנאשם כמפורט להלן:
מאסר בפועל למשך שנתיים וחצי.