אם קשר הנישואין נמשך והולך כמקודם, ובאין מניעה בטחונית או פלילית, קונה בן-הזוג הזר זכות לקבל אשרה ורישיון לישיבת אירעי מסוג א5/ (אירעי כללי) והיא מכוח תקנה 6(ה) לתקנות הכניסה לישראל.
המחוקק הורה אותנו הדרך, ואסורים אנו למרוד בו.
כללם של דברים: דומה עלינו כי בהגיש בן-זוג זר - הנשוי לאזרח ישראל - בקשה להיתאזרחות, אסור הוא שר הפנים להתנות באורח נוקשה את בחינתה של בקשת ההיתאזרחות בסיום המיבחן המדורג ובהקניית מעמד של תושבות-קבע כתנאי מוקדם והכרחי.
...
ומכאן טענת העותרים: סעיף 4א(א) לחוק השבות מורה אותנו כי הזכויות של יהודי לפיו (והזכויות של עולה לפי חוק האזרחות) "מוקנות גם ... לבן זוג של יהודי", והמסקנה נדרשת כמו-מאליה: יהודי זכאי לעלות ארצה ולהיות לאזרח ישראל; בן זוג של יהודי זכאי באותן זכויות של יהודי; שמע מינה: בן-זוג של יהודי זכאי לעלות ארצה ולהיות לאזרח ישראל.
למותר לומר כי סמכותו של משרד הפנים עומדת לו לשקול שיקולים אחרים לבר-שיקולי כנות הנישואין, כגון שיקולים של עבר פלילי, סכנה לשלום הציבור ועוד כיוצא-באלה שיקולי-על.
(6) אם לאחר בדיקה ממצה יגיע משרד הפנים לכלל מסקנה שהנישואין לא היו אלא נישואי-פיקצייה, ניתן לגרש את הזר מן הארץ בכפוף לזכותו לטעון בפני בית-משפט נגד הליך הגירוש.
אנו מחליטים לעשות מוחלטים את הצווים על-תנאי ככל שהמדובר הוא במדיניות שר הפנים בנושא הטיפול בבקשת זר השוהה בארץ שלא-בהיתר ונישא לישראלי וככל שהמדובר הוא במדיניות שר הפנים בנושא הענקת אזרחות לזר לא-יהודי הנישא לישראלי; והכל כמוסבר וכמפורט בחוות דעתנו לעיל.
המשיבים ישלמו לעותרים בכל אחת מן העתירות שכר-טירחת עורך-דין בסך של 10,000 ש"ח.
השופטת ד' דורנר:
אני מסכימה.