לפניי בקשת התובעים לתיקון כתב התביעה וצרוף חוות דעת רפואית נוספת מטעמם.
לכתב התביעה צרפו התובעים את חוות דעתם של ד"ר סילביה נוימן, מומחית בתחום הגנטיקה הרפואית, של ד"ר זהר לויתן מומחה בתחום המיילדות והגינקולוגיה ושל פרופ' אלי להט מומחה בתחום נוירולוגיה ילדים לעניין הנזק.
הנתבעים היתנגדו מכל וכל לבקשה בטענה שבאמצעות הגשת חוות דעת נוספת בשלב זה מבקשים התובעים למעשה לעקוף את דיני ההתיישנות, שעה שהגישו את כתב התביעה מטעמם יום לפני שחלפה תקופת ההתישנות וזאת שעה שהטענות החדשות לא פורטו בכתב התביעה, אלא הועלו בו טענות כוללניות בלבד, שלא מפרשות את הרשלנות המיוחסת לנתבע-2, הכל מבלי לפרט את הממצאים שהוחמצו כביכול ואת הרשלנות לגביה.
על אף האמור, נותרה בעינה הגישה לתיקון כתבי הטענות ליבראלית יחסית, תוך מתן משקל למהות התיקון המבוקש, כאשר נקבע שלעיתים מוטב לרפא את הפגיעה שיסב התיקון להליך או לבעל הדין שכנגד בתשלום הוצאות (השוו: רעא 4027/22 אוהד שני, עו"ד נ' איל וסטמן (24/7/22), פיסקה 16 (להלן: "עניין וסטמן"); רע"א 7466/17 אסיסקוביץ נ' מועצה אזורית הר חברון, פסקה 9 (20.12.2017)).
משכך, בדרך כלל לא יהא בתיקון כתב התביעה בדרך של הוספת חוות דעת רפואית משום שינוי או תיקון של עילת התביעה, אלא במקרים בהם המידע המתגלה בחוות הדעת הנו כזה המאפשר לתובע לבסס טענות שקודם לכן לא יכל להעלות (רע"א 4046/09 התעשייה הצבאית לישראל בע"מ נ' אסתר מונסונגו (05.10.2009); רע"א 1118/06 הראש נ' מדינת ישראל (2.7.2006)).
...
ובהנתן הפרשנות הרחבה למושג "עילת תביעה" בהקשר זה ולנסיבות שפורטו, המסקנה המתבקשת היא שאין המדובר בעילה חדשה שהתיישנה אלא כתב התביעה המקורי יכול להכיל גם את הטענות הנוספות ואת חוות הדעת הנוספת, שמהווה ראיה ופירוט של הטענות שכבר נטענו.
הנתבעים טוענים שהתובעים לא צרפו תצהיר לבקשתם, לא הסבירו את מחדלם מלעלות את הטענות בעת הגשת כתב התביעה המקורי ואין לאפשר להם כעת מקצה שיפורים לאחר שמונה חודשים בהם התביעה תלויה ועומדת.
סוף דבר
אחר כל האמור לעיל, ומשנקבע שהטענות הנוספות בכתב התביעה המתוקן אינן בבחינת עילת תביעה שהתיישנה, דינה של הבקשה לתיקון כתב תביעה וצירוף חוות דעת נוספת להתקבל.