מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גמלת ילד נכה בדיעבד

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

כפי שנפסק בעיניין דנילוב, "ראציונל טעונו של ב"כ התובע, כל ילד נכה יוכל להגיש ערר בנוגע לדחיית תביעת הוריו לגימלת ילד נכה לאחר הגיעו לגיל 18, מכוח סעיף 10 לחוק ההתיישנות (לפיו "בחישוב תקופת ההתיישנות לא יבוא במניין הזמן שבו עדיין לא מלאו לתובע שמונה-עשרה שנה"), וברור כי הדבר עומד בסתירה מוחלטת לתכליתה של הגימלה, ולהלכה הפסוקה אשר הדגישה כי לא נועדה לצורך החזר רטרואקטיבי.
...
העולה מהאמור לעיל הוא כי החלת כללי ההתיישנות המהותיים על התביעה מובילה למסקנה כי זכאות הורי התובע הייתה יכולה להיות לכל היותר למשך שבע שנים לאחור מיום היווצרות עילת התביעה.
לסיכום הזכאות להגדלת הגמלה הינה של הורי התובע, אשר ידעו על זכאותם החל מיום 28.07.15 לכל הפחות, עת הודיע להם הנתבע על טעותו.
התוצאה היא כי דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע החליט לשלם קצבת ילד נכה אך ורק שנה אחת רטרואקטיבית, למרות הנסיבות המיוחדות של המקרה.
...
לסיכום נוכח כל האמור לעיל, אנו סבורים כי לא נפל פגם מהותי בהחלטה של הנתבע לעניין מועד התשלום הרטרואקטיבי של הגמלה.
לכן, דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי ראציונל טעונו של ב"כ התובע, כל ילד נכה יוכל להגיש ערר בנוגע לדחיית תביעת הוריו לגימלת ילד נכה לאחר הגיעו לגיל 18, מכוח סעיף 10 לחוק ההתיישנות (לפיו "בחישוב תקופת ההתיישנות לא יבוא במניין הזמן שבו עדיין לא מלאו לתובע שמונה-עשרה שנה"), וברור כי הדבר עומד בסתירה מוחלטת לתכליתה של הגימלה, ולהלכה הפסוקה אשר הדגישה כי לא נועדה לצורך החזר רטרואקטיבי.
...
לאחר שקילת טענות התובע, הגעתי לכלל מסקנה כי התביעה התיישנה ויש לדחותה על הסף.
בנסיבותיו של מקרה זה, לא מצאנו כי יש לקבל את הקונסטרוקציה המשפטית לה טען אחיו של התובע בהתבסס על סעיף 11 לחוק ההתיישנות.
סוף דבר – נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי כל הצדקה להגשת התביעה במועד ובדרך בה הוגשה, ואני דוחה אותה על הסף מחמת התיישנות.
בהתחשב בעמידת אחיו של התובע על התביעה על אף מספר הזדמנויות שניתנו לו לצורך חזרה ממנה, אני סבורה כי יש הצדקה לחייבו בהוצאות בנסיבות אלו וזאת בסך של 5,000 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

השופטת א' חיות: אני מצטרפת לטעמיה ולמסקנתה של חברתי השופטת מ' נאור כי מבחינה משפטית אין מקום ואין דרך לפרש את הוראת תקנה 6(א)(3) לתקנות הביטוח הלאומי (דמי מחיה, עזרה ללימודים וסידורים לילד נכה), התשנ"ח-1998 באופן שהמגבלה הקבועה בה לענין תקופת תשלום הגימלה למפרע (12 חודשים בתכוף לפני הגשת התביעה), לא תחול על ילדים דוגמאת העותר הלוקים באוטיזם.
...
משנדחה הערעור, הוגשה עתירה לבית משפט זה. בעתירה נכללו טענות חוקתיות שלא נטענו בפני בית הדין, ובהן טענות כי יש לבטל סעיפים שונים בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: החוק).
זאת, מכוח סמכותו של השר בהתאם לסעיף 222א סיפא לחוק, "לקבוע תקופות קודמות שונות, בהתחשב בסוג הליקוי שממנו סובל הילד הנכה ובסוג הגמלה המגיעה בעדו". דיון והכרעה לאחר עיון בעתירה המתוקנת, בתגובת המשיב ובתשובה לתגובה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות.
אשר על כן, העתירה נדחית.
אחר הדברים האלה קראתי את הערת חברתי השופטת חיות, וסבורני כי ראוי שתינתן לה הדעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו