בקשת רשות ערעור שהגיש המבקש 1 על ההחלטה הנ"ל, שנסובה על שאלת זכאותם של אסירים בטחוניים לקבל חופשה "רגילה", נדחתה על-ידי חברי, השופט מ' מזוז, מן הטעם שהשגתו זו לא נטענה באופן סדור בפני בית המשפט לעניינים מנהליים, אף אם ניתן, כאמור, ביטוי מסוים לטענה זו במעמד הדיון (ראו: רע"ב 2849/16 אבו-צעלוק נ' שירות בתי הסוהר (17.07.2016) (להלן: רע"ב 2849/16).
חברי השופט ח' מלצר הגיע בחוות דעתו למסקנה כי אמנם ראוי ליתן רשות ערעור בשתי הבקשות אך יש לדחות את הערעורים לגופם, באשר לדעתו צדקו בתי המשפט קמא בפרשנות שניתנה על ידם להסדרים הקבועים בפקודות הנציבות לענין חופשה לאסיר בטחוני, וכי אין גם עילה לפסילתם של הסדרים אלה בהיותם סבירים ומידתיים.
...
נוכח כל האמור לעיל, אני סבורה כי הן פקודת האסירים הביטחוניים והן פקודות החופשות – כל אחת לחוד, ולא כל שכן שתיהן יחדיו, מלמדות כי למשיב נתון שיקול הדעת להתיר לאסירים ביטחוניים לצאת לחופשות מטעמים מיוחדים בלבד, וכי לאסירים ביטחוניים לא תינתן כלל האפשרות לצאת לחופשות "רגילות".
בנוסף, אני מסכימה עם עמדתו של חברי, המשנה לנשיאה ח' מלצר, כי ההסדר השולל, כאמור, מאסירים ביטחוניים את האפשרות לצאת לחופשות "רגילות" הוא הסדר סביר ומידתי, אשר אינו מצדיק התערבות בשיקול הדעת הרחב המוקנה לגורמי המשיב בכגון דא.
לבסוף, ובשולי הדברים אציין כי ספק בעיני אם יש מקום להבחין בין חופשה רגילה לבין חופשה מטעמים מיוחדים, בכל הנוגע להיכללותן של אלה בזכויות היסוד המוקנות לאסירים, כאמור בפסקה 47 לחוות דעתו של חברי המשנה לנשיאה.
נוכח כל האמור לעיל, אני מסכימה עם חברי, המשנה לנשיאה ח' מלצר, כי למשיב נתון שיקול דעת להתיר לאסירים ביטחוניים לצאת לחופשות מטעמים מיוחדים בלבד, וכי עסקינן בהסדר סביר ומידתי.
לפיכך, יש לדחות את הערעורים דנן.