בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים
עמ"נ 60650-08-19 ס"א נ' משרד הפנים -רשות האוכלוסין וההגירה
מספר בקשה:1 2.10.2019
לפני כבוד הרשמת, השופטת תמר בר-אשר
המבקש
ס' א'
המשיבה
מדינת ישראל - רשות האוכלוסין וההגירה
בא-כוח המבקש: עו"ד אלון לייבוביץ
באת-כוח המשיבה: עו"ד ענבל משה (פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי))
החלטה
במסגרת העירעור הנידון, עותר המבקש לסעדים הבאים: להורות על שיחרורו מהמשמורת שבה הוא נתון (בסהרונים); להעניק לו מקלט מדיני בישראל ולהכיר בו כפליט מכוח האמנה בדבר מעמדם של פליטים משנת 1951 והפרוטוקול המשלים משנת 1967 וזאת לטענתו, לנוכח השתייכותו לקבוץ חברתי מסוים ומאחר שלטענתו, בשל כך נשקפת לה סכנת חיים במולדתו (אתיופיה); לחלופין, להחזיר את עניינו לבחינת הועדה המייעצת לעינייני פליטים בהתאם לסעיף 7 בנוהל הטיפול במבקשי מקלט מדיני בישראל; עוד לחלופין, להחיל עליו את עקרון "אי ההרחקה" (סימן ל"ג לאמנה) ובהתאם לכך להורות על שיחרורו ממשמורת ולהורות שיינתן לו רישיון ישיבה בישראל.
בהליך הנידון מבוקשים מספר סעדים מהותיים ובין השאר, הכרה כי המבקש הוא פליט, מתן אשרת ישיבה בארץ, ביטול גרושו מהארץ ועוד סעדים כמפורט לעיל.
התנאי שעניינו יכולת כלכלית של המבקש
תחילה יוער, כי סכום הערבון הועמד על סך 5,000 ₪, כנהוג לגבי ערעורים מינהליים על פסקי-דין של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, בעוד סכום הערבון לגבי ערעורים מינהליים אחרים עומד בדרך כלל על סך 10,000 ₪.
...
רקע ועיקרי הבקשות
הערעור הוגש כאמור, על פסק-דינו של בית הדין לעררים, שעל-פיו נדחה הערר של המבקש, אזרח אתיופיה, על החלטת המשיבה, אשר דחתה את בקשתו להעניק לו מקלט מדיני בישראל.
כאמור, בית הדין הגיע למסקנה כי יש לדחות את הערר שנדון לפניו בעניין המבקש, בין השאר, לנוכח השיהוי הממשי שחל בהגשת בקשתו למקלט מדיני, המשליך גם על טענותיו.
די אפוא, בכל הטעמים האמורים כדי להוביל למסקנה שסיכויי הערעור נמוכים.
סיכום ותוצאה
מכל הטעמים האמורים ובשים לב לכך שכאמור, נראה כי סיכויי הצלחת הערעור קלושים, הבקשה על שני חלקיה, נדחית.