זאת ועוד, בהמשך דברי ההסבר מצוין, אגב הערה כי הועדה תידון בשאלה האם להוסיף חובת גילוי לגבי פרטים נוספים, כי הדבר נועד "כדי להקל על הצרכן את הנגישות למידע אודות הרכב". בעניינינו, כל המידע מופיע ברישיון הרכב והתובע, למרבה הצער, עצם את עיניו לנוכח המידע שהיה מונח בפניו באופן פשוט וברור ונמנע גם מלשאול את השאלות הרלוואנטיות אם אכן סבר שיש לו שאלות כלשהן שלא מצאו ביטוי ברישיון הרכב.
לעניין זה של פרשנות החקיקה ראו האמור בעע"ם 2190/06, מדינת ישראל נ' Bueno Gemma ואח' מפי כב' השופטת א. פרוקצ'יה בזו הלשון: "כלל הוא כי מעשה חקיקה טעון פרשנות על-פי לשונו, ועל-פי תכלית הנורמה הטמונה בו. הפרשנות מתוחמת, בראש וראשונה, למסגרת הלשונית של הנורמה החקוקה, אשר בגידרה ובתוך גבולותיה נבחנת התכלית. במרחב הלשוני שהטקסט החקיקתי מתיר, נזונה הפרשנות מתכליתה של הנורמה, ובמקום שבו תתכננה מספר תכליות אפשריות, יפעיל בית המשפט שיקול דעת פרשני ויברור את התכלית הראויה מבין התכליות השונות האפשריות (ברק, פרשנות במשפט, כרך שני, פרשנות חקיקה, עמ' 80-81; בג"צ 6728/06 עמותת אומץ נ' ראש הממשלה ([פורסם בנבו], 30.11.06)). מבין המשמעויות הלשוניות האפשריות על-פי הטקסט, יש לבחור במשמעות המגשימה את רוחו ותכליתו של החוק (הנשיא ברק בבג"צ 267/88 רשת כוללי האידרא נ' בית המשפט לעניינים מקומיים, פד"י מג(2) 728, 736 (1989); ע"א 77/88 צימרמן נ' שרת הבריאות, פד"י מג(4) 63, 72 (1989))".
וכן ראו האמור בדנ"פ 10987/07 מדינת ישראל נ' ברק כהן מפי כב' נשיאת בית המשפט העליון (כתוארה אז) השופטת ד. בייניש בזו הלשון: "כך נקבע כבר בפסיקתנו כי בשלב הראשון על הפרשן לבחון את לשונו ואת תכליתו של דבר החקיקה הרלוואנטי ולקבוע האם לדבר החקיקה הנידון יש מספר פירושים אפשריים סבירים מבחינה לשונית, המגשימים את תכליתו. על תכלית דבר החקיקה ניתן ללמוד ממקורות שונים המוכרים במשפטנו ככלי עזר לפרשנות החוק. עם מקורות אלה נמנים, בין היתר, לשון דבר החקיקה, מיקומו בחוק והשתלבותו בהוראות חקיקתיות אחרות הנוגעות לעניין. על הפרשן להגדיר מהי התכלית הסובייקטיבית ומהי התכלית האובייקטיבית של דבר החקיקה הנידון ולאזן ביניהן. התכלית הסובייקטיבית משקפת את כוונת יוצר החוק והיא נלמדת במידה רבה מההיסטוריה החקיקתית של דבר החקיקה הרלוואנטי (ראו בג"צ 4769/90 זידאן נ' שר העבודה והרווחה, פ"ד מז(2) 147, 161-160 (1993)). תכליתו האובייקטיבית של דבר החקיקה היא עניין נורמאטיבי והיא משקפת את הערכים ועקרונות היסוד שבבסיס שיטת המשפט, שההנחה היא כי כל דבר חקיקה מבקש לקדמם ולא לנגוד להם (ראו בג"צ 953/87 פורז נ' ראש עריית תל-אביב-יפו, פ"ד מב(2) 309, 329 (1988)). לאחר שהפרשן קובע את תכליתו של דבר חקיקה מסוים, עליו לבחור מבין הפירושים האפשריים הסבירים של לשון דבר החקיקה את המשמעות שמגשימה טוב יותר מכל משמעות אחרת את תכליתו של הדין. לפיכך, אם הפרשן מגיע למסקנה כי ישנו רק פירוש סביר אחד ללשון דבר החקיקה, המגשים את תכליתו, זהו הפירוש שלפיו יש לנהוג; שכן "אין לבחור במובן אפשרי שאינו מגשים את תכליתו של הדין" (ראו: עניין אסד, בעמ' 557; כן ראו ע"פ 6070/04 שיח נ' מדינת ישראל, פ"ד נט(6) 76, 93 (2005))".
בחקירתו העיד נציג הנתבעת כי "בהתחלה היה עם חבר שהכיר בינינו שמו צ'ארלי דהן והוא מכר של שנינו". חרף אי ההתאמה ביחס לזהותו של מי שנכח באותה פגישה שקדמה לפגישה שבה בוצעה העסקה הרי שאין לייחס את אי הבהירות לחובת הנתבעת.
...
בנסיבות המיוחדות של תיק זה סבורני כי גם אם היה מקום לייחס לנתבעת הפרה של חובת הגילוי הרי שאשמו התורם של התובע מגיע כדי 100% ומאיין לחלוטין את אותה הפרה שכאמור לא קבעתי כי התרחשה כלל ועיקר.
לנוכח כל האמור לעיל דין התובענה להידחות.
סיכומו של דבר
לנוכח כל האמור אני מורה על דחיית התובענה.