מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גילוי מסמכים בהליך צו ירושה לפי חוק הצהרות מוות

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

אשר על כן היא עותרת, בין היתר, לקבוע את הקף עיזבון המנוח במועד פטירתו וזאת לאחר גריעת הרכוש אותו היא זכאית לקבל מכוח הסכם הממון; לתת צו לגילוי מסמכים בדבר כלל הנכסים ו/או הזכויות ו/או הכספים אשר היו רשומים ע"ש המנוח במועד פטירתו; למנות מומחה שיבדוק מהם כל הכספים השייכים למנוח ו/או להיכן 'נעלמו' כספים רבים מחשבונות המנוח ולמנות את בא-כוחה כמנהל עזבון.
הגם שמהלך ניהול ההליך ביקשה התובעת לקיים את הסכם הממון ולהעדיפו על פני ההסכם לחלוקת עיזבון, הרי שבכתב התביעה היא סתרה טענות אלה כאשר טענה כי ההוראות שנתן המנוח בהסכם הממון ביחס למה יעשה ברכושו לאחר מותו אינן רלוואנטיות לירושת/עזבון המנוח והן בטלות מעיקרן ומכוח סעיף 8 לחוק הירושה ומשכך יש לחלק את העיזבון עפ"י דין ובהתאם לצוו הירושה – סעיף 28 לכתב התביעה.
הצהרתה של בתה של התובעת, העדה ג', כי לאחר שסירבה לחתום על ההסכם לחלוקת עיזבון, ביום 08.04.16, עזב נתבע 1 את דירת התובעת בזעם וכי כשהבינה שזה המצב, הגישה עוד באותו היום באופן מקוון בקשה לצוו ירושה 'ע"מ לקבע את מעמדה של אימא כיורשת' – סעיף 10 לתצהיר העדה, שומטת אף היא את הקרקע מתחת לטענת התובעת על פיה לא יכלה להבין את מעמדה בהתאם לחוק – סעיף 23 לתצהיר עדות ראשית של התובעת.
ויודגש, חרף הוראת סעיף 109 (א) לחוק הירושה, הקובע כי נכסי העזבון יחולקו בין היורשים לפי שוים בזמן החלוקה, ולאור תוצאות ההליך והעובדה כי התובעת היא זו שמנעה את חלוקת עזבון המנוח בסמוך לקבלת הצוו לחלוקת העזבון, אני קובעת כי הסכומים שנקבעו במסגרת פסק-הדין יועברו לידי התובעת כפי ערכם נכון למועד מתן הצוו לחלוקת עזבון והם לא ישאו הפרישי ריבית והצמדה.
...
אחרית דבר, מכל המקובץ לעיל ולאור מהות התובענה שבפני, אני קובעת כי היקף עזבון המנוח הינו כפי שפורט בחוות דעת המומחה.
לאור מסקנות פסק-הדין אני קובעת כי עזבון המנוח יחולק בין הצדדים בהתאם להסכם לחלוקת עיזבון.
ויודגש, חרף הוראת סעיף 109 (א) לחוק הירושה, הקובע כי נכסי העיזבון יחולקו בין היורשים לפי שווים בזמן החלוקה, ולאור תוצאות ההליך והעובדה כי התובעת היא זו שמנעה את חלוקת עיזבון המנוח בסמוך לקבלת הצו לחלוקת העיזבון, אני קובעת כי הסכומים שנקבעו במסגרת פסק-הדין יועברו לידי התובעת כפי ערכם נכון למועד מתן הצו לחלוקת עיזבון והם לא ישאו הפרשי ריבית והצמדה.

בהליך ת"ע (ת"ע) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

כן, עניינה של התובענה בקיומה של צוואה בעל פה באמצעות זיכרונות דברים שנערכו כ 8- שנים לאחר פטירת המנוחה ולא הופקדו כדין "בזמן אמת" כנדרש על פי החוק; ויש בכל האמור כדי לחזק את היתנהלות המבקשת גם בנוגע לבקשה דנן.
4 משמע, בנגוד גמור להצהרת התובעת כיום כי ידעה על מתן צו קיום הצוואה רק בשנת עולה בבירור כי התובעת לא אמרה אמת בפני ביהמ"ש וכי המנוחה ידעה על כלל ההליכים המשפטיים המתנהלים בקשר לצוואת המנוחה/צו ירושה לכל הפחות במועד כתיבת המכתב, ביום 1.7.13 .
כן, ניתן צו נרחב לגילוי מסמכים רפואיים כך, שמלוא התמונה עמדה בפני היורשים על פי דין בהליך הקודם.
...
התנהלות חסרת תום לב זו מתחזקת בפרט משהוכח כי לתובעת עמדה הזדמנות למצות את זכויותיה הדיוניות לפני שנים רבות ולנקוט בכל הליך בקשר לקיום הצוואה, אולם בחרה משיקוליה שלה שלא לעשות כן. בנסיבות אלו, לנוכח התנהלותה החריגה של התובעת מצאתי לנכון בנסיבות דנן לפסוק לחובתה גם הוצאות לטובת אוצר המדינה, וכך אני מורה.
סוף-דבר: בנסיבות אלו, מכל הטעמים שפורטו לעיל – אני מורה כדלקמן: התובענה לביטול צו קיום הצוואה שניתן ביום 14.5.17 - נדחית.
לנוכח התוצאה ולנוכח התנהלותה חסרת תום הלב של התובעת בהליך זה והכמנת פרטים מהותיים מעיני ביהמ"ש אשר הולידו הליך ארוך ומיותר, אני מורה כי התובעת תשלם לנתבעת את הוצאות ההליך בסך 30,000 ₪ וכן הוצאות לטובת אוצר המדינה בסך 5,000 ₪ וכל זאת בתוך 30 ימים מהיום שאם לא כן – יישא התשלום הפרשי הצמדה וריבית ממועד החיוב ועד התשלום בפועל.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בשמה את הדברים הבאים: הנתבעת הייתה אישתו של המנוח עד 30 (X) נ. א. ה., שהיה בעל תעודת זהות ישראלית שמספרה 31 X.X.1990 ובתאריך ,X מכפר X. X.1991 - לתאריך פטירתו ב המצוין לעיל התחתן עם התובעת לפי ההלכה האסלאמית, בבקשה והענות ובנוכחות עדים, כתובת הנשואים לא נרשמה מחשש העונש של החוק, התובעת נשארה כזוגתו עד לשעת פטירתו, ונולד לו מהנשואים איתה הקטן נ. בתאריך בא כוח התובעת ביקש לקבוע את הנשואים כחוק 36 X.X.1992 בין התובעת ס. לבין נ. המצויין לעיל, ולייחס את נ. הקטן לנשואים שלהם, התובעת נשבעה את השבועה השרעית שהיא זוגתו של נ. המצויין לעיל לפי ההלכה עד שעת מותו, והחל מתאריך עריכת כתובת הנושאים ה"עורפית – לא כמו כן מסרו עדות 5 ,X. X.1990 רשמית לפי החוק" בתאריך ההדגשה אינה במקור – א.ז'.ר.).
צו הירושה והמסמכים בדבר הכרה בתובע כיתום צה"ל 6.4.1 התובע, אשר אינו רשום במירשם האוכלוסין כבן המנוח, לא הבהיר על סמך מה הוכר כיתום צה"ל וכאחד מיורשי המנוח.
לעניין זה ראו בספרו של שמואל שילה, : פירוש לחוק הירושה, בעמ' "מהותו של צו ירושה היא הצהרה על שמות היורשים
פרטים נוספים המופיעים בצו אינם בגדר פרטים מטריאליים (למעט, אולי, עובדת מותו של המוריש וזמן מותו), הם אינם מהוים קביעות שכוחם יפה כלפי כל העולם, ולכן גם אינם מהוים מעשה בית-דין, ואפשר להיתכחש להם בהליכי משפט אחרים".
לעניות דעתי ההתייחסות של בית-המשפט לתובענות למתן סעד הצהרתי בעיניין סטאטוס צריכה להיות שונה ולעולם יש לידרוש ראיות נוספות על-מנת לגלות את האמת העובדתית.
...
אולם, פסק הדין הנ"ל אינו יכול לבסס את המסקנה שהמנוח הינו אביו הביולוגי של התובע, שכן קיים שוני מהותי בתפיסת האבהות ובדרכי הוכחת אבהות בין בית המשפט לענייני משפחה לבית הדין השרעי.
6.4.2 ככל שהכרה זו מתבססת על פסק דינו של בית הדין השרעי, הרי שאין בדבר לבסס את המסקנה שהמנוח הינו אביו הביולוגי של התובע, וזאת מהטעמים שפורטו לעיל.
סיכום 7.1 בנסיבות אלה, התביעה למתן פסק דין המצהיר כי המנוח הינו אביו הביולוגי של התובע ללא ביצוע בדיקת רקמות נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

במסגרת המסמכים שהוגשו בהליכים דנן, נתגלתה מערכת יחסים בעייתית ומורכבת מאד בין האם המנוחה לבין המנוח מחד ובין המנוח לבין אחיו התובע (כאן) מאידך כאשר מצד אחד ננקטו הליכים משפטיים בעיניין צוי מניעה שהגישה האם המנוחה כנגד המנוח בטענות של אלימות, סחיטה ואיומים, אך גם נערכו הסכמים שונים במהלך סיכסוך זה בין המנוח לבין התובע בקשר לזכויות בבניין.
גם התצהיר שהתגלה לפתע בדיון עליו חתם המנוח בפני עורכת הצוואה ביום 4.1.09 הוא תצהיר פקטבי שנועד להגן על הבניין מפני חובות לצד ג' בלבד, כפי שהתובע הצהיר על כך בחקירתו.
ואתה אחרי שהוא נפטר, שאתה לא יורש על פי דין, יש לו ילדה, יש לו אפילו ידועה בציבור, שאתה לא יורש על פי דין, לא מחכה חודש, לא מחכה חודשיים, לא חצי שנה, לא שנה ולא מגיש את הצוואה שלך.
...
יצוין כי במסגרת בתביעה הרכושית נקבע כי הדיון בתביעה הרכושית יוקפא עד להכרעה בתובענה לביטול צו הירושה ובתובענה לקיום הצוואה כמפורט לעיל (ר' החלטתי מיום 29.11.18 בתביעה הרכושית לעיל).
יש בכל האמור כדי לחזק את המסקנה לפיה רצונו של המנוח להוריש לתובע את הזכויות בבניין על מנת שהוא בעצמו יוכל להמשיך וליהנות מזכויות אלו במשך ימי חייו, ללא כל קשר ו/או תלות לנתבעת 2 ו/או ילדיו אלא להיפך, דווקא בשל התנהלותם בתקופה שבה נקלע לתסבוכת הכלכלית והקשיים שהיו לו בשנת 2009 כמפורט בתצהיר שהוגש.
סוף-דבר: בנסיבות אלו, מכל הנימוקים שפורטו בהרחבה לעיל – אני מורה כדלקמן: התובענה לביטול צו הירושה - מתקבלת.
ההתנגדות שהוגשה לקיום צוואת המנוח – נדחית.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאמן הפניתה להיתר הבניה שניתן ליחיד יחד עם אחיו ואביו והיחיד הצהיר בחקירה כי הוא מתגורר בבניין בן 3 קומות יחד עם אחיו, בדירה בשטח של 240 מ"ר .
לגבי עזבון אביו שנפטר בשנת 2018 טענה ב"כ הנאמן כי יש צורך לערוך בירור נוסף לגבי הקף הזכויות ולא ניתן צו ירושה.
לאור סך ההכנסות של היחיד ואישתו, יחד עם קצבת הילדים, בנכוי הסכום הבסיסי למחייה שפורסם בנוהל הממונה, עליו יש להוסיף הוצאות חינוך מיוחדות לילד בגיל שנה וכן את צו התשלומים של אשת היחיד בהליך חידלות הפרעון, צו התשלומים בהליך דנן יקבע באופן מדורג.
למסקנה זו הגעתי לאור המחדלים המהותיים שנצברו תוך כדי ההליך הכוללים חוב פיגורים, אי המצאת מלוא המסמכים שהתבקשו מהיחיד, הגשת דוחות על הכנסות והוצאות באיחור ולאחר שהנאמן נידרש להגיש בקשה לביטול ההליך.
הקניית נכסים לקופת הנשייה – כל נכס, כספים וזכויות להם זכאי היחיד מכל מקור שהוא ולא דווחו במהלך הליכי חידלות הפרעון, יועברו לקופת הנשייה מיד עם גילויים, בין אם נתגלו לאחר אישור התכנית לשקום כלכלי, לאחר סיום ביצועה או אף לאחר מתן הפטר חלוט.
...
לאחר שעיינתי בבקשות שהוגשו בתיק בית המשפט, לרבות ובמיוחד הצעת הממונה ודו"ח מצאי הבדיקה והדיון שהתקיים ביום 12/3/23, אני מורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק בתנאים כדלקמן – חובת התשלומים - סך של 1400 ₪ לתקופה של 6 חודשים, מחודש 5/23 ואילך.
למסקנה זו הגעתי לאור המחדלים המהותיים שנצברו תוך כדי ההליך הכוללים חוב פיגורים, אי המצאת מלוא המסמכים שהתבקשו מהיחיד, הגשת דוחות על הכנסות והוצאות באיחור ולאחר שהנאמן נדרש להגיש בקשה לביטול ההליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו