מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על מחיקת ערעור על הכרעת חוב מוסכמת

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעת החוב נדחתה ובמסגרת ערעור על ההכרעה בתביעת חוב, הגיעו הצדדים להסכמות שלפיהן המבקשת "תפדה את מחצית הדירה בסך של 576,000 ש"ח" ועל פי החלטת בית המשפט "ניתן תוקף של החלטה להסכמת הצדדים בדבר פדיון הזכויות בסכום האמור". השאלה המתעוררת היא האם בנסיבות העניין התשלום שבוצע על פי ההסכמה שקבלה תוקף של החלטה, הוא בגדר פדיון הזכויות בנכס או שמא מדובר בעיסקה חדשה לרכישת זכויות החייב על ידי המבקשת, שעליה יש לדיווח לרשויות המס.
פדיון הזכויות נעשה בשגרה, גם על מנת להמנע מבקשה לביטול הענקה או במסגרת בקשה לביטול הענקה לאחר שהוגשה, באופן שמקבל ההענקה (או אחר החפץ ביקרו) משלם את שווי הזכויות שבמחלוקת או כל סכום אחר מוסכם לקופת הכנוס, על מנת שיוסרו טענות הנאמן והזכויות יוותרו בידו של בעל הזכויות-מקבל ההענקה.
המבקשת היא "במקור" (טרם ההחלטה בבקשה לביטול הענקה ופסק הדין של בית המשפט העליון בעירעור, ועל פי מירשם הזכויות) בעלת הזכויות שלגביהן הועלו טענות הנאמן ואין מניעה כי הצדדים יסכימו כי התשלום על ידה יהא בבחינת פדיון זכויותיה, במכלול הנסיבות כמתואר וכנגד מחיקת העירעור על הכרעת הנאמן בתביעת החוב.
...
הסוגיה עלתה ובסופו של דבר, ננקטה דווקא לשון פדיון זכויות ולא מכירתן, ולא בכדי.
סבורני כי במסגרת הליך הפש"ר אין מניעה להגיע להסכמות במקרה המתאים, חרף קיומו של פסק דין בדבר ביטול ההענקה.
סוף דבר: סבורני כי הסכום אותו שילמה המבקשת לקופת הכינוס הוא בנסיבות העניין כאן ועל פי ההסכמה שקיבלה תוקף של החלטה במסגרת הדיון בערעור על ההכרעה בתביעת החוב, בבחינת פדיון הזכויות שרשומות על שם המבקשת; ואין מדובר בעסקת מכר לרכישת זכויות החייב בנכס, שיש לדווח עליה כעסקה חדשה.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל שי גור מיום 15.2.2020 בתיק שבכותרת.
עוד הוצהר בכל אחת מהתוספות המאוחרות כאמור כי המשיבים מאשרים שהפרו בהפרה יסודית את התוספת אשר קדמה לה. במסגרת תיק ההוצאה לפועל שבכותרת הגישו המשיבים בקשה בטענת פרעתי, אשר ככל הנראה נמחקה.
בעקבות בקשה מתוקנת זו, ולאחר בחינת תגובת המבקשת (הזוכה) לבקשה, ניתנה החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל נשוא הדיון כאן אשר חלקה הרלוואנטי לעניינו הוא כדלקמן – "כמו כן ובאשר לפצוי המוסכם – מאחר וקיימת מחלוקת בין הצדדים בדבר קיומו של הפצוי המוסכם הרי שרשם ההוצאה לפועל אינו הסמכות להכריע בכך. על הטוען להתקיימות סעיף הפצוי המוסכם להוכיח זאת באמצעות הגשת תובענה מתאימה לבית המשפט (ויוזכר כי לבית המשפט סמכות גם להתערב בגובה הפצוי המוסכם, וזו סמכות שאינה קיימת לרשם)." על הוראות אלו בהחלטת רשם ההוצאה לפועל מבקשת המבקשת רשות לערער כאן, כשהיא מבקשת להבהיר כי פסה"ד הוא חלוט, נהיר ומכיל היתייחסות מפורשת לרכיב הפצוי המוסכם, והיא מבקשת להפנות בהקשר זה גם להכרעת בימ"ש השלום במסגרת המרצת הפתיחה הנזכרת מעלה.
כך, עיון בתוספות (3 במספר) שנערכו לאחר אישור הסכם הפשרה נשוא בקשת הבצוע מלמד כי הצדדים ביקשו להבהיר כי תוספות אלו אינן מבטלות את הוראות פסה"ד לרבות לעניין הפצוי המוסכם, ואדגים את הדברים בשלושה אלו – בכל אחת ואחת מהתוספות הובהר כי הסכמות הצדדים במסגרת כל תוספת נערכות "תוך הסכמה כי הן אינן גורעות מאומה מהוראות ההסכם, זולת אם נקבע הדבר מפורשות בתוספת זו" (ר' סעיף 3 לתוספת הראשונה, סעיף 7 לתוספת השניה וסעיף 11 לתוספת השלישית) ממילא יובהר כי הבהרה מפורשת בדבר בטלות הסכם הפשרה לא ניתנה, אלא במסגרת ההסכמה כי עמידה בהוראות התוספת כלשונן תחשב כסילוק החוב על פי פסה"ד; בכל אחת מהתוספות הבהירו הצדדים כי המשיבים הפרו בהפרה יסודית את ההסכמות אשר קדמו לעריכתה – ר' סעיף 3 לתוספת הראשונה, סעיף 6 לתוספת השניה וסעיף 8 לתוספת השלישית; הצדדים הצהירו בכל אחד מהתוספות מהי היתרה העדכנית לתשלום במועד עריכת התוספת, כאשר בכולם היתייחסות הן לרכיב הפצוי המוסכם והן לרכיב הריבית.
...
לסיכום הדברים אני רואה לנכון לקבוע כי אין מחלוקת בין הצדדים בנוגע לשיעור הסכום ששולם על חשבון החוב עד ליום פתיחת תיק ההוצאה לפועל.
טענות המבקשת בנוגע לזכותה לבצע את החיוב הנקוב מפורשות בפסה"ד - הן ביחס לרכיבי המע"מ, הן ביחס לרכיב הפיצוי המוסכם והן ביחס לרכיב הריבית - מבוססות על פסה"ד, ואין צורך במלאכת פרשנות מורכבת החורגת מתחום סמכותו של רשם ההוצאה לפועל כדי לקבוע כי זכותה של המבקשת לראות בפרעון רכיבים אלו לא פקעה במסגרת החתימה על התוספות המאוחרות ומכוחן, או כדי לקבוע כי הזכות לגבותם עומדת למבקשת - וכך אני קובעת.
בנסיבות אלו אני מורה על חידוש ההליכים בתיק ההוצאה לפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור על נספחיה הגעתי למסקנה כי יש לדחותה ללא צורך בתשובת המשיבים.
למעשה, הגם שהמבקש הגדיר את בקשתו מיום 16.3.2022 כ"בקשה מוסכמת להחייאת ההליך מטעם החייב (הוא המבקש, ר.ר) והנאמן", מדובר בעירעור על הכרעת החוב והמבקש אף הפנה בבקשתו לסעיף 150 לפקודה המאפשר השגה על החלטת הנאמן.
בסופו של דבר, לאחר דיון שהתקיים בפני בית משפט קמא ביום 31.1.2022, ביקש המבקש לתקוף את הכרעת החוב על-ידי הגשת בקשה למתן אורכה להגשת ערעור ובקשותיו נמחקו.
...
בסופו של דבר הנאמן נתן הכרעה מנומקת ומפורטת לאחר ששקל ובחן את מלוא טענות הצדדים.
עוד יובהר, כי מעמדתו של הנאמן כפי שהיא עולה מכתבי בית-הדין עולה כי הוא לא הגיע לכלל מסקנה כי נפלה טעות בהכרעת החוב ובחישובים שערך במסגרתה.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 1.1.2023 הגיש המנהל המיוחד הודעת עידכון לפיה הצדדים הצליחו להגיע למתווה מוסכם לפיו החייב יפדה את זכויותיו בבית המגורים בתמורה ל-500,000 ש"ח; והמנהל המיוחד יפעל למימוש הקרקע, ותמורתה תועבר לקופת הכנוס לטובת חלוקת דיבידנד לנושים.
ראשית, צוין כי תביעת החוב של המרכז לגביית קנסות הוכרעה כבר ביום 5.11.2020, והמועד להגשת ערעור על הכרעת החוב חלף זה מכבר.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דינה להדחות אף ללא צורך בתשובות המשיבים.
בנסיבות אלה, לא ניתן לייחס משקל של ממש לטענות החייב לעניין ההפחתה המשמעותית הצפויה במצבת הנשייה שלו (וזאת אף אם אניח לטובת החייב שבקשתו למחיקת תביעת החוב של קומפיוטר סנטר תיתקבל, עניין שאינני מחווה כל דיעה לגביו שכן בית משפט קמא טרם הכריע בו).
...
ראשית, אני סבורה כי טענות החייב לעניין ההפחתה האפשרית במצבת הנשייה שלו הן מוקשות ברובן.
ככל הנראה מגעים אלה לא הבשילו בסופו של דבר לכדי הצעה טובה דיה מצד החייב, המשקפת כראוי את שווי הזכויות.
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא, וממילא נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב – יפו (כב' השופט אביים ברקאי) מיום 22.8.2023 בת"א 49398-08-23 ולפיה נדחתה בקשת המבקשים למתן סעד זמני וארעי של עיכוב הליכי גבייה נגדם.
אין באמור כדי לגרוע מזכות המשיבה להיתנגד להסכם המכר וכל היתנגדות ככל שתובא, תוכרע על ידי רשם ההוצל"פ. אין באמור כדי לכפות על המשיבה להוציא מכתב כוונות על מלוא החוב העדכני לשיטתה במועד הוצאת המכתב, ככל שיידרש, ואין בהסדר כדי לגרוע מטענות מי מהצדדים בנוגע לחוב.
הסכם פשרה מיום 3.1.2022 בין המבקשת 1 והעירייה ממנו ניתן לראות כי החובות בנכס הגיעו לסכום העולה על 6.9 מיליון ₪ ובמסגרת הסכם הוסכם על מחיקת מיליונים רבים מהחוב ,לו היו משולמים לפי ההסדר כספים, ואף נקבע פיצוי מוסכם בסך 500,000 ₪ שניתן לידרוש אותו בנסיבות.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבה וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור תתערב בשיקול דעת הערכאה הדיונית בכל הקשור לסעדים זמניים רק במקרים חריגים.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו