מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על פסק דין חלקי בערעור על החלטת רשם הוצל"פ

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו בית משפט השלום בתל אביב (כב' השופט עמית סובל משה ) מיום 3/12/17 ברע"צ 54672-09-17 ולפיו היתקבל באופן חלקי ערעור על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל שרון קרן מיום 14/8/17 בתיק הוצל"פ 01-10843-74-4.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובנספחיה, הגעתי למסקנה ולפיה דינה להידחות אף ללא צורך בתגובה מהנימוקים כדלקמן: א) עסקינן ברשות ערעור "בגלגול שלישי" אשר ניתנת במשורה, במקרים שבהם מתעוררת שאלה בעלת חשיבות משפטית או ציבורית החורגת מעניינם הקונקרטי של בעלי הדין, וראה לעניין זה: ר"ע 103/82 חניון חיפה בע"מ נ' מצת אור (הדר חיפה בע"מ פ"ד לו (3) 123, רע"א 1677/15 ישראל רביצקי נ' דני אגוז (18/8/15).
כיוון שאין מקום ליתן רשות לערער, אני נותנת החלטתי זו כדן יחיד (וראה לעניין זה: רע"א 5797/14 יוסף דוד נ' אליצור אהרון (14/5/15) וכן רע"א 7864/16 מרים כהן נ' מילגרום - סעיף 9 (21/11/16).
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בשם המבקש: בעצמו ][]החלטה ] בקשת רשות ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בנצרת, מיום 24.11.2022, בע"ר 46226-11-22 (השופטת ע' גולומב), שבגדרו נדחה ערעור המבקש על החלטת רשם בית המשפט המחוזי בנצרת, מיום 28.9.2022, בע"א 26092-09-22 (הרשם א' זגורי).
נגד המבקש מתנהלים הליכי גביה, בלישכת ההוצאה לפועל שבצפת (הוצל"פ 06-01510-89-8); במסגרת הליכים אלה, הגיש המשיב לבצוע שטר, על סך 4,000 ₪, שמועד פירעונו ביום 29.12.1988.
הבקשה לפטור מתשלום האגרה – התקבלה במלואה, ואילו הבקשה לפטור מהפקדת ערבון – התקבלה באופן חלקי.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, על נספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה – להידחות, ללא צורך בתשובת המשיב.
הבקשה נדחית אפוא בזאת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות לערער על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' סג"נ ע' יריב) מיום 29.3.2022, ב-עש"א 17926-01-22, לפיו נדחה עירעורו של המבקש על החלטת רשמת ההוצל"פ פ' יעקובוביץ מיום 19.10.2021 בתיק הוצל"פ מספר 508709-03-21, בה נקבע כי על המשיבים לשלם למבקש 3,283 ₪ בגין תשלום ביתר ששולם על ידו.
בפסק דין מיום 19.12.19, בת"א 58594-03-14, קיבל בית משפט השלום בתל אביב באופן חלקי את תביעת המבקש וחייב את הנציגות לפצותו בסכום של 32,071 ₪.
בבקשת רשות העירעור שהוגשה לבית משפט זה, מלין המבקש הן על דחיית ערעור בהעדר הופעה, והן על ההחלטה הדוחה את בקשתו לזמן את עד המשיבה לחקירה על תצהירו, ועל ההחלטה הקובעת כי התמליל המחייב הנו תמליל ההקלטה שנערכה על ידי בית המשפט, במסגרת פיילוט שמקיימת מערכת בתי המשפט.
לגופו של ענין, סבור המבקש כי אם תשלל ממנו זכות העירעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל, יימנע ממנו להוכיח את הטעויות שנפלו בהחלטה, כמו כן, מלין המבקש על הנזק הממוני שניגרם לו בשל דחיית בקשתו לביטול פסק הדין.
...
בקשת רשות לערער על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' סג"נ ע' יריב) מיום 29.3.2022, ב-עש"א 17926-01-22, לפיו נדחה ערעורו של המבקש על החלטת רשמת ההוצל"פ פ' יעקובוביץ מיום 19.10.2021 בתיק הוצל"פ מספר 508709-03-21, בה נקבע כי על המשיבים לשלם למבקש 3,283 ₪ בגין תשלום ביתר ששולם על ידו.
לסיכום, המבקש טען כי, האיחור נבע מטעות אנוש, ולא היה ניתן להודיע על האיחור מסיבות שאינן תלויות בו, וכן שהאיחור הסתכם ב- 31 דקות בלבד.
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, החלטתי כי, דינה להידחות מבלי להידרש לתגובת המשיבה.
מחובתו של בית המשפט לנהוג בכבוד בזמן הדיוני שהוקצה לכל הבאים בשעריו, וביטול פסק הדין בענייננו אינו מתיישב עם חובה זו. הבקשה נדחית.
המבקש ישלם הוצאות לאוצר המדינה בסך 3,000 ₪.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה מיום 28.9.23 (כב' השופטת אסתר ז'יטניצקי רקובר בע"ר 66426-06-23) במסגרתו היתקבל ערעור המשיב על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל שדחתה את טענת הפרעתי שהמשיב הגיש בקשר לחוב מזונות.
בהחלטה נקבע בין היתר כי: "החייב לא ערער על החלטת המותב הקודמת בתיק וכך גם לא ערער על החלטתו של הנאמן במסגרת הכרעת תביעת החוב. החייב מודע לקיומו של התיק מהמועד בו ניפתח. החייב ידע כי בהמשך ובמסגרת קיומו של תיק הפש"ר, הייתה לו היזדמנות לטעון טענותיו אלה בגין החוב בתיק. תמוה בעיני היום, בחלוף מספר שנים ממועד צו ההפטר הואיל החייב לעתור לראשונה בתיק... מבלי שזה עתר בבקשת ערעור בדרך המקובלת... החייב בעצמו מציין כי מסיבותיו בחר שלא להעלות טענותיו אצל הנאמן בתיק הפש"ר בקשר לאופן פתיחת תיק ההוצאה לפועל, לא טען בפניו לגבי התקופות בגינן ניפתח תיק ההוצאה לפועל ואף לא הגיש ערעור על ההכרעה – מכאן ניכר כי החייב וויתר על זכות הטיעון שכן זו ניתנה לו לאורך הליך ניהול תיק הפש"ר ועוד קודם פנייתו להליך פש"ר". בהמשך נקבע בהחלטה כי: "גם חייב שאינו עומד על טענתו שאינו חייב במשך שנים רבות, מרים דגל לבן המודה באשמה ומוותר על זכותו להיתנגד לחוב. בכך משלים עם כך שמסרב לשלם, שאינו יכול לשלם או שצפוי לפרוע את חובו בעתיד, והזוכה אשר לא שוקטת על שמריה בעצם מסתמכת על כך שיום אחד תצליח להפרע ולקבל את זכויותיה...נראה בעיניי כי לא סביר שחייב לא ישלם וימתין לשעת כושר להגיש בקשה בחלוף שנים רבות שהזוכה תתקשה להיתמודד עימה". לבסוף נקבע בהחלטה כי: "1. בקשת החייב בטענת פרעתי מתקבלת באופן חלקי.
די היה בשני נימוקים אלו על מנת לקבל את העירעור, לבטל את פסק הדין ולהותיר את החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל על כנה.
...
לדברי המשיב, במקרה דנן החוב שבגינו נפתח תיק ההוצל"פ מקורו בחוב שנוצר יותר משבע שנים לפני שהמבקשת פתחה את תיק ההוצל"פ. ביום 29.9.22 דחתה כב' רשמת ההוצאה לפועל את הבקשה וקבעה בהחלטתה כי: "ההליכים בתיק זה היו מעוכבים לאור פניית החייב להליך חדלות פירעון ולאחר הודעה על מתן הפטר ניתנה החלטת הרשם אשר טיפל בתיק כבוד הרשם קייב, וקבע כי ההליכים בתיק ישופעלו. לא ראיתי כי החייב ערער על החלטה זו. כידוע רשם הוצאה לפועל אחד אינו מהווה ערכאת ערעור על החלטת רשם אחר... לכן הבקשה שהוגשה נדחית". ביום 4.4.23 הגיש המשיב בקשה בטענת "פרעתי" בתיק ההוצל"פ וטען בין היתר שתיק ההוצל"פ נפתח ללא אישור ביהמ"ש בניגוד לסעיף 11 ולכן יש לסגור את התיק.
בהחלטה נקבע בין היתר כי: "החייב לא ערער על החלטת המותב הקודמת בתיק וכך גם לא ערער על החלטתו של הנאמן במסגרת הכרעת תביעת החוב. החייב מודע לקיומו של התיק מהמועד בו נפתח. החייב ידע כי בהמשך ובמסגרת קיומו של תיק הפש"ר, הייתה לו הזדמנות לטעון טענותיו אלה בגין החוב בתיק. תמוה בעיני היום, בחלוף מספר שנים ממועד צו ההפטר הואיל החייב לעתור לראשונה בתיק... מבלי שזה עתר בבקשת ערעור בדרך המקובלת... החייב בעצמו מציין כי מסיבותיו בחר שלא להעלות טענותיו אצל הנאמן בתיק הפש"ר בקשר לאופן פתיחת תיק ההוצאה לפועל, לא טען בפניו לגבי התקופות בגינן נפתח תיק ההוצאה לפועל ואף לא הגיש ערעור על ההכרעה – מכאן ניכר כי החייב וויתר על זכות הטיעון שכן זו ניתנה לו לאורך הליך ניהול תיק הפש"ר ועוד קודם פנייתו להליך פש"ר". בהמשך נקבע בהחלטה כי: "גם חייב שאינו עומד על טענתו שאינו חייב במשך שנים רבות, מרים דגל לבן המודה באשמה ומוותר על זכותו להתנגד לחוב. בכך משלים עם כך שמסרב לשלם, שאינו יכול לשלם או שצפוי לפרוע את חובו בעתיד, והזוכה אשר לא שוקטת על שמריה בעצם מסתמכת על כך שיום אחד תצליח להיפרע ולקבל את זכויותיה...נראה בעיניי כי לא סביר שחייב לא ישלם וימתין לשעת כושר להגיש בקשה בחלוף שנים רבות שהזוכה תתקשה להתמודד עמה". לבסוף נקבע בהחלטה כי: "1. בקשת החייב בטענת פרעתי מתקבלת באופן חלקי.
תמצית טענות המשיב יש לדחות את הבקשה.
בכל מקרה, יש לדחות את הבקשה ולחייב את המבקשת בהוצאות.
דיון והכרעה לאחר עיון בטענות הצדדים אני סבור שדין בקשת רשות הערעור להתקבל, יש לדון בה כבערעור ולקבל את הערעור מהנימוקים שיפורטו להלן.
אני סבור שלא היה מקום לקבל את טענת המשיב לפיה אין לגבות את חוב המזונות היות שלא ניתן למבקשת אישור בית המשפט לפי סעיף 11 וזאת מכמה נימוקים: ראשית, כמפורט לעיל, המשיב טען טענה זו בדיוק כבר כשהגיש בקשה לעיכוב הליכים ביום 18.9.22 ובקשתו נדחתה בהחלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל ביום 29.9.22.
לצורך הכרעה בבקשה דנן אין צורך להכריע במחלוקת הנ"ל, על אף שאני נוטה להסכים לעמדה לפיה לאור הפסיקה המפורשת של בית המשפט העליון ולשון החוק, סעיף 11 לא חל על מי שיש לו דין אישי ולפיכך גם מסיבה זו יש לקבל את הערעור.
אני סבור שעמדה זו לא נקייה מספקות במיוחד שעה שהמחוקק התייחס רק לזוכה ולא לחייב ורק ביחס לזוכה נדרש אישור בית המשפט.
להשלמת הדיון אוסיף שכוונת כב' הרשמת בהחלטה לפיה "בקשת החייב בטענת פרעתי מתקבלת באופן חלקי" הייתה שבנושא הפחתת הריביות הבקשה מתקבלת ואולם בכל הנוגע לטענת הפרעתי לאור סעיף 11 הבקשה נדחתה.
סיכומו של דבר: ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל לגופו כך שפסק דינו של ביהמ"ש קמא יבוטל ותעמוד בעינה החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום ברחובות (כב' השופטת א. הובר היימן) שניתן ביום 14.6.22 בתיק רער"צ 52119-08-20, ולפיו היתקבל באופן חלקי ערעור שהוגש על שתי החלטות רשמת ההוצל"פ (כב' הרשמת ד. פאסו-ואגו) שניתנו ביום 1.8.20 בתיק הוצל"פ 63297-02-20.
מעבר לנדרש יצויין כדלקמן: פירוט ההליכים הקודמים נעשה בהרחבה על מנת שהתמונה הכללית, כמו גם המחלוקת בין הצדדים תהא ברורה למעיין בהחלטה זו. פסק הדין קמא מפורט ומנומק היטב, ומתקיים האמור בתקנה 148(ב), כאמור.
...
תמצית טענות המבקש, הזוכה בהתמחרות שבוטלה- שגה בית משפט קמא בכל אלה: ביטל את ההתמחרות בחלוף זמן רב, כל זאת כאשר הוא כלל לא היה צד להליך בסופו בוטלה ההתמחרות ובוטל אישור המכר; התעלם מהפגיעה בזכויותיו; אין מדובר בחריג המצדיק ביטול התמחרות שכן השיפור בהצעת המשיבים עולה לכדי 30 אחוז בלבד; קבע בשגגה כי לא הופקדו ערבויות שעה שהפקיד 10 אחוז ממחיר המכר שאושר, אך בחרו שלא להשתתף בו. תמצית טענות המשיבים - יש לדחות את הערעור "בגלגול שלישי". המבקש לא עמד בתנאי הסף של ההתמחרות.
דין הערעור להידחות.
עמדת המשיבים 3-4- משאירים את ההכרעה לשיקול דעת ביהמ"ש. דיון והכרעה- לאחר עיון בבקשות ובתגובות השונות, מספר דיונים, ניסיונות שלא צלחו להגיע לפשרה, מסקנתי היא כי דין בקשת רשות הערעור להידחות בהתאם לתקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט-2018 לאחר ששוכנעתי כי אין לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בפסק הדין קמא, הממצאים שנקבעו תומכים במסקנה המשפטית ולא נמצאה טעות שבחוק.
התוצאה היא כי בקשת רשות הערעור- נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו