מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גמול שעות נוספות לעובד

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

למעשה גם המעסיקה הסכימה בדיון לפנינו כי העובד עבד בשעות נוספות, כאשר לטענתה קיבל את הגמול בגין כך. אין חולק כי המעסיקה לא הגישה דיווחי נוכחות בהתאם לדרישות הדין, וגם לא תחשיב המלמד כי אכן שולם לעובד כטענתה גמול שעות נוספות (שאף אינו בא לידי ביטוי בתלושי השכר).
...
בהקשר זה מקובלת עלינו טענתה.
סוף דבר - ערעור העובד מתקבל בחלקו כמפורט לעיל, ועל המעסיקה לשלם לו – בנוסף לסכומים שנפסקו לזכותו על ידי בית הדין האזורי – גמול שעות נוספות בסך של 20,300 ₪ בצירוף ריבית כדין והפרשי הצמדה מיום 1.10.18 (מחצית התקופה מטעמי נוחות) ועד התשלום בפועל.
כן מובהר כאמור לעיל כי הסכומים שנפסקו על ידי בית הדין האזורי וכן על ידינו הם במונחי "ברוטו". שאר רכיבי הערעורים נדחים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע לא הגיש תחשיב מטעמו המתייחס לשעות העבודה הנוספות שבוצעו על ידו בפועל, באופן שיאפשר לבחון את זכאותו להפרשים עבור רכיב זה. בענין זה כבר נקבע כי "אין לצפות כי בית הדין ישמש כלבלרו של תובע מיוצג ויכנס מיוזמתו לבדיקה פרטנית המתייחסת לכל עובד ועובד [footnoteRef:4]". משבדיקה מדגמית של דוחות הנוכחות ושל תלושי השכר מעלה תמונה לפיה התובע קיבל תמורה הולמת בגין שעות העבודה שביצע בפועל, לא מצאתי כי התובע הרים את הנטל להוכיח את תביעתו לתשלום הפרישי גמול שעות נוספות עבור החודשים בהם שולם לו גמול גלובאלי עבור עבודה בשעות נוספות.
...
התובע הודיע בסיכומיו על דחיית התביעה כנגד הנתבע 2 ועל כן לא נדרשתי למחלוקת זו. סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל: בגין הפרשות לקרן השתלמות- סך של 11,927 ₪.
לחילופין, ככל שיש קושי מעשי לעשות כן הנתבעת תשלם סכום זה ישירות לתובע.
בנוסף, בשים לב לכך שמרבית התביעה נדחתה תשלם הנתבעת לתובע השתתפות בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין החלקי מיום 23.7.23 הונחו הצדדים לערוך חישוב של סך כל השעות שעבד התובע, כפי שעולה מדוחות האיתורן שהומצאו ע"י הנתבעת, וזאת על מנת לברר האם ביצע התובע עבודה בשעות נוספות; ואם כן – מה היה הקף עבודה זו. הנתבעת בהודעתה מיום 20.8.23, ערכה טבלה שבה סיכמה את סך כל השעות שהתובע עבד, בהתאם למתווה שבפסק הדין החלקי ועל סמך הנתונים העולים מדוחות האיתורן וכן ערכה חישוב לגמול השעות הנוספות שהתובע זכאי להן.
...
כך, ולאחר קיזוז שעות החוסר של התובע בחודש יולי 2020, לא זכאי התובע לגמול שעות נוספות כלל בגין חודש זה. משקבענו, בפסק הדין החלקי שיש ללמוד מהחודשים שלגביהם ישנם דוחות איתורן לגבי יתר חודשי העבודה של התובע אנו קובעים כך: בתקופה הראשונה - הוכח לנו כי בתקופה שלגביה יש דוחות איתורן (דצמבר 2017, ינואר 2018, מרץ 2019, ינואר, פברואר ומרץ 2020) לא השלים התובע משרה מלאה, כאמור בחישוב של הנתבעת אשר לא נסתר ע"י התובע (פרט לחודש דצמבר 2017, שגם לגביו טענות התובע שהתקבלו לא שינו את התוצאה הסופית).
לפיכך, אנו קובעים כי בכל התקופה הראשונה לא הוכח לנו כי התובע זכאי לשעות נוספות בתקופה זו. נציין כי גם אם בתקופה הראשונה היו ימים שבהם עבד התובע שעות נוספות היתה הנתבעת זכאית לבצע התחשבנות פנימית, כפי שעולה מהתקופה שבה היו דוחות איתורן.
בתקופה השניה – משהגענו למסקנה על בסיס חישובי הנתבעת וטענות התובע בקשר לחישובים אלה (טענות שחלקן התקבלו כאמור), כי בתקופה שלגביה יש דוחות איתורן (חודש יוני ומחצית מחודש יולי) זכאי התובע ל- 15.5 ש"ח. המסקנה מכך היא כי התובע זכאי לממוצע של 10.33 ₪ בחודש.
טענתו כי עבד שעות נוספות רבות לא הוכחה, ובעניין זה הושקעו מאמצים ניכרים בהליך ע"י כל הצדדים וביה"ד. בנסיבות אלו, וכן לאור התנהלות דיונית שהכבידה מאד על ההליך, במיוחד מצד הנתבעת, החלטנו שלא לפסוק הוצאות – לאף צד. לצדדים מוקנית, תוך 30 ימים מהיום מעת שיומצא להם פסק דין זה, זכות לערער עליו בפני בית הדין הארצי לעבודה בירושלים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

] מכיוון שדחינו את טענת הנתבעת כי יש לקזז את ההפסקות והתובעים הביאו בחשבון בתחשיבם את השכר המטיב ששולם על יד הנתבעת בקיזוז התוספת ששולמה בפועל עבור שעות נוספות ו/או משמרת, בהתאם להסכמות הצדדים בפתח ישיבת ההוכחות (סעיף 10 להסכמות) אנו קובעים כי התובעים זכאים לתשלום תמורת תוספת משמרת לילה וגמול שעות נוספות במשמרת זו, כפי שחישבו בסיכומיהם כמפורט להלן: התובע 1 – 41,623 ₪.
...
כבר בשלב זה, נציין כי לא מצאנו שהנתבעת הוכיחה קיומו של פרסום כנדרש בחוק איסור לשון הרע לצורך ביסוס עילת תביעה מכוחו.
לאור האמור לעיל, טענת קיזוז של הנתבעת נדחית.
סוף דבר תביעתם של התובעים מתקבלת באופן חלקי כמפורט להלן: התובע 1 זכאי להפרשי שכר עבור משמרת לילה בסך 41,623 ₪, פדיון דמי חופשה בסך 2,814 ₪, ופיצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העסקה בסך 10,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה בסך 2,000 ₪; פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה (רכיב גמל) 3,865 ₪; פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה (רכיב פיצויים) בסך 3,402 ₪; גמול שעות נוספות בסך של 2,666 ₪; יתרת שכר/ דמי חופשה בסך של 3,250 ₪; דמי חגים בסך של 465 ₪.
...
החלטתי שאני מפסיק לעבוד ומספיק זמן מראש, פניתי לרז להגיד לו שאני מתכוון לעזוב ולא רק זה, הייתי אחמ"ש באותה תקופה ולא רק זה. דיברתי עם אמיר שהיה אחמ"ש, בתחילת התקופה שכבר לא עבד שם כשאני הייתי אחמ"ש, דיברתי איתו והצלחתי להחזיר אותו שיחליף אותי, במקומי.
סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה בסך 2,000 ₪; פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה (רכיב גמל) 3,865 ₪; פיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה (רכיב פיצויים) בסך 3,402 ₪; גמול שעות נוספות בסך של 2,666 ₪; יתרת שכר/ דמי חופשה בסך של 3,250 ₪; דמי חגים בסך של 465 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע שכ"ט עו"ד בסך של 2,000 ₪ והוצאות משפט בסך 500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו