בעיניין דיון (ארצי) מח/3-40 דבורה חבקין - גחלת - גמול חסכון לחינוך בע"מ, [פורסם בנבו] מיום 29.1.88 נדחתה תביעה בעילת נוהג תוך קביעה כי "ראיה כי לגבי כשני שליש מהעובדים במשק קיים גיל פרישה שונה לעובד ולעובדת איננה עונה על מידת ההוכחה הדרושה להוכחת נוהג".
אף בעיניין ע"ע 348/99 "צים" חברת הספנות הישראלית - שמשון שרעבי [פורסם בנבו] מיום 20.11.03, נדחתה טענת הנוהג אף שהתובע הוכיח כי בעיניינם של 13 עובדים חל ה"נוהג" לו טען, ונקבע כי "עצם קיומם של מקרים בהם שולם מענק פרישה אינו מלמד, בהכרח, על קיומו של נוהג ולהוכחת נוהג אין די בהצגת מספר מקרים. לצורך הוכחת נוהג לתשלום מענק פרישה יש להראות קיומה של שיטה המבוססת על עקרונות אחידים לתשלום המענק החלה על מספר מייצג ורחב של מקרים."
משהתובע הציג 2 דוגמאות בלבד שכלל לא מראות על שיטה , נוהג או על אחידות ומשאף לא הביא אותם לעדות ולא טען בכתב תביעתו דבר בנידון, לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל להוכחת נוהג.
אם מובילות הראיות הנסיבתיות לשתי מסקנות אפשריות וסבירות אזי אין לבסס עליהן את הטענה כנגד העובד: "נציין במקום זה כי ראיות נסיבתיות שעל אדניהן מן הראוי לבסס ממצא עובדתי - צריך שתובלנה בעליל למסקנה בדבר קיום העובדה השנויה במחלוקת, ובעניינינו למסקנת הגניבה, ממילא צריך שתשלולנה, ברמת היסתברות גבוהה, מסקנה שונה, דהיינו, אי קיום העובדה השנויה במחלוקת ולבל תותרנה ספק מי משתי המסקנות היא הנכונה. לשון אחר: אם מאותן ראיות נסיבתיות מתאפשרת, במידת סבירות משמעותית גם הסקת מסקנה אחרת (בעניינינו למשל טעות, רשלנות, אי-סדרים וכיו"ב) - כי אז אין להשתית על הראיות הנסיבתיות את הממצא העובדתי הנטען". ר' דב"ע 3-79/נג לובה יונייב - חברת וייסמן תמרוקים בע"מ, [פורסם בנבו] ניתן ביום 25.11.93.
...
משכך שוכנענו כי בנסיבות אלה התובע זכאית לפדיון חופשה בסכום של 110,737 ש"ח ₪ (33000/30 ₪ x 100.67 ימים).
סוף דבר
תביעת התובע מתקבלת בחלקה באופן בו על הנתבעת לשלם לתובע סך תוך 30 ימים מהיום את הסכומים כמפורט:
סך של 338,415 ₪ בגין פיצויי פיטורים , בצירוף הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
הנתבעים ישלמו לתובע סך של סך של 20,000 בגין פיצוי בגין לשון הרע בצירוף הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.