באופן דומה, בע"א 1845/90, רוני סיני נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ, פ"ד מ"ז (5) 661 [פורסם בנבו] (30.3.93), נקבע:
"כשמקרה הביטוח אינו מתיישב עם גרימתו ע"י המבוטח, כי אז על המבוטח הנטל להוכיח את השלילה, שהוא לא היה מעורב בגרימה. אחרת לא יצא ידי חובת ההוכחה של עילתו. כך הדבר, כפי שהראיתי שם, במקרים של פריצה, גניבה, ושוד, שעל פי הגדרתם אין הם מתיישבים עם מעשה עצמי של המבוטח...
חוקר הביטוח טולדנו אמר בעדותו שאין התכנות להצתה על ידי גורם חצוני זר. החוקר אמנם אמר שקיימת אפשרות ל'פריצה שקטה' לדירה מבלי להותיר סימנים, אולם באותה נשימה, אמר שבדרך-כלל פורץ אינו נועל אחריו את הדלת אלא בורח מהמקום, בעוד שבמקרה הזה הדלת נמצאה נעולה ("חקרתי אלפי ארועי פריצה ולעולם לא נועל. לעולם לא"- עמ' 166 שו' 19 לפרו' מ- 14.11.19).
כשהתבקשה התובעת בחקירתה בבית המשפט להסביר את הודאתה בשקר בפני המישטרה, היא הפכה שוב את גירסתה, ובנגוד מוחלט לאמור בחקירתה במישטרה, שבה אמרה לשוטרים ששיקרה להם ושהזהב שברשותה נמצא בדירה שכורה זו, וטענה שכן אמרה לשוטרים על כך מהרגע הראשון ("ש: כבר מהרגע הראשון סיפרת? ת: כן...אמרתי, 'הזהב נמצא בידיים ומה שנשאר זה היה בתוך הבית המושכר, ואז אמרתי להם שיש לי בית מושכר והמפתח היה אצל בעלי" – עמ' 120 שו' 20 לפרו מ- 8.9.19).
כל זאת, כאשר רצה הגורל ובמקרה לחלוטין, החלו התובעים לשפץ דירתם ונאלצו להפסיק בשל גילוי חלודה וריקבון בקיר, וכאשר שלושה ימים קודם לשריפה, שכרו דירה אליה העבירו תכולת בית העולה לכדי כימעט 50% מתכולת דירת מגוריהם.
...
תביעת השיבוב מתקבלת נגד הנתבע 1 (טלגאוקר יצחק) ונדחית נגד הנתבעת 2 (הראל חברה לביטוח בע"מ).
לנוכח התוצאה אליה הגעתי, ישלמו התובעים את הסכומים כדלקמן:
בתביעה העיקרית- ישאו התובעים בהוצאות הנתבעת הראל, לרבות שכ"ט עו"ד, בסכום כולל של 50,000 ₪.
בתביעת השיבוב- ישלם הנתבע 1 לתובעות סכום של 26,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל, בצירוף שכ"ט עו"ד ומע"מ בסכום של 5,000 ₪, החזר אגרת משפט כפי ששולמה, וכן שכר התובעת 1 בגין עדותה, בסכום של 600 ₪ כפי שנפסק בפרוטוקול מיום 8.9.19.