נראה, כי הזרם המוביל בפסיקה קובע כי מדובר ב"החלטה אחרת" משזו אינה מסיימת את הדיון בתיק (ראו הסקירה המובאת בספרו של חברי, השופט יעקב שקד, פירוק שתוף במקרקעין (הוצאת בורסי 2020), בעמ' 344-345), אך קיימות גם דיעות אחרות, לפיהן יש לראות בהחלטה על פירוק שתוף ומינוי כונס נכסים משום פסק דין, למצער פסק דין חלקי (ראו החלטת בית המשפט המחוזי מרכז (כב' השופטת פלאוט) ברע"א (מרכז) 8570-12-17 חמאמה נגאר נ' אופיר יריב (8.1.2018)).
כך או כך, גם אם שגה בית משפט זה, בהכתירו את ההחלטות שניתנו בעיניין פירוק השתוף כ"החלטה אחרת" ולא כ"פסק דין" או "פסק דין חלקי", ברי כי אין הדבר מונע מן הנתבע את האפשרות להשיג על ההחלטות בדרך של הגשת ערעור או בקשת רשות ערעור לערכאה המוסמכת.
אציין, כי בסיכומים שהוגשו מטעמו עובר להחלטה על פירוק השתוף, טען הנתבע כי עומדת לו מכוח חוק הירושה הזכות לרכוש את חלקיהם של הצדדים האחרים.
...
אף לגופו של עניין, מצאתי כי דין טענות הנתבע להידחות ואין בהן כדי להצדיק את אי אישור הסכם המכר, אשר מקובלת עליי עמדת כונס הנכסים כי הוא הדרך היעילה וההוגנת לפרק את השיתוף במקרקעין.
אלא, שבהינתן העובדה שבעקבות פרסומים לא מעטים שעשה כונס הנכסים הוגשו רק שתי הצעות והמציע השני חזר בו, ובהתחשב בפער בין ההצעה שעל הפרק להערכת השמאי, מקובלת עליי הערכת כונס הנכסים, כי אין תוחלת בקיום סבב פרסומים נוסף בניסיון לקבל הצעות נוספות, ומהלך כזה עלול לגרום לצדדים יותר נזק מתועלת, שכן יהיה כרוך בעלויות נוספות והסיכוי שיניב הצעות נוספות, גבוהות יותר, אינם נראים מבטיחים.
כך או כך, במצב הדברים הנוכחי, אף כי ההצעה העומדת על הפרק נותרה כהצעה יחידה, בהתחשב במכלול הנסיבות שפורטו לעיל, ובעיקר נוכח הפער הזעום בינה לבין הערכת השמאי, אני סבורה כי אישור הסכם המכר כמבוקש ע"י כונס הנכסים, וכמוסכם על שני בעלי הזכויות האחרים בבית (התובעת והנתבעת 2) הוא הדרך היעילה וההוגנת לפירוק השיתוף במקרקעין ולפיכך מצאתי להיעתר לבקשה.
סוף דבר, אני נעתרת לבקשה לאישור הסכם המכר כמבוקש ע"י כונס הנכסים.