להלן יכונו הצדדים למען הנוחות – "התובע", "התובעת", "המנוח" ו"הנתבעת")
טענות התובעים
לפני זמן מה, כאשר התובעת והמנוח, גמלאים בני למעלה מ-70, נחשפו למצבה הכלכלי הקשה של הנתבעת ואימה, הם החליטו לעזור וזאת למרות מורת רוחם של בני משפחתם.
בני הזוג טענו כי נשבו למתק שפתיה של הנתבעת בכך שקראה להם סבא וסבתא, היותה קצינה בצה"ל וחברת ילדות של נכדתם.
נפסק שתחומי החריג הורחבו והוא אינו מצומצם לרישומים של פעילות עסקית כלכלית, במשמעות המצומצמת של המושג.
גב' רוזי אימה של הנתבעת אמרה בעדותה: "... הגענו לדואר, אחה"צ, לדואר ברמת השרון, חתמנו על ההסכם, חזרנו איתם ברכב...". גם סבתה של הנתבעת אמרה בעדותה כי ביתה, גב' רוזי, היתקשרה אליה אחרי הכל ואמרה לה ש"הם עשו את ההסכם בדואר".
כפי שציינתי לעיל, הרושם העולה מכתבי הטענות ומעדויות הצדדים הוא כי המנוח הוא שהחזיק ברסן העניינים, וייתכן כי המסמך היה אכן מצוי בידיו או בין מסמכיו, גם אם התובעים לא ידעו על כך. בעיניין זה אפנה לדברי התובעת בעדותה: "...בעלי ניהל את כל העניינים הכספיים. לידן יכולה להעיד. כל העניינים הכספיים, אם הייתי צריכה כסף, גם הייתי מבקשת ממנו. עם מספרים אני לא מסתדרת...". מכאן, כי לא ניתן לשלול את קיומו של המסמך, גם אם התובעת עצמה לא ידעה על כך. אכן, המנוח כבר אינו בין החיים, אולם לא ניתן לשלול אפשרות זו כסבירה.
הנתבעת נישאלה על מסרונים שצורפו לכתב התביעה:
ב-25.8.19 את כותבת לתובעת 3, "במשך החודשים האחרונים ממש אספתי שקל לשקל וגם כסף שאמא נתנה לי בבוקר... הצלחתי לחסוך די הרבה, אבל אני ממש מצטערת... אני ממש מתנצלת שזה מתעכב ככה. עוד מעט אכנס לקבע...". איך את מסבירה ששנה אחרי שהרכב הועבר לבעלותך ב-30.8.18, את שנה אחרי טוענת טענות כאלה.
...
בהיעדר פירוט כזה מצד התובעים, אני מקבל את דברי הנתבעת כי הוצאות אלו הושבו.
על כן אני דוחה את התביעה במרכיב זה.
לסיכום,
נוכח מכלול האמור, התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבעת הוצאות משפט בסך 6,000 ₪ בתוך 30 יום.