מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גזר דין: נהיגה בפסילה, ללא רישיון וביטוח

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

מטעם המאשימה הוגשו פסקי הדין הבאים: ברע"פ 1883/19 ביטון נ' מדינת ישראל (28.3.2019) נדון עניינו של נאשם שהורשע, על פי הודאתו, בעבירות של נהיגה ללא רישיון, בזמן פסילה, ללא ביטוח וללא רישיון רכב.
בנסיבות המקרה נקבע שמיתחם הענישה ההולם "יכול לנוע ממאסר מותנה, בנסיבות מקילות, שכוללות נהיגה בפסילה בפעם הראשונה, ועבר תעבורתי שאינו מכביד, או סכויי שקום ברורים, ועד שנת מאסר, במקרה שמדובר בעבירה חוזרת ונשנית או עבר תעבורתי מכביד. רכיב הפסילה יכול לנוע בין 6 חודשים, ברף התחתון, ועד 5 שנים, ברף העליון, לצד רכיבי ענישה נוספים. בסופו של דבר בשל נסיבותיו האישיות ובעיקר גילו המבוגר ומצבו הרפואי הקשה, נימנע בית המשפט מלהטיל על הנאשם מאסר בפועל והשית עליו מאסר מותנה, פסילה בפועל למשך 28 חודשים, פסילה על תנאי, קנס והתחייבות. אף אם אתעלם מהעובדה שמדובר בגזר דין שלא עבר את שבט ביקורתה של ערכאת ערעור כלשהיא, הרי שכלל הנסיבות שצוינו בגזר הדין כנימוק להקל, הן בקביעת המיתחם העונשי והן בעונשו של הנאשם, אינם מתקיימים בעניינינו.
...
אני מורה על הפעלת מאסר מותנה של 7 חודשים שהוטל על הנאשם במסגרת ת"פ (ראשל"צ) 1375-08-14.
אני מורה על הפעלת מאסר מותנה של 5 חודשים שהוטל על הנאשם במסגרת פ"ל (פ"ת) 4967-10-14.
אני מורה על הפעלת מאסר מותנה של 7 חודשים שהוטל על הנאשם במסגרת ת"פ (ראשל"צ) 1375-08-14.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בעכו ת"פ 36602-08-20 מדינת ישראל נ' בו לולו בפני כבוד השופטת שושנה פיינסוד-כהן בעיניין: המאשימה מדינת ישראל ע"י שלוחת התביעות גליל. הנאשמים יוסף ימין בו לולו ע"י ב"כ עוה"ד שלומי שרון גזר דין
רע"פ 6987-13 אנטוני אברמוב נ. מדינת ישראל (פורסם בנבו, 21.10.13) נדחתה בר"ע שהגיש המבקש על גזר דינו על פיו הוטלו עליו 12 חודשי מאסר בפועל לצד ענישה נלווית בגין עבירות גידול, ייצור והכנת סמים מסוכנים, החזקת כלים להכנת סם שלא לצריכה עצמית, החזקת סמים שלא לצריכה עצמית ונהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון ובלא ביטוח.
...
לעניין מדיניות הענישה הנוהגת עיינתי גם: ברע"פ 314/16 בן צבי נ. מדינת ישראל (פורסם בנבו, 22.2.16) נדחה ערעורו של נאשם אשר הוחמר עונשו מ6 חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות ל10 חודשי מאסר בפועל בגין גידול סמים בנסיבות בהן שכר הנאשם דירה לצורך גידול הסם ושימוש בכלים כדוגמת שלושה משקלים אלקטרוניים, 200 אדניות, 27 מנורות, חומרי דישון ואמצעים נוספים לגידול הסם והחזיק בסם מסוג קנבוס במשקל העולה על 2.5 ק"ג. בית משפט קמא קבע כי מתחם הענישה נע בין מספר חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות ועד 18 חודשי מאסר בפועל.
סמכותו של בית המשפט להורות על עונש פסילה ביחס למורשע בעבירות סמים אינה מסויגת על פי לשון החוק ובית המשפט רשאי לצוות על עונשו זה נוסף על כל עונש אחר.
לאור כל האמור הנני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: מאסר לתקופה של 8 חודשים בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בעכו פל"א 652-02-22 מדינת ישראל נ' מוסא 19 מרץ 2023 לפני כבוד השופטת אסתר טפטה גרדי בעיניין: 1 מדינת ישראל באמצעות עו"ד תומר יצחקי המאשימה 1 ראיק מוסא באמצעות עו"ד חנא חורי הנאשם גזר דין
בעפ"ת (מרכז) 4518-07-09 ראובן חסן נ' מדינת ישראל ביטא בית המשפט עמדתו כלפי נהיגה תחת השפעת סמים: "אין מקום לחוס על עברייני תעבורה המבצעים עבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול או בהשפעת סמים. התוצאות הקשות האפשריות כתוצאה מנהיגה זו עשויות לפגוע בכל אחד ואחת מיחידי החברה ללא הבחנה של גיל ומין, אלא בכל אדם באשר הוא אדם בהיותו משתמש בדרך, ואין לך לאדם שאינו משתמש בדרך.... מאסר בפועל הוא העונש הראוי למי שנתפס נוהג בפסילה, והוא העונש הראוי למי שנוהג בשיכרות כשהנהיגה בשיכרות אינה עבירה ראשונה". נהיגה בפסילה - מדיניות ענישה בעפ"ת 59810-07-12 דרור אביטל נגד מדינת ישראל (9.10.12), בהתייחסה למיתחם הענישה, בעבירות של נהיגה בפסילה, ציינה כב' השופטת ט' חיימוביץ': "מיתחם הענישה הקבוע לעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נע בין מאסר על תנאי בנסיבות קלות באופן מיוחד, עד לתקופת מאסר בת שנה." בעפ"ת (ב"ש) 43966-08-13 חאלד זידאן נגד מדינת ישראל (21.1.14), ציין בית המשפט את מיתחם הפסילה ביחס לעבירה של נהיגה בפסילה : "הטווח של עשרים וארבעה חודשי פסילת רישיון הנו בתוך מיתחם העונש ההולם, אשר נע בין 6 חודשים ועד לחמש שנים." בעפת 10656-12-12 עאדל חמידי נ' מדינת ישראל (13.5.13) - בעבירות של נהיגה בפסילה, רישיון פקוע (3 שנים), ללא רישיון רכב וללא תעודת ביטוח, לאחר שרישיונו נפסל בשני הליכים שונים, לחובתו 22 הרשעות תעבורה, ורישום פלילי, בעטיו נשא מאסר בשל סחר בסמים, בהרשעה ראשונה של נהיגה בזמן פסילה, נגזרו 3 חודשי מאסר בעבודות שירות ו – 43 ימי מאסר בפועל, אותם ריצה כבר במסגרת המעצר, פסילה לשנתיים, פסילה מותנית, מאסר מותנה בן 8 חודשים והתחייבות.
למשיב עבר פלילי (23 הרשעות) ותעבורתי (16 הרשעות), והורשע בעבירות דומות של נהיגה בפסילה, כשהעבירות בוצעו זמן לא רב לאחר שהשתחרר ממאסר בגין ביצוע עבירות דומות, מהתסקיר עלה שקיים סיכוי ממשי לשקום, בעירעור אימץ בית המשפט את גזר דינו של בית משפט קמא בדבר הארכת המאסר המותנה בן 12 חודשים, בשנתיים נוספות, תוך הטלת רכיבי ענישה נלווים, פסילה בת 36 חודשים, הפעלת התחייבות כספית על סך 5,000 ₪ והתחייבות כספית בסך 10,000 ₪.
...
הנאשם שם הורשע, בין היתר, בנהיגה פסילה, כשמאסר מותנה תלוי ועומד נגדו ובית המשפט ציין: "נאשם אשר חוזר ומבצע עבירות קשות, אך מבקש לשנות מדרכיו, לעלות על דרך הישר, ומבטא רצון כן ואמיתי אשר מתבטא לא רק בהבל פיו, אלא נתמך בראיות מוחשיות, בחוות דעת טיפוליות מקצועיות, נאשם כזה, מן הראוי לסטות מהעונש שראוי למדוד לו, ולבכר תחת זאת, ענישה שיהיה בה דגש על היבטים שיקומיים. אין ספק, אם יצליח שיקומו של העבריין במקרה כזה, יטיב הדבר עם החברה כולה. לכן, במקרה המתאים, יעדיף ביהמ"ש להקל בעונשו של העבריין כדי לאפשר לו להתמיד בדרך הישר, מתוך ראיית טובת הציבור." לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים, בחנתי את עברו של הנאשם, ועיינתי בתסקיר המבחן, אני סבורה שבמקרה שלפני, נוכח רצונו הכן של הנאשם להשתקם, שנתמך בתסקיר המבחן, יש להעדיף את המלצת שירות המבחן, על פני שליחתו של הנאשם למאסר.
נוכח מצבו הבריאותי של הנאשם אני סבורה שאף לא ניתן היה להטיל עליו מאסר בדרך של עבודות שירות.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני דנה את הנאשם ל- 6 חודשים מאסר על תנאי למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה בזמן פסילה או עבירה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה, או עבירה של נהיגה בשכרות, או עבירה של נהיגה בשכרות מכח סרוב או עבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים או של נהיגה תחת השפעת סמים.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בירושלים פ"ל 2617-09-22 מדינת ישראל נ' עקה(עציר) תיק חצוני: 409754/2022 לפני כבוד השופט יהונתן שניאור מאשימה מדינת ישראל נאשם מחמד עקה (עציר) ת.ז. 021688627 ע"י ב"כ עו"ד עומייר מאריד גזר דין
רע"פ 115/21 סער לוי צוברי נ' מדינת ישראל (20.01.21) העבירות בהן הורשע המבקש: נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בשיכרות, נהיגה משמאל לקו הפרדה רצוף, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף וללא ביטוח, העונש שנגזר על המבקש: 7 חודשי מאסר בפועל ,תוך הפעלת מאסר מותנה למשך 4 חודשים במצטבר, פסילה בפועל בת 4 שנים וכן פסילה על מאסר על תנאי וקנס.
עפ"ת (חי') 28115-01-13 עדנאן חבשה נגד מדינת ישראל (18.2.13), העבירות בהן הורשע המערער: נהיגה בשיכרות, נהיגה בפסילה, נהיגה ללא רישיון וללא ביטוח.
"ראוי להבהיר כי חובתו של בית המשפט לתעבורה למלא אחר הוראות החוק, ובהתקיים הנסיבות שפורטו לעיל, להטיל על נאשם עונש פסילה למשך עשר שנים. בהתאם להוראת סעיף 40א(ג)(1) לפקודת התעבורה, בית המשפט רשאי להסתפק בפסילה לתקופה קצרה יותר, אך זאת רק בנסיבות מיוחדות שיפורשו בגזר הדין. הכלל הוא איפוא כי תוטל פסילה למשך עשר שנים, ואילו פסילה לתקופה קצרה יותר תוטל רק במקרים יוצאים מן הכלל, בהתקיים נסיבות מיוחדות כאמור.
...
סבורני לאור האמור, כי יש למקם את הנאשם מעל הרף האמצעי לעניין עונש המאסר ובחלק העליון לעניין עונש הפסילה.
לפיכך, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: פסילה מלקבל ו/או מלהחזיק רשיון נהיגה לתקופה של 10 שנים.
אני מורה על הפעלת עונש מאסר למשך 10 חודשים, כפי שנפסק על תנאי ע"י בימ"ש לתעבורה בפתח תקווה בתיק 3475-02-19 ביום 30.6.19, כאשר 6 חודשים לריצוי באופן מצטבר ו- 4 חודשים לריצוי באופן חופף.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום לתעבורה בעכו פל"א 931-12-21 מדינת ישראל נ' קובטי 26 מאי 2024 לפני כבוד השופטת אסתר טפטה גרדי בעיניין: 1 מדינת ישראל באמצעות עו"ד מערוף סעב המאשימה 1 הישאם קובטי באמצעות עו"ד אברהם סופר מטעם הסנגוריה הציבורית הנאשם גזר דין
עיינתי בפסיקה – ברע"פ 2604/16 עלא אלדין מחאג'נה נ' מדינת ישראל (2.5.18) בנהיגה בפסילה, ללא רישיון נהיגה וללא ביטוח, בעברו עבירות דומות, אומץ גזר דינו של בית משפט השלום אשר דן את המבקש ל - 4 חודשי מאסר תוך הפעלת מאסר מותנה (4 חודשים בחופף ו-3 במצטבר), ובסך הכל 7 חודשי מאסר, שנת פסילה, מאסר מותנה ופסילה מותנית.
...
אני דנה את הנאשם ל-8 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים, לבל יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה, או של נהיגה בזמן פסילה או נהיגה תוקף רישיון נהיגה פקע מעל שנתיים.
אני מורה על הפעלת הפסילה המותנית לתקופה של 6 חודשים שנגזרה על הנאשם בתיק 8714-06-19, מיום 10.7.19, באופן חופף.
אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו