נטען, כי במסגרת הדיון, וכפי שבא לביטוי בפרוטוקול שיקף בית המשפט לצדדים כי התיק מיתנהל ללא חוות דעת מומחה בתחום הכירורגיה, ולמעשה לא יוכל להכריע בשאלת הרשלנות באיבחון הדלקת בתוספתן.
לחילופין, בקשה הנתבעת כי ככל וייעתר בית משפט לבקשה, יקצבו לה 90 יום להגשת כתב הגנה מתוקן מטעמה לרבות חו"ד.
דיון והכרעה
הלכה היא שבעל דין המבקש להוכיח "עניין שברפואה" נידרש לצרף לכתב טענותיו חוות דעת מומחה ברפואה, בשונה מחווֹת דעת מומחים בתחומים אחרים, שאותן אין צורך לצרף לכתב הטענות.
כך, על דרך הכלל, ובמיוחד בתביעות בגין רשלנות רפואית, שבהן גם שאלת האחריות (ולא רק שאלת הנזק) כרוכה, בהוכחת "עניינים שברפואה", ולפיכך על התובע לתמוך גם את טענותיו במישור זה בחוות דעת מתאימה (רע"א 2589/23 פלוני נ' אסותא אשדוד בע"מ, (20.6.2023)).
הבקשה הוגשה ביום חמישי ה- 29.2.24, עשרה ימים לאחר שהתקיים דיון הוכחות ראשון בתיק, כאשר דיון הוכחות נוסף קבוע ליום 3.4.24 ודיונים נוספים ליום 12.3.24 ו- 18.3.24, שבע שנים לאחר שהוגשה התביעה, ארבע עשרה שנה לאחר האירועים נשוא כתב התביעה, בעת שהצדדים השלימו את הגשת ראיות, תצהירים וחוה"ד לפני כארבע שנים.
...
לאחר ששקלתי את מכלול הנסיבות, במיוחד לאחר כניסתן לתוקף של תקנות סד"א החדשות, החלטתי כי יש לתת בכורה לסיומו של ההליך, תוך חיסכון במשאבי זמן ועלויות.
כפי שפורט לעיל השיהוי הניכר, ההתנהלות בחוסר תם לב, התנהלות המובילה לסרבול ועיכוב קיצוני בניהולו של ההליך הנמצא בשלביו האחרונים, תוך הוספת עלויות נכבדות והשחתת זמנו של ביהמ"ש, מובילים אותי למסקנה כי אין להיעתר למבוקש.
לפיכך, לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה.