מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על צו בפשיטת רגל

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

זכות העירעור של נושים על החלטות בית המשפט של פשיטת רגל נקודת המוצא לדיון בשאלה זו היא סעיף 182(א) לפקודה, המקנה זכות ערעור על החלטות בית המשפט של פשיטת רגל, הקובע כלהלן: "הנפגע על ידי צו בפשיטת רגל רשאי לערער עליו לפי סעיף זה". בעניינינו, אין ספק כי ההחלטה לדחות את הבקשה לביטול הענקה היא "צו בפשיטת רגל" (ראו: רע"א 8010/09 אלחדד נ' עו"ד נשר, פסקה 2 (30.6.2010)), והשאלה שבעניינה הצדדים חלוקים היא אם יש לראות בנושה כמי ש"נפגע" על ידי ההחלטה האמורה, ומשכך בעל זכות ערעור בהתאם לפקודה.
כך למשל, במקרה דומה לענייננו נקבע על-ידי כב' השופטת א' חיות כי נושה אינו יכול להגיש בקשה לבית המשפט של פשיטת רגל לשם השבת כספים אשר נגבו, לשיטתו, תוך העדפת נושים אסורה, ומקל וחומר הוא אינו בעל מעמד להגיש בקשת רשות ערעור על החלטה שהתקבלה בעיניין זה. בהקשר זה נקבע עוד כי הגורם בעל המעמד לפתוח בהליך מסוג זה הוא הנאמן על נכסי פושט הרגל המייצג את האנטרס הקבוצי של הנושים (ראו: עניין פרברי, פסקה 6).
...
לנוכח המסקנה אליה הגעתי לעיל, איני נדרשת להכריע במשמעות של נתונים אלה, אך אציין שלא מן הנמנע כי די היה בהם כדי לקבל את הבקשה שלפניי לסילוק ערעורה של קרנית על הסף.
ראשית, אני סבורה כי כוחם של הטעמים שהובאו לעיל יפה אף על רקע הנסיבות הייחודיות של הליך זה. כך למשל, גם במקרה הנדון הגורם המקצועי, המנוסה והאמון על הגשמת מטרות הליך חדלות פירעון הוא הנאמן, ומשכך ניהול ההליך מסור בידיו, לרבות ההחלטה האם לערער על החלטת בית המשפט בבקשתו לביטול הענקה.
על רקע כל האמור לעיל, הגעתי לכלל מסקנה כי לקרנית אין זכות ערעור על ההחלטה מושא הערעור, ומשכך דין הבקשה לסילוק הערעור על הסף להתקבל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לעומת זאת, נקבע כי צו תשלומים חודשי, צו עיכוב יציאה מן הארץ ואף צו מאסר הניתנים במסגרת הליך פשיטת רגל אינם נחשבים כ"צוים בפשיטת הרגל" שניתן לערער עליהם בזכות, אלא באמצעות הגשת בקשת רשות ערעור (ראו: בש"א 998/92 בן ציון נ' בנק ישראל בריטניה, פ"ד מו(2) 749 (1992)); רע"א 8599/19 משה נ' שמרת, פסקות 11-10 (13.4.2020) (להלן: עניין שמרת)).
משכך, אין מדובר בהחלטה מרכזית בהליך אשר באה בגדר הפרשנות שניתנה בפסיקה למונח "צו בפשיטת רגל". ואולם, בכך לא בא הדיון בדבר סיווג ההליך אל סופו, שכן יש להוסיף ולבחון האם קמה למבקשת זכות ערעור על החלטת בית המשפט קמא מכוח דיני העירעור הרגילים.
...
על רקע האמור ולאחר העיון בבקשת רשות הערעור ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דרך ההשגה על החלטת בית המשפט קמא מושא ההליך היא באמצעות הגשת בקשת רשות ערעור.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בתשובת המשיבה 2 לבקשת המבקשים למתן פטור מתשלום אגרה והפקדת ערובה נטען כי המבקשים צריכים היו לנקוט בהליך של ערעור בזכות חלף הגשת בקשת רשות העירעור, וזאת מאחר שההחלטה מושא ההליך מהוה "צו בפשיטת רגל" וכן מהוה "פסק דין" המסיים את נושא רכישת הזכויות בנכס על-ידי המשיבה 2.
ראשית, נראה שאין חולק על כך שלמבקשים קיימת זכות ערעור על חלקה של ההחלטה המורה על ביטול הליך פשיטת הרגל בעיניינם, בין משום שמדובר על "צו בפשיטת רגל" בהתאם לסעיף 182 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980, ובין משום שמדובר בהחלטה אשר הביאה לסיומו של ההליך (ראו: ע"א 2604/20 עודה נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ, פסקה 3 (9.12.2020)).
...
סיווג ההליך לאחר העיון בטענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי אופן ההשגה על החלטת בית המשפט המחוזי מיום 13.6.2023 הוא באמצעות הגשת ערעור בזכות, כמפורט להלן.
על רקע כל האמור לעיל, יש לשנות את סיווג ההליך מבקשת רשות ערעור לערעור בזכות.
סוף דבר: המזכירות מתבקשת לשנות את סיווג ההליך כאמור בפסקה 9 לעיל, ובהתאם לכך אף לעדכן את סכומי האגרה והערובה שיש לשלם ולהפקיד במסגרת ההליך.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

על הפרק: האם תגמולים המגיעים ליחיד בהליך חידלות פירעון מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות מוקנים לקופת הכנוס בהתאם ל"הילכות ב.ת.ב נ' ג'ינר וידידיה" או שמא מדובר בכספים השייכים לחייב? רקע כללי: זוהי בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית-משפט השלום בטבריה (כבוד השופט עופר שורק) מיום 12.05.2023 בחדל"פ 69691-11-22, בגדרה נדחתה בקשתו של היחיד להקנות לו את תגמולי הביטוח מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות.
באותו מקרה נקבע, כי בהחלטות דיוניות, להבדיל מצו פשיטת רגל, יש להחיל את דיני העירעור הרגילים המבחינים בין "פסק-דין" לבין "החלטה אחרת". כן נקבע, כי החלטה המורה על העברת כספי פיצויים בגין אובדן כושר הישתכרות לקופת הכנוס אינה מהוה "צו בפשיטת רגל", מבלי שיש בדבר כדי להוביל למסקנה אוטומאטית כי אופן ההשגה על החלטה כזו הוא באמצעות ערעור בזכות.
...
סבורני כי גם הדברים שנפסקו שם תומכים במסקנתי.
סבור אני כי הדברים שנפסקו בבתי המשפט המחוזיים מהעת האחרונה שהובאו לעיל ואשר מצדדים במסקנה כי יש להקנות את כספי הפיצויים מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות לחייב, עדיפים, בפרט מן הטעם כי אלה מתחשבים בתמורות שחלו בפסיקה וההבהרות בהלכות מן העת האחרונה.
אשר על כן נוכח כל המפורט לעיל, הערעור מתקבל, כך שהחלטתו של בית-המשפט מיום 12.05.2023 מבוטלת, והכספים בסך 43,423 ₪, ככל שהועברו לקופת הנשייה, יועברו לחייב באמצעות בא-כוחו, תוך 30 ימים מהיום.

בהליך רשות ערעור חדלות פירעון (רחד"פ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

היחיד עתר בבקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בירושלים (כב' השופטת חוי טוקר) מיום 11.05.23 בחדל"פ 8820-06-21.
הרקע וטענות הצדדים ברקע לבקשה, החלטת בית משפט השלום מיום 3.10.21 במסגרתה הורה על מתן צו הכרה בצו פשיטת רגל שניתן נגד היחיד באנגליה כהליך זר עקרי (להלן: "צו ההכרה") לפי חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 (להלן: "חוק חידלות פרעון" או "החוק").
...
המועד להגשת ערעור על החלטות אלו עבר זה מכבר, ומטעם זה בלבד דין הערעור להידחות.
לאחר הגשת הבקשה, יבחן בית המשפט כי אכן מדובר בהליך זר (עיקרי או משני) וכי מגיש הבקשה הוא בעל תפקיד זר. אם מצא בית המשפט שתנאים אלו מתקיימים, יכיר בית המשפט בהליך הזר כהליך זר עיקרי או משני (סעיף 301).
ובפרט, מקום בו היחיד עצמו המשיך ליטול חלק בהליך והכיר בקיומו של ההליך גם לאחר פקיעת תוקפו של צו ההכרה, מבלי שהעלה טענה כלשהי בעניין זה. בשים לב לכל האמור, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו