מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גידול סמים מסוכנים ונטילת חשמל פיראטית

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כנגד המשיב ושני אחרים (להלן: "האחרים") הוגש כתב אישום המייחס לו, בשני אישומים שונים, עבירות של סחר בסם מסוכן, קשירת קשר לבצוע פשע, ייצור, הכנה והפקת סם מסוכן בצוותא, החזקת סם שלא לצריכה עצמית בצוותא, החזקת כלים המשמשים להכנת סם בצוותא, החזקת חצרים לשם גידול סמים מסוכנים בצוותא ועבירה של נטילת חשמל, מים או גז בצוותא.
על פי המתואר באישום הראשון עובר לחודש נובמבר 2012 שכר המשיב דירה בנתניה אשר הוסבה, באמצעות ציוד אותו הביא משיב 2 ובאמצעות חיבור חשמל פיראטי, למעבדה לייצור סם מסוג קאנבוס (להלן: "הסם").
...
"מכל שהובא לעיל עולה כאמור המסקנה, לפיה ככלל אין לשחרר לחלופת מעצר כאשר המעצר נעשה בגין עבירות הקשורות לסחר בסמים. לכלל זה קיים יוצא מן הכלל מצומצם אשר ניתן להפעילו "בנסיבות חריגות". על נסיבות כגון אלו עמדתי בפרשת פטריק, בקובעי במקרה זה כי ניתן לשחרר את העורר לחלופת מעצר, הואיל והתנאים המצטברים הבאים הנדרשים לביסוס החריג התקיימו בעניינו: (א) העורר לא היה "הרוח החיה" מאחורי העסקה, או "החוליה המרכזית" בהפצת הסם.
יוצא אפוא, שעניינו של המשיב לא צלח את מבחן הדומיננטות ושילובו עם החשש להישנות העבירות מוביל לתוצאה לפיה לא ניתן לסטות מן הכלל, עליו הצבעתי לעיל, ביחס למעצרם של משיבים עד לתום ההליכים בעבירות סמים.
נוכח האמור אני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

כעולה מהחלטות בית המשפט המחוזי, נגד העורר הוגש כתב אישום המייחס לו גידול של סם מסוכן, נטילת חשמל, הונאת נושים ואי מסירת מידע לפי חוק חידלות פרעון.
לאחר חתימת החוזה, הקים העורר בדירה מעבדת סמים הכוללת ציוד רב, ועד ליום 16.6.2022 גידל סמים מסוג קנביס בכ-300 אדניות במשקל כולל של 154.94 ק"ג, תוך שהוא מתחבר באופן פיראטי למונה החשמל על מנת להמנע מתשלום חשמל כדין בסכום מוערך של כ- 61,266 ש"ח. באישום השני שבכתב האישום, מיוחס לעורר כי הסתיר מהמנהלת המיוחדת שמונתה במסגרת צו כנוס, הכנסות שונות, בסך כולל של כ-200,000 ש"ח בעודו מצוי בהליך פשיטת רגל; וכן העביר סך של 104,000 ש"ח לבעלת הדירה עבור דמי השכירות לדירה בה הקים מעבדת הסמים.
...
דין הערר להידחות.
אף בטענתו הנוספת של בא כוח העורר אין כדי להועיל לו. אכן, בית המשפט המחוזי שגה בהחלטתו בציינו כי קיימת סמיכות זמנים בין מועד הרשעתו של העורר בתיק הסמים הקודם ושחרורו מעונש המאסר בגינו לבין ביצוע העבירות בתיק זה. אלא שבהקשר זה מקובלת עליי טענת באת כוח המשיבה כי אין בטעות האמורה כדי להשפיע על התוצאה הסופית.
משאלו הם פני הדברים, נהיר אפוא כי לא סמיכות הזמנים לה התייחס בית המשפט המחוזי בהחלטתו היא זו שעמדה בבסיסה והטתה את הכף, אלא מכלול הנסיבות כפי שפורטו לעיל, אשר אינן מצדיקות היעתרות לבקשות בא כוח העורר בשלב דיוני זה. סוף דבר: הערר נדחה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

זוהי בקשה למעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, על רקע כתב אישום המייחס לו לכאורה עבירות של הכנה, ייצור והפקה – עבירה לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים, החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית – עבירה לפי סעיף 7(א) +(ג) רישא לפקודה, נטילת חשמל או מים – עבירה לפי סעיף 400 לחוק העונשין, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו – עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין – עבירות מחודש יולי 2023.
בנוסף, חיבר באופן פיראטי כבל חשמל לשנאי שהזין את המעבדה לגידול הסמים.
עוד נטען, כי הגדיל המשיב לעשות כאשר חיבר המשיב או מי מטעמו חיבור מסוכן ואימפרוביזורי לחשמל לצורך גידול הסמים בחממה שבנה הרחק ממקום מגוריו בלקיה – בכביש 4 – בין הערים אשדוד – יבנה.
...
תימוכין לאמור לעיל, דווקא מוצא ביטוי גם בהחלטה שניתנה על ידי בית המשפט העליון לאחרונה בבש"פ 6494/23, כב' השופט י. כשר, מיום 01.09.2023, עמ' 8, שמשמעותה שאין שינוי בהלכה: "לא יהיה זה מיותר לציין כי בפסיקתו של בית משפט זה קיימים גוונים שונים לעניין שאלת עצם החובה להידרש לתסקיר שרות מבחן בנסיבות כאלה. השחרור לחלופת מעצר בעבירות מסוג דנן (קל וחומר בחומרתן בעניין דנן) הינו חריג. החלופה שעניינה שחרור לחלופה טיפולית על יסוד התקיימות התנאים השני והשלישי בהלכת סויסה (קרי – במצב בו הנאשם לא החל בטיפול קודם למעצרו), אף היא בגדר חריג, המתייחס ל-מקרים נדירים חריגים שבחריגים (מובא מפסק דינו של כב' השופט שטיין בבש"פ 4261/22). המתבקש מהאמור לעיל, הינו ששחרור לחלופה טיפולית בנסיבות מסוגן של הנסיבות דנן, אמור להיות, אם בכלל, נדיר שבנדירים וחריג שבחריגים. לו דעתי להישמע, ראוי שכך גם יהא, בפועל, בעתיד". על רקע המבחנים שנקבעו בגישה האחידה בבית המשפט העליון, ולאחר שהקשבתי לטיעוני ב"כ הצדדים ועיינתי בתסקיר שרות המבחן ושקלתי את מכלול השיקולים הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין המשיב להיעצר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו, וזאת לאחר שלא הובאו בעניינו של המשיב נסיבות חריגות ויוצאות דופן, המצדיקות סטייה מהמדיניות השיפוטית שהתווה בית המשפט העליון בעבירות מושא כתב האישום.
עוד יצוין, כי כאשר הבחין בשוטרים מגיעים לחממה, פרץ המשיב לעבר השוטר זגורי, בעודו עוטף כפפות וחולצה שמסתירה את פניו וניסה להדוף את השוטר זגורי מעליו ולברוח – יוצא אפוא, כי עניינו של המשיב גם על פי הפסיקה המצדדת בנאשמים דומיננטיים הנמצאים במעגל הראשון לבין הנאשמים הנמצאים במעגל השני והנמשכים אחרי הגורמים העיקריים ונמצא, כי עניינו של המשיב איננו נמנה על המעגל השני.
על רקע המתואר לעיל, ובהעדר נסיבות חריגות ויוצאות דופן, הנני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע והליכים קודמים ביום 17.8.2023 הוגש לבית משפט קמא כתב אישום כנגד העורר המייחס לו עבירות של הכנה, ייצור והפקה לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן: הפקודה); החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית לפי סעיף 7(א) ו-7(ג) רישא לפקודה; נטילת חשמל או מים או גז לפי סעיף 400 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין); והפרעה לשוטר במילוי תפקידו לפי סעיף 275 לחוק העונשין.
לצורך תפעול המקום, גידול הסם והפעלת מכשירי החשמל שנמצאו בחממה, חיבר העורר (או מי מטעמו) באופן פיראטי כבל חשמל שהזין את המבנה וחובר לשנאי.
...
לטעמי, מכלול נסיבות העניין מצדיק במקרה דנן את המסקנה לפיה יש לאמץ את מסקנות התסקיר, ולשחרר את העורר לחלופת מעצר הכוללת את המפקחים שנבחנו על-ידי שירות המבחן.
יחד עם זאת, לאור גילו של העורר; מאחר שהוא גידל והפיק סמים מסוג קנאביס בכמות מסחרית בשטח פתוח הסמוך לכביש ראשי; ומאחר שהוא המבצע העיקרי של העבירה – אני סבורה כי מן הראוי לקבוע כי העורר לא ישוחרר בתנאי מעצר בית אלא ייעצר בתנאים של פיקוח אלקטרוני, שהם הדוקים יותר (כפי שנעשה למשל בבש"פ 8640/20 אבו קרינאת נ' מדינת ישראל (23.12.2020)).
לכן, אני מקבלת את הערר במובן זה שאני קובעת שחלף השחרור בתנאי מעצר בית מלא, ייעצר העורר בתנאים של פיקוח אלקטרוני, כאשר המפקחים יהיו המפקחים שנבחנו על ידי שירות המבחן.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

ת"פ 49034-02-19 (מחוזי ת"א) מדינת ישראל נ' אוחיון (7.1.2020) – הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה של ייצור סם ונטילת חשמל, בכך שבצוותא עם אחרים, שכר בית צמוד קרקע עם מרתף ושלושה חדרים הפרושים על פני שלוש קומות לצורך הקמת מעבדה לגידול סם מסוכן מסוג קנביס ולשם כך היתחבר באופן פירטי לרשת החשמל.
אולם, בנגוד למקרים רבים אחרים, הנאשם ביצע את העבירות בעצמו, לאחר שלמד על גידול הסמים במרשתת, הוא לא נעזר באחרים לצורך הקמת המעבדה או באנשי קש לצורך שכירת הבית והוא אף לא היתחבר לחשמל בדרך פירטית כדי להסוות את מעשי גידול הסמים.
...
לאור כל האמור ובהתחשב בנסיבות ביצוע העבירות, מידת הפגיעה בערכים המוגנים ומדיניות הענישה הנהוגה, מצאתי לקבוע את מתחם העונש בין 8 חודשי מאסר ועד 24 חודשים לצד רכיבי ענישה נוספים ובהם קנס, שנועד ללמד כי אין תועלת בביצוע עבירות מעין אלו.
בסופו של דבר, המלצת התסקיר לעניין העונש אינה הולמת את נסיבות המעשה והעושה.
תוצאה לנוכח האמור ובאיזון בין הנסיבות לזכותו של הנאשם לבין הנסיבות העומדות לחובתו אני גוזרת עליו את העונשים הבאים: 8 חודשי מאסר שירוצה בדרך של עבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות מיום 28.9.2023 הנאשם יתייצב ביום 1.3.2024 בשעה 8:00 במשרדי הממונה במפקדת מחוז מרכז של שב"ס. הנאשם מוזהר כי עליו לעמוד בתנאי ההעסקה ובדרישות הממונה, לרבות בדבר איסור צריכת אלכוהול, וכי כל חריגה מהכללים עלולה להביא להפסקת עבודות השירות וריצוי יתרת עונש המאסר מאחורי סורג ובריח.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו