בית משפט השלום בהרצליה
ת"א 52587-07-13 אסט(המנוח) ואח' נ' רוזנצוויג ואח'
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופטת אירית מני-גור
תובעים
1.חיים אסט ז"ל (המנוח)- ת.ז. 002394203
2.מרים אסט – ת.ז. 007454580
ע"י ב"כ עוה"ד אילן ירון ואח'
נתבעים
1.דוד רוזנצוויג- ת.ז. 1779727
2.הפניקס חברה לביטוח בע"מ
ע"י עוה"ד יוסף רנרט ואח'
פסק דין
עוד טענה הנתבעת, כי מעיון בתיק המישטרה, בגזר הדין ובעדותו של הנתבע בפני בימ"ש דנן ברור לחלוטין כי בעת קרות התאונה הנתבע היה בלתי כשיר לנהיגה ברכב, מבחינה גופנית ונפשית ולראיה בהתאם להסדר הטיעון בכתב האישום שהוגש נגדו הוא נפסל מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה לצמיתות ולכן היא פטורה מחבותה בהתאם לסעיף 8 לפוליסה.
על אף האמור בסעיף קטן (א) –
המבטח לא היה פטור מחובתו לפי פוליסה זו אם הנוהג ברכב היה בעל רישיון
נהיגה בר תוקף כאמור בסעיף קטן (א), במועד כלשהוא במשך 24 החודשים שקדמו למועד קרות תאונת הדרכים, ובילבד שבעת קרות מקרה הביטוח לא היה פסול מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה כאמור לפי הוראות שבחיקוק.
לטענת הנתבעת, פרופ' ברנר חרג מהחלטת ביהמ"ש מיום 12.11.13 ובדק את התובעת עוד בטרם הומצאה לידיו חוו"ד של המומחה האורתופדי פרופ' גנאל.
לתיק בית משפט צורף תעוד רפואי עב כרס (המכיל למעלה מ-700 עמודים), המלמדים כי לתובעת תחלואים רבים עובר לתאונה לרבות סוכרת, יתר לחץ דם המתבטא בפרפורי עליות פיתאומיים, התובעת עברה צנתור, עוד עברה מאורע של עוורון פיתאומי בעין ימין בשנת 2005 עקב איסכמיה של עצב הראיה.
...
חידוש הרישיון
סבורני, כי לא יכולה להיות מחלוקת לפיה דרישת המחוקק לבצע בדיקה רפואית כתנאי לחידוש רישיון בפרט לנהגים מעל גיל מסוים היא אכן דרישה מהותית, כפי שטענה הנתבעת.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים לעניין הוצאות הנסיעה, אני סבורה כי יש לפסוק לתובעת סכום גלובלי שיאמוד את הצורך בנסיעות מוגברות לצורך קבלת טיפולים רפואיים ולצורך בדיקות רפואיות.
כאב וסבל
אני סבורה כי ב"כ התובעת טעה בחישובו, על פיו יש לחשב את כאב וסבל לפי 25% נכות צמיתה.
אני סבורה כי הדיון בשאלת החבות היה הכרחי, חרף זאת שיתפה הנתבעת פעולה, הגיעה להסכמה בעניין התשלום התכוף, הסכימה לבדיקת התובעים לפני תום שנה ממועד התאונה, והיתה קואופרטיבית בכל דרך אפשרית.