מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

גזר דין בעבירות פריצה, גניבה, הונאה והחזקת רכוש גנוב

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

טיעוני הצדדים ב"כ המאשימה הפניתה לחומרת הנסיבות, לכך שהנאשמת ניצלה את האמון שניתן בה בהיותה מטפלת של קשישה בביתה וניצלה שעת כושר לפרוץ לביתה כשזו אינה בארץ, לרכוש הרב שנגנב, המאשימה טענה כי מיתחם העונש ההולם לעבירת ההתפרצות והגניבה נע בין 12-24 חודשי מאסר ולעבירת ההונאה בכרטיסי האשראי נע המיתחם בין 6-12 חודשי מאסר.
ראו לעניין זה את דברי בית המשפט העליון בע"פ 46/84 מדינת ישראל נ' סבח: "בעת מתן גזר הדין אסור לבית המשפט להיתעלם מעגמת הנפש והבהלה הנגרמות לתושבים שלווים בעטיין של עבירות אלה, לחשש של מאות מישפחות לעזוב את ילדיהן המפוחדים לבדם בבית בעקבות החוויה הטראומטית שפקדה אותם או את שכניהם, ומהצער שניגרם עקב אובדן רכוש בעל ערך סנטימנטאלי. עבריינים אלה, שפוקדים לילה לילה דירה באותה סביבה, מטילים למעשה את חיתיתם על איזור שלם ומשליטים טירור בין תושביו..." באשר לשיקולי הענישה בעבירה של גניבה בידי עובד ממעביד ראו ע"פ 3587/12 דדון נגד מדינת ישראל, שם דובר בעובדת שגנבה כספים ממעבידה: "בית משפט זה עמד לא אחת על כך שיש ליתן משקל רב לשיקול ההרתעתי, תוך מתן משקל מופחת לנסיבות אישיות, במסגרת שקולי הענישה בעבירות "כלכליות" אשר מבוצעות עבור בצע כסף ואשר כוללות שליחת יד לכספי המעביד או לכספי הציבור, על מנת ליידע עבריינים פוטנציאליים כי "הסיכון גובר על הסיכוי". ראו גם דבריו של בית המשפט המחוזי בע"פ (ת"א) 72220/04‏ ‏מדינת ישראל נ' כהנים מרדכי: "אפשר וצריך לידרוש ממעסיק שינקוט אמצעי הגנה מירביים כדי לשמור על רכושו, כנגד גנבים "מן החוץ" – אך קשה אם לא בלתי אפשרי, להיתגונן מראש כנגד עובד "מבפנים", שבתוקף תפקידו ומכוח האימון שהמעביד רוחש לו – יש לו גישה טבעית לרכושו של המעביד.
על כן, מתחייבת ענישה מחמירה ומרתיעה" לנאשמת אמנם לא יוחסה עבירה של גניבה ממעביד, שכן סיימה את תקופת העסקתה אצל המתלוננת בטרם ההתפרצות לביתה, אך היתה לה הכרות ו"גישה קלה" לדירתה ורכושה של המתלוננת על רקע היותה מועסקת במקום בעבר ואת המפתח לדירה החזיקה בחזקתה עוד מהתקופה בה היתה מועסקת במקום.
...
בשים לב שהסך 80,000 ₪ לא צויין בכתב האישום, והנאשמת לא הודתה בסכום זה, ובשים לב שבשלב הראיות לעונש לא הוצגו קבלות המלמדות על הסך הנ"ל, על אף עדותה של המתלוננת, לא שוכנעתי מעבר לכל ספק סביר כי זהו הסכום המדוייק של הרכוש שנגנב.
לאור כל האמור אני קובעת כי מתחם העונש ההולם לאירוע בכללותו, נע בין 10-24 חודשי מאסר וענישה נלווית.
כאמור, לא נעלמה מעיני המלצת שירות המבחן להסתפק בענישה בדמות מבחן ופיצוי אלא שבשים לב לחומרת העבירות בנסיבות שבפניי , אין בידי לקבל המלצה זו. אף אין בידי לקבל את עמדת ב"כ הנאשמת כי ניתן להסתפק בהוספת רכיב ענישה בדמות של"צ. אני סבורה כי לאור חומרת המעשים, וכאמור, אין מדובר במעידה רגעית, אלא מסכת עבריינית שנמשכה על פני למעלה מחודש, ועל אף נסיבותיה האישיות של הנאשמת ועל אף המלצת שירות המבחן, יש מקום להטלת ענישה מוחשית בדמות מאסר שירוצה בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בקריית גת ת"פ 41707-04-19 מדינת ישראל נ' קורנצויט בפני כבוד השופטת טל לחיאני שהם בעיניין: מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד אורטל ליברזון המאשימה אלכסיי קורנצויט באמצעות ב"כ עו"ד וקסלר הנאשם גזר דין
לעניין הפגיעה בתחושת הבטחון של הציבור בעקבות ביצוע עבירות רכוש, יפים דברי כב' השופט י. עמית בבש"פ 45/10 מסארווה נגד מדינת ישראל (08/01/10) לפיהם: "פיתאום קם אדם בבוקר ומוצא שמכוניתו חלפה עם הרוח, או במקרה הטוב, נפרצה ותכולתה נשדדה. חוזר אדם לביתו בסוף עמל יומו ומוצא כי מאן דהוא חדר לפרטיותו ונטל את רכושו ואת חפציו שאותם צבר בזיעת אפו ומיטב כספו. מי ימוד את עוגמת הנפש, הרוגז וחיסרון הכיס שנגרמו למי שניפגע מאותן עבירות רכוש, שדומה כי ליבנו גס בהן, והסטטיסטיקה של העבירות הלא מפוענחות בתחום זה מדברת בעד עצמה. אין לראות בעבירות רכוש, כמו התפרצות לדירה או גניבת רכב, גזירת גורל שאין לה מענה בחוק ובפסיקה". כמו כן, באשר לחומרת הפגיעה בערכים המוגנים בשל גניבת טלפונים ניידים נקבע ברע"פ 6365/13 קליינר נגד מדינת ישראל (23/09/13) כך: "גניבת מכשירי טלפון ניידים הפכה, למרבה הצער, לתופעה נפוצה הפוגעת באזרחים תמימים ומערערת את תחושת הבטחון של הציבור. אין להקל ראש בעבירה זו ויש להטיל על המורשעים בביצועה עונשים הולמים". בעפ"ג 51662-12-14 מדינת ישראל נגד ג'אבר (20/04/15) (להלן: "פס"ד ג'אבר") צוין ביחס לטלפונים "חכמים" כי "במכשיר כזה מצוי בימינו מרכז חייו של כל אדם", ו"כי כל מכשיר טלפון נייד מחזיק מידע רב ערך עבור בעליו, שיחזורו הוא כימעט בלתי אפשרי, ומכל מקום, נטילתו גורמת עוגמת נפש רבה למי שהמכשיר נגנב ממנו".
עיון בת/2 מעלה כי לנאשם 6 הרשעות קודמות בגין ביצוע עבירות רכוש רבות בהן עבירות גניבה, הונאה, גניבת ארנקים , תקיפה כדי לגנוב וגניבה מרכב , בגינן ריצה מספר עונשי מאסר ממושכים.
...
זאת ועוד, על הצורך בהחמרה בגזירת עונשם של נאשמים בעלי עבר פלילי מכביד בעבירות דומות מסוג זה נאמר ברע"פ 6285/12 וקנין נגד מדינת ישראל (29/08/12) כי: "עבריינות סדרתית כגון דא, שאין בה שמץ של כבוד לקניינו של האדם, לפרטיותו ולכבודו, מחייבת את בתי המשפט ליתן מענה ענישתי ראוי, על מנת להוקיעה ולמגרה, וזאת על-ידי מתן משקל בכורה לשיקולי ההרתעה והגמול". באיזון בין השיקולים השונים, כאשר לקחתי בחשבון את עברו הפלילי של הנאשם, קיומו של מאסר מותנה שלא הרתיעו אל מול נסיבותיו האישיות ומאמציו הרבים להשתלב בהליכי טיפול, על אף שאלה בסופו של יום לא צלחו - באתי לכלל מסקנה כי יש להטיל על הנאשם עונש ברף הבינוני של המתחם.
באשר לרכיב הכלכלי, לאור העובדה שהנאשם לא משולב בתעסוקה מזה שנים ומצבו הכלכלי מורכב, שוכנעתי להסתפק בהטלת פיצוי למתלוננים ובהתחייבות ולהימנע מהטלת קנס.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בכפר סבא ת"פ 47532-07-16 מדינת ישראל נ' ברז(עציר) 08 מרץ 2017 לפני כב' השופט מיכאל קרשן בעיניין: המאשימה מדינת ישראל הנאשם **** ברז (עציר) נוכחים" ב"כ המאשימה עו"ד פאדי אסעד הנאשם הובא וב"כ עו"ד ענת קירשנברג גזר דין
הנאשם, **** ברז יליד 1997, הורשע על יסוד הודאתו בעובדות כתב אישום מתוקן, במסגרת הסדר דיוני שלא כלל הסכמה לעניין העונש, בבצוע עבירה אחת של פריצה לרכב, 9 עבירות של גניבה מרכב, 9 עבירות של פריצה לרכב בכוונה לגנוב ועבירה אחת של הונאה בכרטיס חיוב.
בנוסף צרף הנאשם והורשע על פי הודאתו בעובדותיו של כתב אישום נוסף (ת"פ 2327-02-16 שסומן במ/1) בבצוע עבירה של החזקת נכס החשוד כגנוב.
הוא הגיע בשעות הלילה כשהוא מצויד בפטיש ניפוץ, איתר מונית חונה, ניפץ את שמשת הרכב באמצעות הפטיש, ניכנס למונית ובחלק הארי של המקרים גנב מהמונית רכוש, כמפורט בכתב האישום המתוקן הכולל עשרה מקרים מסוג זה. באחד המקרים (אישום מס' 5) גנב הנאשם מתוך מונית כרטיס אשראי והשתמש בו לצרכיו.
...

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

* אמנם ענין כהן שונה מענייננו בבצוע עבירה נוספת, בהקף ושווי הרכוש שנגנב וכטענת ב"כ הנאשם גם בכך שהנאשם שלפני לא הורשע בפריצה לרכב - אולם ניתן לגזור אמת מידה עונשית הולמת בנוגע לעבירת הגניבה מרכב ובנוגע להפעלת המאסרים המותנים.
רע"פ 5212/13 שמעון נ' מדינת ישראל (29.8.13) אליו הפניתה ב"כ המאשימה – נדחו ערעור ובקשת רשות ערעור של מי שהורשעה על פי הודאתה בבצוע 2 עבירות גניבת כרטיס חיוב, 2 עבירות הונאה בכרטיס חיוב, ו-2 עבירות קבלת דבר במירמה, שבוצעו תוך שימוש בכרטיס חיוב של קשיש אצלו עבדה אותה עת. הושתו 10 חודשי מאסר בפועל, הופעלו 7 חודשי מאסר מותנה בחופף ובמצטבר, כך שבסך הכל נגזרו 12 חודשי מאסר בפועל, מאסרים מותנים והתחייבות.
בענין זה אין לי אלא לחזור על קביעת בית המשפט בעפ"ג (מחוזי-ב"ש) 1203-07-21 מדינת ישראל נ' חזאם אלהוזייל (21.10.21) - "הכלל הוא אפוא, כי הרשעה בעבירה נוספת מביאה להפעלת המאסר על תנאי, ונקודת המוצא היא שתקופת מאסר על תנאי המופעלת, מיצטברת לתקופת המאסר המוטלת בשל העבירה הנוספת. על מנת שבית המשפט יורה על חפיפת התקופות או חלקן, צריכים להיות טעמים מיוחדים המצדיקים זאת". סוף דבר במסגרת גזר הדין התחשבתי בצורך בהרתעה אישית ובהרתעת הרבים, בהתאם לסעיפים 40ו ו-40ז ל-חוק העונשין ובהיעדר שיקולים לסטות מהמתחם לקולא או לחומרא, בהתאם לסעיפים 40ד ו-40ה ל-חוק העונשין.
חודשיים מאסר על תנאי למשך 3 שנים מתום ריצוי מאסרו שלא יעבור עבירות רכוש מסוג עוון והחזקת סכין.
...
אשר על כן, אתייחס במאוחד לאמות המידה ואבני הבוחן בהן התחשבתי בקביעת מתחמי העונש ההולמים, בהתאם לסעיף 40ג(א) ל-חוק העונשין: מקובלת עלי טענת ב"כ המאשימה, כי מביצוע העבירות נפגעו ערכים חברתיים הכוללים הגנה על הקניין, הגנה על הפרטיות והגנה על הבטחון האישי של הציבור.
מקובלת עלי טענת ב"כ הנאשם כי אין מקום להעמיד את הנאשם במרכז המתחמים, אך מנגד גם אין מקום להעמידו בתחתית המתחמים שנקבעו, בהעדר נסיבות מיוחדות.
מקובלת עלי גם טענת ב"כ הנאשם כי יש מקום להשית על הנאשם עונש כולל לכל האירועים, תוך חפיפה בין העונשים, אולם לא מצאתי מקום לחפיפה מלאה בין העונשים.
אשר על כן, תוך התחשבות במספר העבירות, תדירותן ובזיקה ביניהן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 7 חודשי מאסר בפועל.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

פסק דין המערער הורשע על יסוד הודאתו בעובדות כתב האישום בת"פ 66365-11-18 בעבירות של שימוש ברכב ללא רשות, החזקת סם מסוכן לצריכה עצמית, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו וריבוי עבירות של הונאה בכרטיס חיוב.
ביצוע העבירות בשעת לילה, העובדה שבאחד המקרים דיירי הבית היו בבית בעת הפריצה והמערער ניגש לאדם שישן בבית והוציא מידיו מכשיר טלפון סלולרי, והעובדה שהיקף הרכוש שנגנב איננו מבוטל, משווים לעבירות ההתפרצות והגניבה של המערער חומרה משמעותית.
ומאז מעצרו האחרון הוא נקי מסמים ומתחליפי סם. הרושם הוא שהמאפיינים המיוחדים של העבירות שביצע המערער ושל המערער עצמו, וכן המאמצים הכבירים של המערער להיגמל מצריכת סמים, לא קיבלו ביטוי מספיק בגזר הדין של בית המשפט קמא.
יתר הוראות גזר הדין יעמדו בעינן.
...
בשלב קביעת העונש, בית המשפט התחשב בהליך הטיפולי הממושך שהמערער עבר למרות שבסופו של דבר הוא שב ומעד.
לאחר שעיינו בכל החומרים הנוגעים לענין ושמענו את טיעוני הצדדים, באנו למסקנה שדין הערעור להתקבל.
בסופם של דברים, שקלול הנתונים והנסיבות הנוגעים לענין הביא אותנו למסקנה שיש לקצר את תקופת המאסר של המערער ואנו מעמידים את עונש המאסר בפועל של המערער על 48 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו