מועד זה הוא הרלוואנטי להכרה בזכאות לגמלה בהיתחשב בתכלית החקיקה ובתכלית הסיוע הסוצאלי המגולם בה.
זאת ועוד, בית הדין הארצי אף אימץ בפסיקתו את עמדת היועץ המשפטי לממשלה ואת עמדת המוסד לביטוח לאומי, שלפיה מועד גילויה של המחלה הוא המועד הרלוואנטי הקובע לצורך זכאות לתשלום למפרע של הגמלה לפי החוק והתקנות.
בהתאם לכך, נקבע על ידי הוועדה כי מתנאל יהיה זכאי לקיצבת ילד נכה, בגין "אפילפסיה לא מאוזנת התקפים רבים", החל מיום 1.1.2017 ועד לגיל 18 שנים ו-90 ימים – המועד האחרון בו היתקיימו לגביו התנאים שבהם ניתן יהיה לראותו כ"ילד", כהגדרת מונח זה בתקנה 1 לתקנות הביטוח הלאומי (ילד נכה), תש"ע-2010 (להלן: "תקנות ילד נכה"), וכמי שטרם מלאו לו 18 שנים.
...
ראו גם בסיכומי התגובה של הנתבע[footnoteRef:53]: "... (ש)עד ליום זה, ולאחר למעלה מ-4 שנים, התובעים לא המציאו שום מסמך רפואי ביחס למצבו הרפואי של מתנאל בין השנים 2019-2017, טרם גיוסו לצה"ל, המעיד על התקפים באותה תקופה. המסקנה המתבקשת היא שלא היו (ה)תקפים". [53: ראו סיכומי התגובה של הנתבע מיום 23.11.2023, סעיף 14.
]
לסיכום עד כה – אנו דוחים את כלל טענות התובעים ובכל הקשור למתנאל.
סוף דבר
לסיכום – טענותיהם של התובעים ביחס לאושרי, אלרואי ו-מתנאל דינן להידחות במלואן –
דחינו את טענות התובעים ביחס לאושרי, בעיקר משעה שאושרי מעולם לא קיבל קצבת ילד נכה, ולא ניתן כיום ואף אין הצדקה להעניק לו גמלה רטרואקטיבית, שנים רבות אחורה;
דחינו גם את הטענות ביחס לאלרואי, היות שטענות התובעים ביחס אליו התרכזו במכתב אחד בלבד משנת 2019, וכאשר הטענות הועלו לראשונה בשיהוי ניכר ורב ובשלהי שנת 2022;
ולבסוף, אנו דוחים גם את טענות התובעים לגבי מתנאל.