מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גמלת שמירת הריון בהתאם לסעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתובענה זו עותרת התובעת כי תשולם לה גמלת שמירת הריון, בהתאם לסעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן – החוק), וזאת לתקופה שראשיתה 30.6.19 וסיומה 14.10.19 (ועד בכלל).
...
בסיכומיה טוענת התובעת כי יש לקבל את התביעה.
לאור זאת, הגיע המומחה למסקנה כי לא מתקיימת בתובעת הגדרת המונח "שמירת הריון" בתקופה מ- 3.6.19 ועד ללידה.
לא מצאנו טעם כלשהו שלא לאמץ במלואן את מסקנותיו.
לאור זאת, התביעה נדחית.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995 (להלן – החוק) קובע את הזכאות לגימלת שמירת הריון.
בהתאם לשתי החלופות שבסעיף 58 לחוק הכורח הרפואי עשוי להיות תולדה של מצב רפואי הנובע מההריון אך מנותק מהעובדה (החלופה הראשונה) או תולדה של מצב רפואי הנובע מההריון במשולב עם תנאי העבודה, ובילבד שלא נמצאה עבודה חלופית לעובדת (החלופה השניה).
...
" מסכם בית הדין האזורי וקובע כך: "גם אם צודקים המומחים מטעם בית הדין, ולא הייתה הצדקה לשמירת היריון, חוות הדעת מטעמם התבססו על העדר תיעוד בדיקות תומכות המלצה, ולאחר שהתובעת שהתה בפועל בשמירת היריון. כאמור, דעתנו היא שאין לזקוף לחובת התובעת מחדל לכאורה של רופא מלנמק כדבעי את המלצתו. הכתובת למחדל זה אמורה להיות קופת החולים ולא התובעת." הכרעה לאחר ששקלנו את כלל חומר התיק ואת טענות הצדדים לפנינו בכתב ובעל פה, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להתקבל.
בנסיבות העניין דעתנו שונה מדעתו של בית הדין האזורי, ואנו סבורים כי לא היתה הצדקה לסטות מחוות הדעת של שני המומחים מטעמו.
אשר לטענת המשיבה בהסתמך על תקנה 5 לתקנות הביטוח הלאומי (גמלה לשמירת הריון), תשנ"א-1991 – דין הטענה להדחות מן הטעם שהלכה למעשה ובסופו של יום העבירה המשיבה לבקשת המוסד מכתב הבהרה מאורתופד (ד"ר אליאס) המסביר מדוע הליקוי האורתופדי מצדיק שמירת הריון.
סוף דבר – ערעור המוסד מתקבל ומבוטל חיובו בהוצאות משפט כקבוע בפסק דינו של בית הדין האזורי, בהתאמה - תביעת המשיבה לגמלת שמירת הריון נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(1) בחדשי ההריון, אם אישר רופא בכתב כי מצבה הרפואי לרגל ההריון מחייב זאת ובמידה שאישר; דין העדרות לפי פסקה זו כדין העדרות מפאת מחלה, אלא אם כן העובדת זכאית לגימלה לשמירת הריון לפי סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה-1995, בעבור תקופה זו, או שהיא זכאית לתשלום בשל ההעדרות מכח דין אחר, הסכם קבוצי או חוזה עבודה; העדרות מכוח פסקה זו לא תיפגע בזכויות התלויות בותק של העובדת אצל מעסיקה".
על פי סעיף 26 א (ב) לחוק הגנת השכר, בית הדין רשאי לפסוק פיצויים לדוגמא אם הוא מצא שהמעביד לא מסר לעובדו ביודעין תלוש שכר שלא פורטו בו הפרטים הדרושים בהתאם להוראת סעיף 24 (א) לחוק.
...
סעיף 13 א(ב)(1) לחוק עבודת נשים קובע: "מצא בית הדין האזורי לעבודה כי העובד או העובדת שהגישו תובענה, פוטרו בניגוד להוראות סעיף 9, יפסוק פיצויים שסכומם לא יפחת מ- 150% מהשכר שהיה מגיע להם במהלך התקופה המזכה; ואולם רשאי בית הדין מטעמים מיוחדים שירשמו, לפסוק פיצויים בסכום אחר שיקבע...". לטעמנו בנסיבות המקרה יש להעמיד את סכום הפיצוי על 100% מהשכר, וזאת לאור הנסיבות המיוחדות בהן המסעדה נסגרה מספר חודשים לפני הלידה, והיה בעובדה זו כדי לשמש טעם למתן היתר לו היתה הנתבעת פונה כדין לממונה.
בנוסף תשלם הנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.
התביעה כנגד הנתבעים 2-3 נדחית.
על אף האמור, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות בסך של 7,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

(1) בחדשי ההריון, אם אישר רופא בכתב כי מצבה הרפואי לרגל ההריון מחייב זאת ובמידה שאישר; דין העדרות לפי פסקה זו כדין העדרות מפאת מחלה, אלא אם כן העובדת זכאית לגימלה לשמירת היריון לפי סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, בעבור תקופה זו, או שהיא זכאית לתשלום בשל ההעדרות מכוח דין אחר, הסכם קבוצי או חוזה עבודה; העדרות מכוח פיסקה זו לא תיפגע בזכויות התלויות בותק של העובדת אצל מעבידה.
לאור כלל האמור לעיל עד כה, אנו קובעים כי מבחינה עובדתית – בהתאם לגירסת הנתבעות ובנגוד לעמדת התובעת – התובעת פוטרה ביום 30.12.2018 בשעה 10.00, ולאחר שנערכה לה שיחת שימוע.
...
לפיכך, גם לו קבענו כי נפל פגם כלשהו באופן שבו נערך השימוע לתובעת – וכאמור, אנו סבורים אחרת – הרי שעדיין לא היה בכך בגדר פגם היורד לשורשו של עניין, שבגינו יש ליתן לתובעת תרופה של פיצוי כספי בשל "פיטורים שלא כדין", כביכול.
סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור לעיל, תביעתה של התובעת דינה להידחות ברובה הגדול, והסעדים הנתבעים על ידי התובעת, בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה ובגין אי-עריכת שימוע, דינם להידחות במלואם.
הוצאות – בעת פסיקת ההוצאות ושכר הטרחה יש להתחשב בנתונים הבאים, אשר מביאים אותנו למסקנה כי כל צד יישא בהוצאותיו: - הדחייה המוחלטת של טענותיה העובדתיות של התובעת, וכמפורט בהרחבה במהלך פסק הדין; - המסקנה כי בניגוד לטענת התובעת, הנתבעות לא פיטרו אותה בשל הריונה, ואף מסקנתנו כי הנתבעות נהגו בתום-לב כלפי התובעת; - העובדה כי התביעה התקבלה כאמור באופן חלקי ביותר; - ההיקף הניכר באופן יחסי של ההליך, שכלל דיון מוקדם ושלושה דיוני הוכחות, וכן בקשות רבות שהוגשו מצידה של התובעת ביחס להעדת ד"ר ארנון-סוקל, כשבסופו של דבר הסתבר כי עדות זו כלל לא היתה רלוונטית לענייננו.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

האם התובעת זכאית לגימלת שמירת הריון לפי סעיף 59 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: החוק) מיום 2.8.2014 ועד ליום 17.9.2017, קרי - שבועות 19 עד 25 להריונה? זו השאלה הדרושה הכרעה במסגרת פסק הדין.
"מצורף מיסמך רפואי של ד"ר אריה **** מיום 17.9.2017. האם יש באמור במכתב כדי לשנות את חוות דעתך בנוגע לזכאותה של התובעת לשמירת הריון מיום 2.8.2017 ועד ליום 17.9.2017?" "המסמך נכתב שוב בתגובה לדחיית הבקשה לשמירת הריון ע"י המוסד לביטוח לאומי ואינו מוסיף נתונים קליניים חדשים". "האם ניתן לקבוע כי בהתאם למסמך הרפואי מיום 1.8.2017 (ד"ר שאדי סעדיה, מומחה כירורגיה אורתופדית) וכן החתימה על כתב התביעה של רופא הנשים ד"ר **** מיום 2.8.2017 כי התובעת סבלה כבר בתחילת חודש אוגוסט מסימפיזיוליזיס וכאב קשה?" "אני בספק רב". "האם הכאב מתגבר עם מאמץ פיזי (עבודה) ועל כן מוגבלת התובעת בעבודתה?" "בעיקרון כן, אך אין כל סימוכין לחומרת הסמפיזיוליס ולהגבלות שהיו לה". "האם ידוע לך על נשים שסובלות מסימפיזיוליזיס וכבר בטרימסטר הראשון או שבוע 19 סובלות מכאב עז?
...
המומחה היה עקבי בחוות דעתו ובתשובותיו לשאלות ההבהרה וניתן היה לעקוב אחר הלך מחשבתו ולכן אנו סבורים שיש לאמץ את קביעותיו.
חוות דעת המומחה השני: למרות שהכלל הוא כי "ספק פועל לטובת המבוטח" לא מצאנו שיש לאמץ את קביעות המומחה השני מכיוון שעמדתו לא הייתה עקבית ונסמכה על נתונים החורגים מהעובדות המוסכמות, ונבאר.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו