פתח דבר
לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל, אופיר בן יוסף כפרי, שניתנה ביום 13/10/2020 (להלן: "ההחלטה"), בתיקי ההוצאה לפועל, המתנהלים בלישכת ההוצאה לפועל בנצרת, שמספרם: 10-01130-10-9 ו- 1000542-11-6.
השלישי, העמדת שני ערבים שכירים שהכנסתם עומדת ע"ס של- 8,000 ₪ נטו לפחות, אשר יצורפו כחייבים נוספים בתיקי ההוצל"פ אם החייב (המערער כאן) לא יעמוד בתשלומים החודשיים, ואשר יציאתם מהארץ תעוכב כל עוד ישהה החייב/המערער בחו"ל.
המערער לא השלים עם החלטת ההגבלה הראשונה והגיש ערעור ובקשות רשות ערעור לערכאות השונות (בית המשפט השלום והמחוזי, אשר דחו כל טענותיו).
סבורני, כי יש בכך לחזק את קביעת כב' הרשמת כפרי בדבר היתנהלותו השיטתית של המערער, בשמירה על עמימות באשר ליכולתו הכלכלית לפרוע את חובו, או לעמוד בצו התשלומים בתיקי ההוצאה לפועל.
...
בית המשפט העליון ממשיך ומחדד קביעותיו, בזו הלשון:
"בענייננו, נקודת המוצא היא כי המבקש הוכרז כבר לפני זמן רב כבעל יכולת המשתמט מחובותיו, וזאת בהתאם לקריטריונים הקבועים בחוק לשם הכרזה כאמור. לכך יש להוסיף כי בהחלטתו השנייה של הרשם צוין עוד כי המבקש פרע חובות אחרים בתקופת שהותו בישראל מאז שחרורו מהמאסר, וגם בכך יש ללמד על כך שהמבקש מחזיק בנכסים בישראל. בנסיבות אלה, ובהתאם לכל האמור לעיל, לא מצאתי כי נפל פגם בהחלטת הרשם בעניינו של המבקש. ניכר כי המבקש הוא בעל יכולת לפרוע את חובו בישראל, וכי הותרתו בישראל עשויה להוביל לסילוק החוב על-ידו. משכך, עניינו אכן בא בגדר המקרים המיוחדים שבהם ניתן לעכב יציאתו של חייב תושב חוץ מישראל לפי סעיף 14(א) לחוק, אשר כאמור, מוסדרים באופן מפורש בסעיף 66א לחוק.
לסיכום, מצאתי כי אין מקום להתערב בקביעות כב' הרשמת כפרי בהקשר זה, וביתר שאת, בהחמרת התנאים לביטול ההגבלה, שהם בעצם התנאים שהוטלו בהחלטת ההגבלה הראשונה.
אולם משמצאתי כי טענות אלו נדונו והוכרעו בהליכים הקודמים, הגעתי למסקנה כי אין מקום להידרש אליהן בשנית.
סוף דבר
לאור המקובץ לעיל, דין הערעור להידחות.