מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על קביעת מזונות חודשיים

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

יתרה מכך, מאחר שהסכם הגירושין מהוה פסק דין חלוט, אף לו היה מוכח שינוי נסיבות מהותי, והיה מקום לדיון מחודש בסוגיית המזונות, הרי שבהנתן ההלכה שנקבעה בעיניין סולל בונה – הילכת בע"מ 919/15 אינה חלה במקרה זה. המבקשת הוסיפה כי גם לנוכח עקרונות דיני החוזים – לפיהם הסכם פשרה הוא במהותו קניית דין, לרבות הדין העתידי – אין להחיל בעיניינה את הילכת בע"מ 919/15.
לעמדתו, בקשת רשות העירעור עומדת בתנאים שנקבעו על-ידי בית משפט זה לקיומו של דיון ב"גילגול שלישי", שכן הבקשה עוסקת בסוגיה עקרונית וציבורית אשר נידרשת בה הכרעה ברורה של בית משפט זה. מדובר בשאלה משפטית בדבר תחולתה של הילכת בע"מ 919/15 על תביעות לשינוי שיעור מזונות, שנקבעו זה מכבר בין בפסק דין חלוט שנתן תוקף להסכמות הצדדים, ובין בפסק דין שניתן לאחר הליך משפטי.
...
זאת ועוד, אין בהלכת 919/15 כדי לשנות, לרכך או להשפיע על מבחן שינוי הנסיבות המהותי בתביעות להפחתת מזונות שנקבעו – בין בפסק דין חלוט שאישר הסכם כולל או הסכם קונקרטי, ובין בפסק דין חלוט שניתן לאחר הליך משפטי – טרם שנפסקה הלכה זו. אשר להיקף פתיחת ההתדיינות במקרים בהם עולה בידי המבקש להוכיח שינוי נסיבות מהותי, המצדיק דיון מחודש בשיעור מזונות שנקבע לפני הלכת בע"מ 919/15 – הרי שמקובלת עליי עמדת היועץ המשפטי לממשלה בעניין זה. ראשית, ככל שבית המשפט מגיע למסקנה כי התרחש שינוי נסיבות מהותי, כמשמעותו בפסיקה, המצדיק עיון מחודש בגובה המזונות – מן הראוי כי עיון זה יעשה בהתאם להלכת בע"מ 919/15, שהרי מרגע שנגזר לקיים דיון מחודש בגובה המזונות, אין הצדקה לקיימו על פי דין ישן, שאיננו נוהג עוד.
סוף דבר לו תישמע דעתי, אציע לחבריי לקבל את הערעור ולקבוע כי תחולת הלכת בע"מ 919/15 על תביעות לשינוי דמי מזונות שנקבעו בפסקי דין חלוטים טרם שנפסקה ההלכה, תעשה בכפוף למבחן שינוי הנסיבות המהותי, באופן זהיר ומתוחם לרכיב אליו מתייחס השינוי.
הערעור מתקבל, כאמור לעיל.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"ם 8563/20 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקש: פלוני נ ג ד המשיבה: פלונית בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה מיום 12.11.2020 בעמ"ש 45821-03-20 שניתן על-ידי כבוד השופטים ס' ג'יוסי, ח' שרעבי ו-א' אלון בשם המבקש: עו"ד ירון אלטרזון ][]החלטה
בסיכומו של דבר, בשים לב ליחס בין הכנסותיהם של הצדדים ולזמני השהות שלהם עם הקטינים, קבע בית המשפט לעינייני מישפחה כי דמי המזונות שישלם המבקש יעמדו על 2,950 שקלים לחודש, לרבות דמי מדור והוצאות החזקה, וזאת החל מחודש מרס 2020.
בקשת רשות העירעור היתמקדה כאמור בהשלכותיה של ההלכה שנקבעה ב-בע"ם 919/15 על פסקי דין חלוטים בעיניין מזונות.
...
מנגד, המשיבה טענה כי דין התביעה להידחות, בהדגישה כי המבקש לא הציג הסבר לשינוי שחל בכושר השתכרותו, וכי ממילא אין מדובר בשינוי נסיבות מהותי המצדיק הפחתה של המזונות.
בסיכומו של דבר, בשים לב ליחס בין הכנסותיהם של הצדדים ולזמני השהות שלהם עם הקטינים, קבע בית המשפט לענייני משפחה כי דמי המזונות שישלם המבקש יעמדו על 2,950 שקלים לחודש, לרבות דמי מדור והוצאות החזקה, וזאת החל מחודש מרס 2020.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, ובשים לב לפסק דינו האמור של בית משפט זה ב-בע"ם 7670/18, מצאתי כי דין הבקשה להידחות, אף מבלי להידרש לתשובת המשיבה.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"ם 5114/20 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקש: פלוני נ ג ד המשיבה: פלונית בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מיום 22.6.2020 בעמ"ש 44993-03-19 שניתן על-ידי כבוד השופטים ו' פלאוט, צ' ויצמן ו-י' רוטנברג בשם המבקש: עו"ד שי שמחיוב ][]החלטה
באופן קונקריטי, המבקש הדגיש כי הערכאות הקודמות שגו בדחותן את טענתו כי בנסיבות העניין, ובשים לב לטיבו של ההסכם בין הצדדים, די בהילכת בע"ם 919/15 כדי להצדיק דיון מחודש בדמי המזונות שנקבעו.
מאחר שבעת הגשתה של בקשת רשות העירעור כבר עמדה לדיון סוגיית תחולתה של הילכת בע"ם 919/15 על תביעות לשינוי דמי מזונות שנקבעו בפסקי דין חלוטים במסגרת תיק אחר שנידון בבית משפט זה (בע"ם 7670/18), ביום 2.9.2020 הוריתי על כך שהבקשה דנן תיוותר תלויה ועומדת עד להכרעה בתיק האמור.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, ובשים לב לפסק דינו האמור של בית משפט זה ב-בע"ם 7670/18, מצאתי כי דין הבקשה להידחות, אף מבלי להידרש לתשובת המשיבה.
לכן, אף במישור התוצאה הענקתה של רשות ערעור לא הייתה יכולה לסייע לו. סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך ע"ר (ע"ר) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עניינו של ההליך דנא הוא ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל (כב' הרשמת איריס כהן) מיום 02.02.2020 הנסוב סביב גובה שכר הטירחה שנפסק לב"כ המערערת בהליך ביצוע של פסק דין למזונות (שמספרו - 00127- 13- 5 ), אשר היתנהל בלישכת ההוצאה לפועל באשדוד.
להשלמת התמונה יצוין, כי בפרשה זו קיבל בית המשפט את בקשת רשות העירעור והורה על הגדלת שכר הטירחה שנפסק נוכח הקף המאמץ שהושקע שם והקף הגביה בתיק ההוצאה לפועל, תוך שסייג זאת והבהיר, כי אין הם מתייחסים לדמי המזונות שנקצבו במסגרת הליך פשיטת הרגל.
כאמור, בהחלטת הרשמת נקבע, כי שעה שחלק נכבד מהחוב אשר שולם בפועל מקורו 28 בתקופה בה היה מנוע המשיב מתשלום דמי המזונות לידי המערערת במישרין (במשך חודשים), יש לחייבו בהוצאות משפט בגין ההפרש בלבד.
...
אין בידי לקבל טענת המערערת, ולא מצאתי כי נפלה בהחלטה טעות משפטית, וודאי לא טעות קיצונית, ואף לא פגם או פסול בשיקול הדעת של הרשמת.
מסקנה זו מתבקשת גם נוכח פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שניתן לאחרונה (מפי כב' השופטת גאולה לוין), בו הובהר, כי סעיף 10 לחוק ההוצאה לפועל קובע הוראה ברורה בעניין פסיקת שכר טרחה, וכשמדובר בהליכי ביצוע של פסקי דין למזונות, אין מקום להידרש לתעריף המינימלי שנקבע בכללי לשכת עורכי הדין ועל החלטה בעניין להיות מנותקת ממנו.
גם טענת המערערת לפיה יצאה שגגה תחת ידי הרשמת בקבעה, כי אין לפסוק שכר טרחה בגין התקופה בה נוהלו כנגד המשיב הליכי פשיטת רגל, דינה להידחות.

בהליך ע"ר (ע"ר) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

המשיב מציין כי הוא הגיש את הבקשה לדחייה על הסף לאחר הגשת עקרי טיעון וזאת לנוכח החלטת כבוד השופט הבכיר איתי כץ בתיק ע"ר 12288-10-19 פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי מיום 10.12.19 שבה נדחתה בקשה להארכת מועד להגשת ערעור על החלטת כב' הרשם וכן נדחה העירעור לגופו של עניין, כאשר ב"כ המבקש שם הוא ב"כ המערער דנן והשאלה העומדת לדיון בתיק שבו ניתנה החלטה זהה לתיק זה. כב' השופט איתי כץ קבע כי לא מצא להאריך את המועד להגשת בקשת רשות העירעור וגם לגופו של עניין, "לאחר שנפסק סכום המזונות השוטף, אין מקום לקבוע
לטענת המשיב, בהחלטת כבוד השופט כץ, קיבל בית המשפט את עמדתו המהותית שלפיה המערער טועה בפרשנותו ומבקש כי רשם ההוצאה לפועל, בנגוד לסמכותו בדין, יבטל את שיעור המזונות החודשיים השוטפים שנקבעו על יד בית המשפט, ומהכרעתו עולה כי סמכות הרשם היא לפרוס את חוב העבר בלבד.
המערער טוען כי ב"כ המשיב נהג באופן מטעה גם בתיק ע"ר 12288-09-19 פלוני נ' המוסד לביטוח לאומי שאליו הפנה המשיב בבקשה לדחייה על הסף, ובשל כך לא ניתנה למבקש הארכה המבוקשת ורק בשל חוסר יכולת כלכלית לא הוגשה בקשת רשות ערעור על החלטת כבוד השופט איתי כץ. המערער טען עוד כי המשיב לא היתייחס להוראות החוק וטוען כי פרשנותו של המערער אינה נכונה אך אינו מתייחס לגופן של הוראות החוק בטענתו לטעות בפרשנותן.
...
אוסיף, כי למסקנה הפרשנית שאליה הגעתי יש תימוכין גם בהנחיות רשות האכיפה והגבייה באשר לפריסת חוב מזונות עבר כלפי המל"ל. בהתאם להנחיות אלו, תנאי לפריסת תשלום חוב העבר הוא תשלום חוב המזונות השוטף.
סיכומו של דבר, רשם ההוצאה לפועל מוסמך להתנות קיומו של צו תשלומים בגין פריסת חוב עבר ועיכוב הליכים בעמידה בתשלום השוטף, גם כאשר הליך ההוצאה לפועל ננקט על ידי המל"ל. סוף דבר, הערעור נדחה.
המערער ישלם הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד למשיב בסך של 3,000 ₪ תוך 30 ימים שאם לא כן סכום זה ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד לתשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו