בסיכומו של דבר, התובעת תבעה 4 רכיבים: פיטורים בנגוד לחוק עבודת נשים בסך 50,000 ₪; פיטורים שלא כדין (אי עריכת שימוע) בסך 43,500 ₪ המשקף פיצוי בגובה 6 משכורות ; עגמת נפש עקב היתעמרות והתנכלות והעסקה פוגענית בסך 80,000 ₪ ופצוי בגין הפרת חובת תום הלב המוגברת בסך 35,000 ₪ וסה"כ: 208,500 ₪.
לפיכך, מתבקש בית הדין לדחות את התביעה על כל ראשיה ורכיביה ולחייב את התובעת בהוצאות משפט נכבדות ולדוגמא.
בפסק דין נפתלי קבעה נשיאת בית הדין לעבודה בירושלים דאז, כב' השופטת דיתה פרוז'ינין, כי חרף העובדה שהצעת החוק למניעת היתעמרות בעבודה עברה בקריאה טרומית בלבד, אין מקום למנוע הגשת תביעות בעילה זו וכי ניתן לפסוק פיצוי עקב תנאי העסקה פוגעניים והתעמרות בעבודה במסגרת פסיקת פיצוי בגין עגמת נפש.
אין בעובדה שטענותיה לא התקבלו על ידי המנהלים הבכירים כדי לקבוע שהנתבעות התעמרו בתובעת ו/או היתנכלו לה.
בנוסף, התובעת אישרה בחקירתה הנגדית שלאחר חזרתה מחופשת הלידה קיימה איתה הגב' לימור משולם (המנהלת החדשה במקומה של גב' בן משה) שיחת הכרות כדי לבחון איך אפשר לעבוד ביחד.
עוד נציין, כי בפס"ד נפתלי נקבע כי לא כל היתנהלות של המעסיק ממנה נפגע העובד, מהוה "היתנכלות תעסוקתית". אנו מסכימים עם אמירת בית הדין שם. יחסי עבודה מעצם טיבם כרוכים בעימותים ובחיכוכים בין העובד למעסיק וישנן פעולות שעשויות לגרום לפגיעה בעובד, הגם שהן חלק בלתי נפרד מעולם העבודה ומהפררוגטיבה הניהולית של המעסיק - כגון הערות על תיפקודו, קבלת הערכה לא חיובית ועוד.
כפועל יוצא מכך, ובנגוד לסברה ששלטה בעבר, הכירה הפסיקה בקיומה של חובת שימוע המוטלת גם על המעביד הפרטי ולא רק המעביד הצבורי או הדו מהותי (ע"ע 415/06 דני מלכה - שופרסל בע"מ, 15.7.07; ע"ע 300353/98 יוסף הרמן - סונול ישראל בע"מ, 29.12.02; ע"ע 93/07 גיורא ארבל - נ.א.ס.ס, 19.11.08).
...
ממילא, הנתבעות טענו, ואנו מקבלים גירסה זו, כי לא הייתה "המתנה" לשעת כושר כלשהי, אלא דווקא לאחר שהתובעת חזרה מחופשת הלידה היא החלה לעבוד בכפיפות למנהלת אחרת שלא הכירה אותה קודם (גב' משולם), אולם גם למנהלת החדשה היו טענות ביחס לתיפקודה המקצועי ורק בנסיבות אלה היא זומנה לשימוע חדש.
לפיכך, התובעת לא הצביעה על הוראה כלשהי שהופרה על ידי הנתבעות מכח חוק עבודת נשים ועל כן אנו דוחים את תביעת התובעת לפיצוי בגין רכיב זה.
האם הנתבעות הפרו את חובת תום הלב המוגברת?
שעה שקבענו כי לא היה דבר בהעסקתה של התובעת שניתן לראות בו התעמרות ו/או התנכלות תעסוקתית וכן כי התובעת לא פוטרה שלא כדין וכי לא הייתה הפרה של חוק עבודת נשים, ברי כי גם לא הופרה חובת תום הלב מצד הנתבעות ועל כן דין רכיב זה – להידחות.
סוף דבר:
התביעה נדחית.