מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בתביעת לשון הרע חובה לפרט את המילים המדויקות בהן השתמשו

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעת לשון הרע ישנה חובה לפרט את המילים המדויקות המהוות לכאורה לשון הרע ולא להסתפק במסירת תוכנן בלבד.
מן הכלל אל הפרט, במקרה דנן, בעלי הדין הנם הנתבעת שהייתה עובדת והתובע אשר שימש כמעבידה, לרבות באמצעות חברות שונות שהיו בבעלותו ו/או בניהולו ו/או שהוא שימש בהם כמנהל פעיל כמשמעות המונח "נושא משרה" המפורט בסעיף הנ"ל. (ר' גם סעיף 1 לכתב התביעה).
...
לאור כלל האמור, המסקנה הינה כי התובענה חוסה תחת סמכותו העניינית הייחודית של ביה"ד האזורי לעבודה, ויש להעבירה אליו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

תובע אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא עליו דיבה, והוא חייב לציין בכתב תביעתו את "פירוט המילים, בכתב או בע"פ, שבהם השתמש הנתבע". כאשר לשון הרע נאמרה בעל פה, על התובע לציין בכתב תביעתו את המילים המדוייקות שנאמרו, והוא אינו יכול להסתפק במסירת תוכנן.
בהקשר לחובת הפרוט המוטלת על תובע בתביעה בגין פירסום לשון הרע נקבע בפסיקה כי - "כאשר מדובר בהוצאת דיבה, המילים (או המעשה, לפי העניין), מהוות את הבסיס העקרי להקמת העילה ובלעדיהן אין. על כן, כבר נקבע, כי התובע על פי החוק אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא את דיבתו, ועליו לציין בכתב תביעתו "את פירוט המילים, בכתב או בע"פ, בהן השתמש הנתבע", ואשר מולידות לטענתו את עילת התביעה.
" הדברים חזרו ונשנו בתא (ב"ש) 42724-07-17 יוסף אנידג'ר נ' יניב הגי (פורסם ב"נבו"): "העדר הפרוט והביסוס הנידרש מהוה מיכשול חמור אף יותר כאשר עסקינן בעילת תביעה בלשון הרע. על שכמו של תובע המבקש לתבוע בעילת לשון הרע מוטלת החובה להצביע ולפרט את כל רכיביה של עילת לשון הרע הנטענת...... (על "הנטל" המוטל על שכמו של תובע בעילת לשון ראו בספרו של שנהר, בעמודים 419-422.
...
סוף דבר אני מורה על סילוקה של התביעה שכנגד על הסף.
הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות בסך 3,510 ₪.
בהינתן האמור אני מורה על קביעת ישיבת הוכחות טנטטיבית שתיקבע ליום 14.10.21 בין השעות 8:30 ל-11:00.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

מוסיפה הנתבעת 1 וטוענת כי התובעת הלכה למעשה לא הצביעה על עילות התביעה כנגדה ובכלל זה לא פירטה כלל כיצד הנתבעת 1 היתנכלה אליה תעסוקתית כטענתה או כיצד הפרה כלפיה את חובת תום הלב ואת הטיעונים כלפיה בעיניין עוולת לשון הרע (אשר ממילא נמחקה כנגדה) ועל כן דין התביעה להמחק בהיעדר עילת תביעה.
תובע אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא עליו דיבה, והוא חייב לציין בכתב תביעתו את "פירוט המילים, בכתב או בע"פ, שבהם השתמש הנתבע". כאשר לשון הרע נאמרה בעל פה, על התובע לציין בכתב תביעתו את המילים המדויקות שנאמרו, והוא אינו יכול להסתפק במסירת תוכנן.
בהקשר לחובת הפרוט המוטלת על תובע בתביעה בגין פירסום לשון הרע נקבע בפסיקה כי - "כאשר מדובר בהוצאת דיבה, המילים (או המעשה, לפי העניין), מהוות את הבסיס העקרי להקמת העילה ובלעדיהן אין. על כן, כבר נקבע, כי התובע על פי החוק אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא את דיבתו, ועליו לציין בכתב תביעתו "את פירוט המילים, בכתב או בע"פ, בהן השתמש הנתבע", ואשר מולידות לטענתו את עילת התביעה [ע"א 594/66 אהרוני נ' בנק י.ל. פויכטונגר בע"מ, פ"ד כא (1) 160, 163 (1967); המר' (מחוזי י-ם) 688/66 119/53 היועץ המשפטי לממשלת ישראל נ' קול העם בערבון מוגבל, פ"מ ח 396 (1953) בפס' 5 לפסק דינו של השופט ב. הלוי; אורי שנהר דיני לשון הרע 420 – 421 (1997); .
...
סוף דבר: הנתבעת 1 תפצה את התובעת בגין עגמת נפש והתנהלות בחוסר תום לב בסך 40,000 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.
כן תשלם הנתבעת 1 לתובעת גם הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 5,000 ₪ שגם הם ישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.
לאור דחיית התביעה לפיצוי בגין לשון הרע כנגד הנתבעת 2 - תשלם התובעת לנתבעת 2 הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 4,000 ₪ שעליה לשלם בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.

בהליך תה"ס (תה"ס) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בנסיבות העניין, מצאתי כי חוק איסור לשון הרע מקנה לאיש את הגנת תום הלב בדומה לזו הקבועה בחוק הגנת הפרטיות, הגנה על פירסום שנעשה בתום לב, ובנסיבות שבהן הוטלה על המפרסם חובה חוקית לעשות את הפירסום או שהפירסום נעשה כדי להגן על עניין אישי כשר.
הדין הוא, כי תובע אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא דיבתו רעה, אלא עליו להתכבד ולפרט בכתב תביעתו את פירוט המילים, בכתב או בעל פה, בהן השתמש הנתבע.
כאשר לשון הרע הנטענת נאמרת בעל פה, על התובע לציין בכתב תביעתו את המילים המדויקות שנאמרו, והוא אינו יכול להסתפק במסירת תוכנן.
בכל אחת מחמש העוולות המצוינות בכתב התביעה, האשה אינה מפרטת כלל מהן המילים המדויקות בהן השתמש לטענתה האיש, אשר יש בהן כדי להוציא רעה את דיבתה של האשה.
...
טענת המשיבה שבמשך השנים המערער נתן לה מזונות במסגרת הסכם הגירושין אינה מקובלת עליי.
לפיכך אני מורה כי הטיפול המשפחתי יתקיים כפי שנקבע אצל הגב' ל' ג', ויפה שעת אחת קודם.
שתי התביעות ההדדיות של הצדדים לביטול המזונות ולהגדלת המזונות נדחות.
התביעה הכספית בגין לשון הרע שהגישה האישה נדחית, לאחר שנמצא כי האישה לא הוכיחה כי האיש עוול בעוולת לשון הרע ומנגד האיש הוכיח, כי קיימת לו הגנות מכוח חוק איסור לשון הרע וחוק הגנת הפרטיות ודין התביעה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, אילנה לא עמדה בחובת הפרוט של כל מרכיבי "הפירסום" המהוים לשון הרע, בכלל זה – לא הוצגו המילים המדויקות שנאמרו, מועד הפירסום, המסגרת בה נאמרו האמירות וכו'.
תובע אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא עליו דיבה, והוא חייב לציין בכתב תביעתו את "פירוט המילים, בכתב או בע"פ, שבהם השתמש הנתבע". כאשר לשון הרע נאמרה בעל פה, על התובע לציין בכתב תביעתו את המילים המדוייקות שנאמרו, והוא אינו יכול להסתפק במסירת תוכנן" (ציטוט מתוך ספרו של אורי שנהר, דיני לשון הרע (1997), עמ' 421, אשר הובא בע"ע (ארצי) 7192-02-13 די.אס. פי גרופ בע"מ - אלי אסולין (16.09.2013), סעיף 12 לפסק הדין, ההדגשה הוספה (להלן: "פסק דין ד.אס.פי")).
.אין משמעות הדרישה לפירוט המרכיבים האחרים כי בהעדר מידע מלא בידי התובע אודות נסיבות הפירסום, כגון יום ושעה מדויקים בהם בוצע הפירסום, תימחק התביעה על הסף בשל העדר עילה.
...
סוף דבר התביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק עוולות מסחריות – מתקבלת.
התביעה לפיצוי בגין אבדן עמלות בהווה ובעתיד וכן התביעה לפיצוי מוסכם כאמור בהסכם הסודיות, נדחות.
התביעה שכנגד בגין אי תשלום הפרשי עמלות וכן התביעה לתשלום פיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק איסור לשון הרע ועגמת נפש – נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו