יש ממש בטענת המאשימה כי מדובר בהסדר כובל הנוגע לעניין שהוא בגרעין הקשה של עבירות הגבלים עיסקיים (מחיר, רווח).
בע"פ 7086/06 מדינת ישראל נ' אריאל הנדסת חשמל רמזורים ובקרה בע"מ (31.5.07), פסק בית המשפט העליון בהקשר קרוב כי
"...לאור החשיבות הנעוצה בשמירה על רמה כללית של אחידות בענישה כלפי מי שביצעו את אותה עבירה באותן הנסיבות ובאותו המועד, הנובעת הן מטעמים הקשורים בתחושת הצדק בקרב הציבור ואצל העבריין עצמו, הן מסיבות הקשורות במהות העבירה ובשיקולי הענישה הנדרשים, אין זה ראוי, ככלל, לנתק לחלוטין בין העונשים ולהשית על הנאשמים שלא הודו עונש החורג באופן משמעותי מזה שנגזר במסגרת הסדר הטיעון (בפיסקה 17).
כמו כן, תחתום הנאשמת על התחייבות על סך של 300,000 ₪, להמנע מבצוע אחת מן העבירות בהן הורשעה, וזאת למשך 24 חודשים מיום גזר דין זה.
פסילה מכהונה כדירקטור
נוכח החלטתי שלא לבטל את הרשעתו של הנאשם, יש להדרש לנושא כהונתו של הנאשם כדירקטור בחברות ציבוריות (כיום מכהן הנאשם כדירקטור בחברת אל על בע"מ (כהונה העתידה להסתיים ביום 28.2.16), ובחברת מדיגוס בע"מ; ראו נספחים א'1, א'2 לכרך ראיות לעונש שהגיש הנאשם).
...
נוכח כל האמור, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים:
מאסר בפועל של ששה חודשים, אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות, בהתאם לתוכנית שהוכנה על ידי הממונה על עבודות השירות.
כמו כן, תחתום הנאשמת על התחייבות על סך של 300,000 ₪, להימנע מביצוע אחת מן העבירות בהן הורשעה, וזאת למשך 24 חודשים מיום גזר דין זה.
פסילה מכהונה כדירקטור
נוכח החלטתי שלא לבטל את הרשעתו של הנאשם, יש להידרש לנושא כהונתו של הנאשם כדירקטור בחברות ציבוריות (כיום מכהן הנאשם כדירקטור בחברת אל על בע"מ (כהונה העתידה להסתיים ביום 28.2.16), ובחברת מדיגוס בע"מ; ראו נספחים א'1, א'2 לכרך ראיות לעונש שהגיש הנאשם).
הוראה זו הקנתה לבית המשפט סמכות לקבוע הגבלת אדם מכהונה לדירקטור, אם הורשע בעבירה "אשר בית משפט קבע כי מפאת מהותה, חומרתה או נסיבותיה אין הוא ראוי לשמש כדירקטור בחברה ציבורית". בית המשפט עמד לעניין זה על שני סוגי שיקולים עיקריים, והם "... הגנה על הציבור ועל האינטרס הציבורי בכך שנושאי התפקידים בחברות ציבוריות יהיו אנשים הראויים לכך מבחינת כישוריהם, נסיונם ותכונותיהם הרלוונטיות. השיקול השני הינו הפגיעה בחופש העיסוק של הנאשם המורשע, מעצם חסימת דרכו לכהונת דירקטור בחברה ציבורית משך חמש שנים". כן עמד בית המשפט על שיקולים הנוגעים לחומרת העבירה, טיבה ונסיבות ביצועה, ובהם קיומו של דופי מוסרי; קשר בין הרשעה בעבירה ובין מסקנה בדבר היעדר כישורים לשמש בתפקיד; המניע לביצוע העבירה (טובת המבצע או טובת החברה); תוצאות העבירה; משך ביצועה; מידת התחכום או התכנון שהצריכה (בפסקה 37).